Πώς θα χρησιμοποιείς το Google χωρίς να δίνεις τα προσωπικά σου δεδομένα

Μία μηχανή αναζήτησης που υπόσχεται απόλυτη ιδιωτικότητα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 03 Δεκεμβρίου 2019

StartPage. Αυτή είναι μία λέξη που χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα προγραμματιστές, IT και online security experts. Πρόκειται για μία μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ που αυτοσυστήνεται ως "η ασφαλέστερη στον κόσμο" και έχει ένα σπουδαίο πλεονέκτημα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες: Παρότι χρησιμοποιεί απευθείας τους μηχανισμούς της Google για οποιαδήποτε διαδικτυακή αναζήτηση, προσφέρει απόλυτη ιδιωτικότητα. 

Πώς θα χρησιμοποιείς το Google χωρίς να δίνεις τα προσωπικά σου δεδομένα

Το StartPage, εν αντιθέσει με το Google Chrome, δεν καταγράφει τις διευθύνσεις IP του χρήστη και, κυρίως, δεν μοιράζεται κανενός είδους προσωπικά δεδομένα με εταιρείες που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για οποιονδήποτε σκοπό ή ακόμη περισσότερο για να προτείνει διαφημίσεις με βάση τις αναζητήσεις. Το τελευταίο βρίσκεται στο επίκεντρο του debate που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την ιδιωτικότητα στο ευρύτερο πλαίσιο της ιντερνετικής κοινότητας. Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι το StartPage είναι μία λύση προς τη σωστή κατεύθυνση για όλους εκείνους που θέλουν να προφυλαχθούν από κάθε άμεσο ή έμμεσο κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει η διαρροή πληροφοριών.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία που διαχειρίζεται το StartPage (και η οποία παλαιότερα ονομαζόταν Ixquick) έχουν κάνει μία συμφωνία με την ίδια την Google, κάτι που έχει εκτιμηθεί δεόντως από όλους όσους κάνουν καθημερινή χρήση του ίντερνετ μέσω του συγκεκριμένου browser. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί κάποιος να εγγραφεί σε υπηρεσίες που δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα του ή ακόμη να επισκεφθεί αμφιλεγόμενες ιστοσελίδες, πολλές εκ των οποίων μπορεί να είναι μπλοκαρισμένες σε συγκεκριμένες επικράτειες. 

ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ STARTPAGE 1

Η μόνη εφάμιλλη μηχανή αναζήτησης είναι το DuckDuckGo που παρέχει σχεδόν τις ίδιες υπηρεσίες. Το μόνο πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις είναι πως θα πρέπει να γίνεται πολύ εξειδικευμένη έρευνα, δηλαδή ο χρήστης να πληκτρολογεί περισσότερες από 9 ή 10 λέξεις για να έχει πιο ακριβή αποτελέσματα. Αξίζει λοιπόν κάποιος να προτιμήσει το StartPage; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ναι. Εξαρτάται λοιπόν από τον καθένα που σερφάρει στο ίντερνετ. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου