Νοσταλγία και αγνός τρόμος στο Resident Evil 3

Το remake του θρυλικού game εκτινάσσει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά πριν μπούμε στην ανάλυση του παιχνιδιού ή αλλιώς αυτά που χρειάζεται ένας παλιός gamer εν μέσω καραντίνας: Νοσταλγία, εξαιρετικά γραφικά, εύχρηστο gameplay και ζόμπι, πολλά ζόμπι, άπειρα ζόμπι. Μία από τις πιο αναγνωρισμένες σειρές παιχνιδιών επιστρέφει δριμύτερη, αυτήν τη φορά με ένα remake: Το Resident Evill 3 θα είναι διαθέσιμο αυτήν την Παρασκευή (3 Απριλίου) για PS4, Xbox One  και PC. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Capcom δοκιμάζει να ανακατέψει την τράπουλε με ένα remake, το έκανε και πέρσι με το Resident Evil 2 απολαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από κοινό και ειδικό τύπο. Σίγουρα, η βιομηχανία του gaming αρχίζει σιγά σιγά να θυμίζει εκείνη του Χόλιγουντ, επιστρέφοντας σε σίγουρες λύσεις, πουλώντας τόνους νοσταλγίας και επιστρατεύοντας κόλπα που έχουν πιάσει στο παρελθόν. Όταν, όμως, αυτό γίνεται σωστά, μήπως δεν είναι τόσο κακό;

Τι μπορείς, λοιπόν, να περιμένεις από το remake του Resident Evil 3; Ένα είναι απόλυτα σίγουρα: Η αίσθηση του horror movie, η αίσθηση ότι κάτι σε κυνηγάει συνεχώς, ότι είσαι στριμωγμένος με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινα και το ένστικτο αυτοσυντήρησης να στέλνει mayday στον εγκέφαλο βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Άλλωστε, όπως και στο μακρινό 1999, όπου ο εφιαλτικός Nemesis κυνηγούσε παντού την πράκτορα Jill Valentine, έτσι και τώρα: Είσαι μόνιμα κυνηγημένος ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα βρεθείς περικυκλωμένος από ζόμπι με μόνο μία-δύο σφαίρες να έχουν μείνει στο όπλο σου.

21 χρόνια μετά οι διάλογοι είναι σίγουρα καλύτεροι, τα jump scare (σ.σ: ειδικότητα της σειράς) δίνουν και παίρνουν ενώ για όσους πιστεύουν λανθασμένα ότι θα μπουν σε shoot 'em up mode, θα καταλάβουν γρήγορα ότι κάνουν φριχτό λάθος. Το Resident Evil 3 είναι ένα ξεκάθαρο survival horror με ένα σενάριο που αγγίζει την τρομακτική μας πραγματικότητα:  Ένας ιός, ο T-Virus, έχει σπείρει τον πανικό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Από: Esquire US


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος