Νοσταλγία και αγνός τρόμος στο Resident Evil 3

Το remake του θρυλικού game εκτινάσσει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 03 Απριλίου 2020

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά πριν μπούμε στην ανάλυση του παιχνιδιού ή αλλιώς αυτά που χρειάζεται ένας παλιός gamer εν μέσω καραντίνας: Νοσταλγία, εξαιρετικά γραφικά, εύχρηστο gameplay και ζόμπι, πολλά ζόμπι, άπειρα ζόμπι. Μία από τις πιο αναγνωρισμένες σειρές παιχνιδιών επιστρέφει δριμύτερη, αυτήν τη φορά με ένα remake: Το Resident Evill 3 θα είναι διαθέσιμο αυτήν την Παρασκευή (3 Απριλίου) για PS4, Xbox One  και PC. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Capcom δοκιμάζει να ανακατέψει την τράπουλε με ένα remake, το έκανε και πέρσι με το Resident Evil 2 απολαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από κοινό και ειδικό τύπο. Σίγουρα, η βιομηχανία του gaming αρχίζει σιγά σιγά να θυμίζει εκείνη του Χόλιγουντ, επιστρέφοντας σε σίγουρες λύσεις, πουλώντας τόνους νοσταλγίας και επιστρατεύοντας κόλπα που έχουν πιάσει στο παρελθόν. Όταν, όμως, αυτό γίνεται σωστά, μήπως δεν είναι τόσο κακό;

Τι μπορείς, λοιπόν, να περιμένεις από το remake του Resident Evil 3; Ένα είναι απόλυτα σίγουρα: Η αίσθηση του horror movie, η αίσθηση ότι κάτι σε κυνηγάει συνεχώς, ότι είσαι στριμωγμένος με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινα και το ένστικτο αυτοσυντήρησης να στέλνει mayday στον εγκέφαλο βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Άλλωστε, όπως και στο μακρινό 1999, όπου ο εφιαλτικός Nemesis κυνηγούσε παντού την πράκτορα Jill Valentine, έτσι και τώρα: Είσαι μόνιμα κυνηγημένος ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα βρεθείς περικυκλωμένος από ζόμπι με μόνο μία-δύο σφαίρες να έχουν μείνει στο όπλο σου.

21 χρόνια μετά οι διάλογοι είναι σίγουρα καλύτεροι, τα jump scare (σ.σ: ειδικότητα της σειράς) δίνουν και παίρνουν ενώ για όσους πιστεύουν λανθασμένα ότι θα μπουν σε shoot 'em up mode, θα καταλάβουν γρήγορα ότι κάνουν φριχτό λάθος. Το Resident Evil 3 είναι ένα ξεκάθαρο survival horror με ένα σενάριο που αγγίζει την τρομακτική μας πραγματικότητα:  Ένας ιός, ο T-Virus, έχει σπείρει τον πανικό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Από: Esquire US


Φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ