Το Nextdoor είναι τα social media στην εποχή της πανδημίας

Ένας διαφορετικός τρόπος για να επικοινωνούν οι γείτονες, πέρα από τα μπαλκόνια τους.

Το Nextdoor είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που υπάρχει από το 2011, αρχικά ως ένα online neighbourhood hub, που περιελάμβανε μόλις μία πλατεία. Πλέον, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να βρίσκεται καθηλωμένος εντός σπιτιού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει επεκτείνει τη γεωγραφική του ακτίνα, κερδίζοντας πάρα πολλούς νέους χρήστες - μόνο τον Μάρτιο παρατηρήθηκε αύξηση των τελευταίων, της τάξεως του 180%. 

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα προφίλ σε αυτό και να έρθει σε επαφή με τους γείτονές του, αρκεί να χρησιμοποιήσει τα πραγματικά του στοιχεία και τη διεύθυνσή του - κάτι που ισχύει και για επιχειρήσεις, που έχουν βρει έτσι έναν τρόπο να αλληλεπιδρούν με ενεργούς και εν δυνάμει πελάτες τους.

Το Nextdoor είναι τα social media στην εποχή της πανδημίας

Το Nextdoor έχει πλέον μία βάση δεδομένων που επεκτείνεται σε 260.000 γειτονιές σε πολλά σημεία του πλανήτη, αν και η μεγαλύτερη συμμετοχή στο κοινό του αφορά χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Σουηδία.

Στα μέσα Μαρτίου μάλιστα, το Nextdoor εγκαινίασε και κάποιες νέες λειτουργίες όπως έναν χάρτη βοήθειας για όσους είναι σε καραντίνα που καταγράφει όλα τα ανοιχτά καταστήματα με τρόφιμα και φαρμακεία. Παράλληλα, διαθέτει ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα για τους κινδύνους της απάτης και της παραπληροφόρησης.


Διάβασε ακόμη πώς ο κορονοϊός απειλεί και το παγκόσμιο ίντερνετ, το Viber στη μάχη κατά των fake news για τον COVID-19 και μερικά tips για καλύτερες βιντεοκλήσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος