Πώς θα χρησιμοποιείς το Google χωρίς να δίνεις τα προσωπικά σου δεδομένα

Μία μηχανή αναζήτησης που υπόσχεται απόλυτη ιδιωτικότητα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 03 Δεκεμβρίου 2019

StartPage. Αυτή είναι μία λέξη που χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα προγραμματιστές, IT και online security experts. Πρόκειται για μία μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ που αυτοσυστήνεται ως "η ασφαλέστερη στον κόσμο" και έχει ένα σπουδαίο πλεονέκτημα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες: Παρότι χρησιμοποιεί απευθείας τους μηχανισμούς της Google για οποιαδήποτε διαδικτυακή αναζήτηση, προσφέρει απόλυτη ιδιωτικότητα. 

Πώς θα χρησιμοποιείς το Google χωρίς να δίνεις τα προσωπικά σου δεδομένα

Το StartPage, εν αντιθέσει με το Google Chrome, δεν καταγράφει τις διευθύνσεις IP του χρήστη και, κυρίως, δεν μοιράζεται κανενός είδους προσωπικά δεδομένα με εταιρείες που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για οποιονδήποτε σκοπό ή ακόμη περισσότερο για να προτείνει διαφημίσεις με βάση τις αναζητήσεις. Το τελευταίο βρίσκεται στο επίκεντρο του debate που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την ιδιωτικότητα στο ευρύτερο πλαίσιο της ιντερνετικής κοινότητας. Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι το StartPage είναι μία λύση προς τη σωστή κατεύθυνση για όλους εκείνους που θέλουν να προφυλαχθούν από κάθε άμεσο ή έμμεσο κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει η διαρροή πληροφοριών.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία που διαχειρίζεται το StartPage (και η οποία παλαιότερα ονομαζόταν Ixquick) έχουν κάνει μία συμφωνία με την ίδια την Google, κάτι που έχει εκτιμηθεί δεόντως από όλους όσους κάνουν καθημερινή χρήση του ίντερνετ μέσω του συγκεκριμένου browser. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί κάποιος να εγγραφεί σε υπηρεσίες που δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα του ή ακόμη να επισκεφθεί αμφιλεγόμενες ιστοσελίδες, πολλές εκ των οποίων μπορεί να είναι μπλοκαρισμένες σε συγκεκριμένες επικράτειες. 

ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ STARTPAGE 1

Η μόνη εφάμιλλη μηχανή αναζήτησης είναι το DuckDuckGo που παρέχει σχεδόν τις ίδιες υπηρεσίες. Το μόνο πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις είναι πως θα πρέπει να γίνεται πολύ εξειδικευμένη έρευνα, δηλαδή ο χρήστης να πληκτρολογεί περισσότερες από 9 ή 10 λέξεις για να έχει πιο ακριβή αποτελέσματα. Αξίζει λοιπόν κάποιος να προτιμήσει το StartPage; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ναι. Εξαρτάται λοιπόν από τον καθένα που σερφάρει στο ίντερνετ. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Rupert Murdoch αρραβωνιάστηκε ξανά στα 92 του

Ο μεγιστάνας των media έκανε πρόταση γάμου στη νέα αγαπημένη του, λίγους μήνες μετά το διαζύγιό του με τη Jerry Hall.

Ο μύθος του Ayrton Senna

O τεράστιος Βραζιλιάνος πιλότος ερχόταν στη ζωή μία ημέρα σαν σήμερα, το 1960.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα μυστικά της ευτυχίας σύμφωνα με τον Bill Gates

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σήμερα είναι πολύ πιο ευτυχισμένος από ό,τι ήταν στα 25 του.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Περισσότερος ύπνος, καλύτερο τρέξιμο

Η συνάρτηση που λειτουργεί προς όφελος της επίδοσής σου, υπό προϋποθέσεις

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στην Παγκόσμια Ημέρα των Χρωμάτων, ο Best Radio 92.6 ζωγραφίζει με τη μουσική του

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αφιερώνει μία ολόκληρη εκπομπή στα χρώματα.

O Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε το κόστος του Maestro

Η απάντηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στις φήμες ότι το "Maestro" κόστισε ένα εκατομμύριο ευρώ ανά επεισόδιο.