Το PES 2020 φέτος αγγίζει την τελειότητα

Όλα δείχνουν πως φέτος η Konami θα βγει νικήτρια στο αιώνιο ντέρμπι.

Λίγα games έχουν βρεθεί σε τόσο ευθύ ανταγωνισμό όσο το PES και το FIFA. Χρειάζεται να ανατρέξουμε σε θρυλικές εποχές όταν ο Super Mario της Nintendo κοντραριζόταν με τον Sonic the Hedgehog της Sega και όταν το κομίστικο Street Fighter τα έβαζε με τον σκοτεινό αντίζηλό του, το Mortal Kombat, για να βρούμε κάτι αντίστοιχο.

Φέτος, όμως, τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι η ζυγαριά γέρνει προς την πλευρά της Konami. Ήδη από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, η αιώνια κόντρα των δύο βγάζει νικητή το PES 2020, αφού το τελευταίο φαίνεται βελτιωμένο σε κάθε σχεδόν επίπεδο.

Gameplay

Το PES 2020 φέτος αγγίζει την τελειότητα

Αν σε κάτι είχε σχεδόν πάντα το πάνω χέρι το PES σε σχέση με το FIFA αυτό ήταν το θέμα της φυσικότητας του gameplay. Έτσι, φέτος δείχνει ακόμα καλύτερο, αγγίζοντας την τελειότητα. Αν δοκιμάσεις να τρέξεις με τη μπάλα στα πόδια με κάποιον παίκτη που δεν έχει καλή τεχνική είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσει το control κάποια στιγμή. Αντίστοιχα, σε αντίθεση με το FIFA 20 όπου μπορείς ως συνήθως να εναποθέσεις τις ελπίδες σε γρήγορα και ταλαντούχα εξτρέμ, στο PES 2020 οι κεντρικοί μέσοι είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά - ή με άλλα λόγια όποιος ελέγχει το κέντρο, ελέγχει και τον αγώνα, φέρνοντας δηλαδή στο μυαλό τα πραγματικά ματς κι όχι τα arcade ποδοσφαιράκια.

Τελικά, όμως, εκείνο που ξεχωρίζει αυτήν την φορά είναι το πόσο φυσικά κυλά η μπάλα στο γήπεδο. Κινείται ακριβώς όπως στην πραγματικότητα. Ενώ, τέλος, τα δύο νέα features Finesse Dribble και Inspire είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα, με το δεύτερο να προσαρμόζει όλους τους παίκτες στο στυλ παιχνιδιού εκείνου με το υψηλό σκορ (π.χ. όταν ο Μέσι παίρνει την μπάλα, οι συμπαίκτες του ανοίγονται για να του δώσουν χώρο να ντριμπλάρει).

Παρουσίαση

MILAN PES 2020

Η γνωστή αχίλλειος πτέρνα του PES, αφού σε αντίθεση με το FIFA και ακόμη περισσότερο games όπως το NBA 2K δεν δίνει την αίσθηση ότι παρακολουθείς έναν (πραγματικό) αγώνα στην τηλεόραση. Οι γωνίες από τις κάμερες, ως συνήθως, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Τουλάχιστον, όμως, φέτος υπάρχει ολόκληρη η Serie A χωρίς να εξαιρείται η Juventus. Κάτι είναι και αυτό, χωρίς βέβαια να λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει παραδοσιακά το PES σε αυτόν τον τομέα.

Master League

PES 2020 Messi

Δεν χωρά αμφιβολία, ότι καθώς περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι gamers επιστρέφουν στο PES για το Master League, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του συνδυάζοντας rpg στοιχεία με management ποδοσφαίρου. Φέτος, είχαν δοθεί μεγάλες υποσχέσεις και κάποιες από αυτές τηρήθηκαν.

Έτσι θρυλικοί προπονητές, όπως ο Johan Cruyff, προσθέτουν αλατοπίπερο στο mode, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπει κανείς τρομερές διαφορές στο κοουτσάρισμα αλλά περισσότερο στον τρόπο που αντιδρούν οι προπονητές στον πάγκο. Εκεί που βλέπεις κανείς τις πιο ρεαλιστικές (και ευχάριστες) αλλαγές είναι στο σύστημα των μεταγραφών: Τα αστέρια δύσκολα θα πάνε σε κάποια μικρή ομάδα χωρίς μέλλον.

Τα υπόλοιπα

matchday PES 2020

Το νέο mode Matchday, όπου η Konami επιλέγει ένα αληθινό ντέρμπι και οι παίκτες επιλέγουν μία ομάδα παίζοντας random matches μεταξύ τους, θα αποκτήσει περισσότερο νόημα μέσα στην χρονιά. Αντίστοιχα τα κλασικά modes Legend και My Club, συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν, με το πρώτο να αποτελεί ένα ευχάριστο one man show με rpg στοχεία και το δεύτερο να αποζημιώνει μεν τους fans παραμένοντας δε υποδεέστερο από το πιο φανταχτερό The Journey του FIFA.

Τελικά, όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων είναι η γνωστή: Είναι καλύτερο το PES 2020 από το FIFA 20; Αν μιλάμε για καθαρά gaming αρετές (gameplay, replaybility) η απάντηση είναι με κλειστά τα μάτια "ναι". Αν τώρα κάποιος προτιμά την παρουσίαση και τη φανταχτερή επιφάνεια, τότε ως συνήθως το FIFA 20 βρίσκεται μερικά βήματα μπροστά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.