Ghost of Tsushima, ίσως το εντυπωσιακότερο game του καλοκαιριού

Ένα απόλυτα ρεαλιστικό ταξίδι στον κόσμο των Σαμουράι.

Στο τελευταίο προγραμματισμένο State of Play της Sony ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με το ίσως πιο εντυπωσιακό game του καλοκαιριού. Το Ghost of Tsushima είχε ενθουσιάσει πριν λίγους μήνες με το εξαιρετικό και απόλυτα αληθοφανές trailer, όμως οι σκηνές gameplay που κυκλοφόρησαν ξεπέρασαν κάθε φαντασία. Αν ήθελες να ταξιδέψεις στη Μεσαιωνική Ιαπωνία και τον κόσμο των Σαμουράι, το όνειρό σου μόλις έγινε πραγματικότητα.

Τι ακριβώς όμως είναι το πολυαναμενόμενο παιχνίδι που έχει προκαλέσει πάταγο στην κοινότητα των gamers το τελευταίο 48ωρο; Προκείται για ένα action-adventure του PlayStation 4 που διαδραματίζεται τον 13ο αιώνα κατά τη διάρκεια της εισβολής των Μογγόλων στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Σαμουράι, σπαθιά κατάνα, τόξα, βέλη, πανοπλίες έργα τέχνης, νίντζα και ό,τι άλλο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της εποχής βρίσκονται στη θέση του - πιο ρεαλιστικά και πιο εντυπωσιακά από ποτέ, σχεδόν κινηματογραφικά θα λέγαμε.

Ο κεντρικός ήρωας Jin Sakai και σκοπός του είναι να τιμωρήσει τους εισβολείς για τα δεινά που έφεραν στην πατρίδα του. Στο gameplay βίντεο το παρακολουθήσαμε να χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές εκδοχές μάχη: Πρώτα, ντυμένο σαμουράι να προκαλεί τους αντιπάλους στη μάχη ενώ σε δεύτερο χρόνο τον είδαμε να χρησιμοποιεί το σκοτάδι και το stealth (σ.σ: απόκρυψη) για να εξοντώσει τους εχθρούς του. Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, απλά πρώτη φορά στη Μεσαιωνική Ιαπωνία και πρώτη φορά με τόσο καλοπροσεγμένη αισθητική και στην παραμικρή της λεπτομέρεια.

To gameplay βίντεο

Σε άλλα νέα τώρα, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως αντί να χρησιμοποιούνται τα κλασικά navigational points, όπου ο ήρωας ακολουθεί ένα βέλος στο mini map, στο Ghost of Tsushima o άνεμος είναι εκείνος που σε καθοδηγεί ενώ τα ζώα του δάσους -σε περίπτωση που τα ακολουθήσεις- είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσουν σε μυστικές περιοχές το χάρτη.

Σε μία προσπάθεια το game να θυμίζει όσο περισσότερο γίνεται ταινία του Akira Kurosawa, υπάρχει η δυνατότητα για ιαπωνικό voice over με αγγλικούς υπότιτλους ή και το Japanese Cinematic Mode, όπου το παιχνίδι μεταφέρεται σε ασπρόμαυρο φόντο που φέρνει στο νου κινηματογραφικά αριστουργήματα της δεκαετίας του 1960. Με λίγα λόγια, στις 17 Ιουλίου του 2020 ένα από τα πιο εντυπωσιακά, αν όχι το πιο εντυπωσιακό video game της χρονιάς θα είναι διαθέσιμο για ταξίδια στον κόσμο των Σαμουράι.


φωτογραφίες © PlayStation 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης