Η σκληρή προπόνηση του Michael Jordan

Ο φωτογράφος Andrew Bernstein αφηγείται τη στιγμή που απαθανάτισε τον Michael Jordan σηκώνοντας βάρη στο γυμναστήριο.

Μετά από κάθε ήττα ή απώλεια, ο Michael Jordan γινόταν ακόμα πιο δυνατός. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα συμπεράσματα που βγάζει κάποιος βλέποντας τη σειρά ντοκιμαντέρ The Last Dance στο Netflix, μαζί με αποκαλύψεις για πολλά άλλα κρυφά σημεία της ζωής του θρυλικού σταρ του NBA, όπως για παράδειγμα τις προπονήσεις του στο γυμναστήριο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν άλλες φωτογραφίες του Michael που να τον δείχνουν να γυμνάζεται, μιας και ήταν πολύ κρυψίνους σ’ αυτό το ζήτημα. Αλλά το σίγουρο ήταν πως ο Jordan έλιωνε στις μπάρες, και αυτό το αποδεικνύει αυτή η σπάνια φωτογραφία από το 1991.

Τριάντα χρόνια αργότερα, ο φωτογράφος Andrew Bernstein αφηγείται την ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο στιγμιότυπο, όπου ο Michael επιδεικνύει τους τεράστιους δικέφαλούς του.

Η ιστορία μιας μοναδικής φωτογραφίας

Όλα ξεκίνησαν μετά από δύο οδυνηρές ήττες στη σειρά από τους Detroit Pistons, όπου τα "Bad Boys" του NBA έπαιζαν τον Jordan με μια στρατηγική που τον οδηγούσε να κάνει το ένα φάουλ μετά το άλλο, οδηγώντας τον γρήγορα έξω από το ματς. "Είχε τόσο καταρρακωθεί η ψυχολογία μου, γεγονός που οδήγησε τον προσωπικό μου προπονητή Tim Grover (βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον MJ στη φωτογραφία) να με τραβήξει στο γυμναστήριο για να χτυπηθώ αλύπητα με τα βάρη", λέει ο Michael Jordan στο τέταρτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ, και προσθέτει: "Ήθελα να διαχειριστώ τον πόνο και το θυμό μου και να ξεκινήσω την αντεπίθεση".

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, κατάφερε να σηκώσει έως και 100 κιλά στη μπάρα, και έκτοτε, ποτέ δεν έπεσε σε λιγότερα κιλά σε κάθε του προπόνηση. Τέτοιος ήταν ο Michael.

Εν τω μεταξύ, ο Bernstein, που βρέθηκε εκείνη τη μέρα στο γυμναστήριο του φίλου του, Tim Grover δεν μπορούσε παρά να μην εκμεταλλευτεί το γεγονός και να τραβήξει αυτή την εικόνα, ομολογώντας πως δεν υπάρχει καμία άλλη  φωτογραφία του Michael, που να σηκώνει τόσα κιλά με τους δυο "αθάνατους" δικέφαλούς του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.