Πώς θα βγαίνεις πάντα καλός στις φωτογραφίες

Τι πρέπει να κάνεις με τα μάτια και το χαμόγελο, αλλά και μία τεχνική που χρησιμοποιούν οι σταρ του Χόλιγουντ.

Ένα από τα πράγματα που σχεδόν επιτάσσει η εποχή των social media στην οποία ζούμε, είναι η ανάρτηση φωτογραφιών που απεικονίζουν εμάς τους ίδιους. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, όλοι έχουν υποκύψει στο να ανεβάσουν εικόνα ή εικόνες του εαυτού τους, με την όλη φάση ασφαλώς να ξεφεύγει σε βαθμό που προσεγγίζει τα όρια του γελοίου: Πόσα προφίλ διαδικτυακών σου "φίλων" άλλωστε δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα άλλο πέρα από selfies, σε σημείο που να αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποια ναρκισσιστική διαταραχή

Παρόλα αυτά, εφόσον μιλάμε πια για μία μάλλον παγιωμένη κατάσταση, γιατί να μην το κάνει κάποιος σωστά, ώστε να είναι ορθό και ικανοποιητικό τουλάχιστον το αισθητικό κομμάτι του όλου πράγματος; Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να μπορείς να βγεις μία φωτογραφία αντάξια της πραγματικής σου εικόνας. 

Πώς θα βγαίνεις πάντα καλός στις φωτογραφίες

Το πρώτο χρήσιμο tip είναι και ένα από τα πιο προφανή: Ξεφορτώσου το ανεπαίσθητο πλην όμως ψεύτικο χαμόγελο. Η ψυχολογία έχει διδάξει ότι ένα τεχνητό χαμόγελο δείχνει μία άσχημη συναισθηματική κατάσταση, η οποία θα αποτυπώσει στην εικόνα ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούσες. Εν ολίγοις, αν δεν προκύπτει φυσικά, καλύτερα να εγκαταλείψεις την ιδέα αυτού. 

Έπειτα, δώσε προσοχή στα μάτια. Κρατώντας τα βλέφαρά σου ανοιχτά σε υπερβολικό βαθμό θα θυμίζεις το emoji που εκφράζει έκπληξη. Ο βασικός κανόνας επιβάλλει τη φυσικότητα. Πόζαρε δηλαδή ακριβώς όπως θα κοιτούσες κάποιον. Αν δε, η φωτογραφία προορίζεται για χρήση στο LinkedIn, φρόντισε να έχεις μία σοβαρή αλλά σε καμία περίπτωση αυστηρή όψη. 

Επιπροσθέτως, το να διαθέτεις ένα πλούσιο και καλοδιατηρημένο μούσι, μπορεί να σου προσδώσει στοιχεία εμπειρίας ή ακόμη και να κάνει πιο σοφιστικέ την εικόνα σου. Να θυμάσαι όμως πάντοτε ότι θα πρέπει να το διατηρείς περιποιημένο αλλά και πως δεν αρκεί αυτό για να κρυφτεί το διπλοσάγονο. Ούτε το να ανεβάσεις ή να χαμηλώσεις το βλέμμα σου θα βοηθήσει πάνω στο τελευταίο. Υπάρχει όμως κάτι που ίσως κάνει τη δουλειά: Προσπάθησε να χαμογελάσεις, τοποθετώντας τη γλώσσα πίσω από τα δόντια σου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ SOCIAL MEDIA 1

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τις συμβουλές ιδανικής φωτογραφίας, θα έπρεπε να αφιερωθεί στο ρόλο των ματιών. Πολλοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ, προκειμένου να ενισχύσουν την εικόνα τους, ασκούν μεγαλύτερη πίεση στα κάτω βλέφαρα, ώστε να υπάρχει ισορροπία στο βλέμμα και τα μάτια να μη φαίνονται υπερβολικά ανοιχτά ή υπερβολικά κλειστά. Το 70% ενός καλού πορτραίτου άλλωστε εξαρτάται από τα μάτια, δεδομένου ότι τα αυτιά ή η μύτη σπανίως επηρεάζουν την τελική εικόνα. Το υπόλοιπο 30% εξαρτάται από παράγοντες όπως το χαμόγελο, που όμως θα πρέπει να ταιριάζουν με το υπόλοιπο ύφος.

Για να δείχνει πιο αδύνατο το πρόσωπό σου μία ανεπαίσθητη κίνηση προς τα εμπρός κρίνεται απαραίτητη ενώ αν θέλεις να φαίνεσαι γενικότερα πιο αδύνατος μην επιλέξεις να φωτογραφηθείς en face ή προφίλ. Η στάση 3/4 θα δώσει ένα ικανοποιητικό και επίπεδο σε σχέση με το φακό αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως της σωματικής σου διάπλασης. Τέλος, αξίζει να έχεις πάντοτε κατά νου ότι μερικές δοκιμές μπροστά στον καθρέφτη θα σου δώσουν ιδέες αλλά και θα σε κατευθύνουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Από: Esquire IT


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης