Κι αν στο μέλλον οι άνθρωποι πέφτουν σε χειμερία νάρκη;

Ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, μία ομάδα ερευνητών ερευνά τη χειμερία νάρκη σε θηλαστικά όπως οι αρκούδες με σκοπό να καταλάβει την συγκεκριμένη λειτουργία αλλά και το πώς μπορεί στο μέλλον να βοηθήσει του ανθρώπους. Η εξειδικευμένη ομάδα βιολόγων και γενετιστών που ασχολείται με το ζήτημα μίλησε στον δημοσιογράφο των NY Times σχετικά με τις αλλαγές που βιώνουν (όπως για παράδειγμα η κατακόρυφη μείωση λίπους) στον οργανισμό τους τα ογκώδη παμφάγα.

Τι θα γινόταν αν οι άνθρωποι έπεφταν και εκείνοι σε χειμερία νάρκη; Χωρίς την κατάλληλη τεχνολογική υποστήριξη δεν θα ξυπνούσαν ποτέ. Σύμφωνα με έρευνα άλλωστε που είχε καλύψει το Gizmodo το 2018, η οποία είχε ως αντικείμενο μελέτης τους σκίουρους, προκύπτει ότι οι τελευταίοι δεν πεθαίνουν από υποθερμία κατά τη διάρκεια της χειμερίας νάρκη επειδή το σώμα τους προσαρμόζεται αντίστοιχα έτσι ώστε να αντέξει τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Κι αν στο μέλλον οι άνθρωποι πέφτουν σε χειμερία νάρκη;

Πώς λοιπόν θα μπορούσαν οι άνθρωποι να πέσουν σε χειμερία νάρκη χωρίς να κινδυνεύσουν αλλά κυρίως γιατί; Το πρώτο σκέλος της ερώτησης δεν μπορεί ακόμα να απαντηθεί ικανοποιητικά, το δεύτερο όμως τμήμα συμβαίνει ξανά και ξανά στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας: Ο καλύτερος τρόπος για να αντέξουμε τα διαστημικά ταξίδια του μέλλοντος όπου θα χρειάζεται να ταξιδεύουμε για χρόνια ολόκληρα είναι η χειμερία νάρκη.


Οι μεταμοσχεύσεις οργάνων θα γίνονταν σε πολύ πιο ασφαλές περιβάλλον αν οι θεράποντες μπορούσαν να "κοιμίσουν" για μεγάλο χρονικό διάστημα τον ασθενή.


Μάλιστα εκτός από την εξερεύνηση του διαστήματος, η συγκεκριμένη λειτουργία κάποιων θηλαστικών θα μπορούσε να βοηθήσει και την ιατρική. Οι μεταμοσχεύσεις οργάνων θα γίνονταν σε πολύ πιο ασφαλές περιβάλλον αν οι θεράποντες μπορούσαν να "κοιμίσουν" για μεγάλο χρονικό διάστημα τον ασθενή μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και το σώμα του να δεχθεί με επιτυχία το μόσχευμα.

βάτραχος χειμερία νάρκη

Φυσικά, ο τρόπος για να πέσει ένας άνθρωπος σε χειμερία νάρκη δεν έχει ακόμα ανακαλυφτεί. Κάποιοι κάνουν λόγο για γενετική τροποποίηση που θα μας επέτρεπε κάτι τέτοιο, κάνοντας τη ζωή μας στο διάστημα πολύ πιο εύκολη, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή η λύση κινείται στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Μήπως, όμως, είμαστε τελικά πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε σε αυτή τη νέα ανακάλυψη; Κάποτε η κλωνοποίηση ήταν απλά μία ιδέα του Phillip K. Dick κι ύστερα ήρθε η Ντόλυ, το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, κι η ιδέα έγινε πραγματικότητα. Γιατί να μη συμβεί κάτι αντίστοιχο με τη χειμερία νάρκη λοιπόν;


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.