Το ιδιωτικό τζετ που μπορεί να προσγειωθεί μόνο του

Η τεχνολογία δίνει τη λύση για όσους φοβούνται τις πτήσεις ή σε εκείνους που μπορούν να αγοράσουν κάτι τέτοιο.

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τη χρήση της τεχνολογίας αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης στο κομμάτι των μετακινήσεων, θα γνωρίζουν ήδη τα σχέδια της Tesla αλλά και άλλων εταιρειών σχετικά με τα πλήρη αυτόνομα αυτοκίνητα, που δεν χρειάζονται οδηγό. Κάτι αντίστοιχο ετοιμάζεται να κάνει και το Cirrus Vision, περίπου μεταφέροντας την αυτόνομη καθοδήγηση στους αιθέρες. 

Το φουτουριστικό αεροσκάφος είναι το πρώτο που γνωρίζει πώς να προσγειωθεί μόνο του. Κι αυτό γιατί διαθέτει ένα σύστημα αυτόματης προσγείωσης, ειδικά σχεδιασμένο για να "τρέχει" όλες εκείνες τις λειτουργίες που απαιτούνται και μάλιστα με μεγάλη ακρίβεια. Ουσιαστικά, μπορεί να κάνει όλες τις ενέργειες ενός πιλότου, συμπεριλαμβανομένης και της επικοινωνίας με τον πλησιέστερο αεροδρόμιο όπως επίσης και της δυνατότητας να δίνει συντεταγμένες και πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα των καυσίμων και τις συνθήκες που επικρατούν στον κινητήρα. Όλα αυτά βέβαια, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρωτόκολλο ασφαλείας που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κόκκινου κουμπιού πάνω από τα καθίσματα των επιβατών, στην περίπτωση που ο πιλότος αντιμετωπίσει οποιοδήποτε απρόοπτο και δεν είναι σε θέση να χειριστεί το μονοκινητήριο αεροσκάφος. 

Το ιδιωτικό τζετ που μπορεί να προσγειωθεί μόνο του

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με αυτό είναι πως έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το πιλοτήριο να μην διαχωρίζεται από τους υπόλοιπους χώρους, ώστε κάποιος να μπορεί να βλέπει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο πιλότος αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτός. Το Cirrus Vision μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 7 επιβάτες, διαθέτει αισθητά μεγαλύτερα παράθυρα από το κανονικό και όλη του η δομή είναι φτιαγμένη από τρομερής ανθεκτικότητας ίνες άνθρακα. Οι σχεδιαστές του είχαν στο μυαλό τους ένα αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων, που θα μπορεί να πετά σε ύψος άνω των 9 χιλιομέτρων. 

Αυτόματοι πιλότοι υπάρχουν εδώ και αρκετές δεκαετίες στα αεροπλάνα, οπότε κάποιοι είπαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες μερικά βήματα πιο μακριά, πείθοντας ακόμη και εκείνους που φοβούνται τις πτήσεις για την ασφάλεια του όλου εγχειρήματος. Το κόστος για ένα τέτοιο μόνο χαμηλό δεν είναι, ακόμη και σε σχέση με τις τιμές άλλων ιδιωτικών τζετ. Η τιμή του ανέρχεται στα $2.000.000, κάτι που το καθιστά το πιο ακριβό της κατηγορίας του.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος