Χρήσιμα tips για μεγαλύτερη ασφάλεια στο ίντερνετ

Υπάρχουν πολλοί hackers εκεί έξω. Καλό είναι να μην πλησιάσουν τους λογαριασμούς σου.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 11 Φεβρουαρίου 2020

Πριν μερικά χρόνια, στην Ελλάδα τουλάχιστον, υπήρχε πολύς κόσμος που φοβόταν να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές ή ακόμη και να δώσει το τηλέφωνό του. Σήμερα, που όπως είναι γνωστό βρισκόμαστε υπό συνεχή παρακολούθηση, δεν υπάρχει λόγος για τέτοιου είδους φοβίες - το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο. Επειδή, όμως, κυκλοφορούν πολλοί hackers εκεί έξω που μοναδικό σκοπό έχουν να σε εκμεταλλευτούν, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείς να προστατεύσεις τους λογαριασμούς σου από αυτούς.

Google

Ανοίξε το Google Account, κάνε κλικ στο "Security". Εκεί θα δεις στο "Devices" όλες τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σου. Αν υπάρχει κάποια που δεν αναγνωρίζεις και τη θεωρείς ύποπτη, μπορείς πολύ απλά πατώντας πάνω στις τρεις τελείες να επιλέξεις το "Delete".

Apple

Πήγαινε στο Apple account, κάνοντας scroll down στη σελίδα θα δεις την επιλογή Devices όπου αναγράφονται τα laptops, smarthphones και iPads που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό. Για να κάνεις log out από μία συσκευή, κάνε κλικ πάνω της, και ύστερα επέλεγε "Remove from account".

Facebook

Χρήσιμα tips για μεγαλύτερη ασφάλεια στο ίντερνετ

Πήγαινε στον λογαριασμό σου στο Facebook, πάνω δεξιά υπάρχει ένα βελάκι που δείχνει προς τα κάτω, κάνε κλικ σε αυτό και επίλεξε στη συνέχεια την επιλογή "Settings". Μετά έχει έρθει η ώρα να κάνεις κλικ στο "Security and access", όπου πατώντας πάνω στις τρεις τελείες μπορείς να επιλέξεις την επιλογή "Disconnect" αν κάποια συσκευή σου φαίνεται ύποπτη.

Instagram

Πατά τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά, κάνεις κλικ στο "Settings" κάτω αριστερά, επιλέγεις το "Security", μετά το "Login Activity", και εκεί βλέπεις έναν διαδραστικό χάρτη από ποια σημεία και ποιες συσκευές έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σου. Αν υπάρχει κάποια καταγραφή που δε σου θυμίζει κάτι, καλό θα ήταν να τη σβήσεις, πατώντας πάνω στις τρεις τελείες και κάνοντας "Log Out".

Netflix

Πατάς πάνω δεξιά το βελάκι και στη συνέχεια επιλέγεις Account. Ύστερα στο τμήμα "Settings" υπάρχει η επιλογή Recent device streaming. Εκεί, αν παρατηρήσεις κάτι παράξενο δεν μπορείς να κάνεις Log out από την ύποπτη συσκευή, μπορείς όμως να πας στην προηγούμενη οθόνη και να επιλέξεις "Exit all devices".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πώς θα κάψεις περισσότερο λίπος στο τρέξιμο

4 συμβουλές που μπορείς να υιοθετήσεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Sprint Murph, η πιο άγρια άσκηση για να κάψεις λίπος

Το Sprint Murph είναι σωστό challenge, ένα από τα πιο σύντομα και πιο βάναυσα προγράμματα προπόνησης του κόσμου.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

To τρικ για να μην εμφανίζεσαι ποτέ online στο WhatsApp

Για όλα υπάρχει τρόπος ώστε να είσαι διαδικτυακά αόρατος στις επαφές σου.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Μέλι: 7 λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου

Όλα τα οφέλη του μελιού, αυτού του σπουδαίου superfood.

Επανασχεδιάζοντας τον Mozilla Firefox

Μεγαλύτερα tabs και toolbar διευκολύνουν τη ζωή μας αλλά "τρώνε" χώρο από την οθόνη μας.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας