Γίνεται μαζί με εμάς, να μεγαλώνει και η μύτη μας;

Ποια είναι η συμβολή της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής στη διατήρηση της νεανικής όψης στο πρόσωπο, συνδυαστικά με καλύτερη αναπνοή.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Απριλίου 2021

Έχει ηλικία η ομορφιά; Παύει ποτέ η επιθυμία του ανθρώπου να φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του και να χαίρεται με αυτό που αντικρίζει κάθε πρωί στον καθρέφτη του; Και στις δυο αυτές ερωτήσεις, η απάντηση είναι "Όχι". Ωστόσο, στο ερώτημα εάν μεγαλώνει η μύτη όσο αυξάνεται η ηλικία, υπάρχει μία ξεκάθαρη και πολύ συγκεκριμένη οπτική. 

Η ανάπτυξη του σκελετού του προσώπου συνολικά ολοκληρώνεται κατά την εφηβεία. Από εκεί και μετά, οι ιστοί του προσώπου –δέρμα, χόνδροι και μύες– χαλαρώνουν σταδιακά και ως εκ τούτου η μύτη δεν έχει την ίδια στήριξη, σε σχέση με τα νεανικά χρόνια. Έτσι με την πάροδο των ετών μοιάζει μεγαλύτερη και σε πτωτική τάση.

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική διορθώνει τη "γήρανση" της μύτης

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να προσφέρει: α) επαναφορά της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης στην προγενέστερη μορφή της, β) αισθητική διόρθωση των εξωτερικών χαρακτηριστικών της που, ούτως ή άλλως, ενοχλούσαν ανέκαθεν τους ασθενείς, γ) αισθητική και λειτουργική διόρθωση της μύτης με στόχο τη βελτίωση της εμφάνισης και την αποκατάσταση της ρινικής αναπνοής. 

Η καμπούρα (ύβος), η λοξή μύτη, η εικόνα πτώσης της κορυφής προς το στόμα, το δυσαρμονικό μήκος ή τα πολύ ανοιχτά ρουθούνια είναι τα αμιγώς αισθητικά προβλήματα που διορθώνονται οριστικά μέσω της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης λειτουργικών προβλημάτων – όταν εντοπίζουμε πως αυτά συνυπάρχουν- όπως είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, η υπερτροφία των ρινικών κογχών, η παρουσία ρινικών πολυπόδων, η χρονία ιγμορίτιδα και η δυσλειτουργία των ρινικών βαλβίδων

Ο κατάλληλος ρινοχειρουργός, με εμπειρία και γνώση των ανατομικών δομών της μύτης αλλά και άρτια αισθητική αντίληψη, έχει τη δυνατότητα να επιτύχει για εσάς ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα, που δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά και την ιδιοσυγκρασία σας. Το μόνο που έχετε να κερδίσετε είναι να γυρίσετε το χρόνο πίσω, με μια μύτη καλλίγραμμη, αρμονική και 100% λειτουργική.

 


INFO

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη, M.D., PHD, Χειρούργο Ωτορινολαρυγγολόγο, Διευθύντρια του τμήματος Λειτουργικής Ρινοπλαστικής της κλινικής ΙΑΣΩ. (https://orlplastic.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

A day in the life | To foldable αξεσουάρ του lifestyle editor είναι αυτό που χρειάζεται κάθε άντρας

Ένας συντάκτης του Esquire γράφει για τα βασικά σημεία του foldable κινητού που πλέον δεν μπορεί να αποχωριστεί ούτε στη δουλειά του.

Γραφει Νικος Παπαηλιου

Viritech Apricale, το πρώτο hypercar υδρογόνου

Το πρώτο hypercar υδρογόνου έχει 1.086 ίππους.

Γραφει TopGear

Μόλις εντοπίσαμε την καλύτερη θέα στο Αιγαίο

Κάπου στις Σποράδες, ένα πολυτελές ξενοδοχείο μπορεί να κάνει αξέχαστες τις διακοπές σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Χτίζοντας τεράστια δύναμη με ένα λάστιχο αντίστασης

3 supersets για μυϊκή υπερφόρτωση, που μπορείς να εκτελέσεις άνετα στο γυμναστήριο, στο σπίτι ή στην παραλία.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Μωβ μέδουσες: Ο χάρτης με τις πιο επικίνδυνες παραλίες

Ο SOS χάρτης με τις σωτήριες πληροφορίες για τις περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση.