Γίνεται μαζί με εμάς, να μεγαλώνει και η μύτη μας;

Ποια είναι η συμβολή της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής στη διατήρηση της νεανικής όψης στο πρόσωπο, συνδυαστικά με καλύτερη αναπνοή.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Απριλίου 2021

Έχει ηλικία η ομορφιά; Παύει ποτέ η επιθυμία του ανθρώπου να φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του και να χαίρεται με αυτό που αντικρίζει κάθε πρωί στον καθρέφτη του; Και στις δυο αυτές ερωτήσεις, η απάντηση είναι "Όχι". Ωστόσο, στο ερώτημα εάν μεγαλώνει η μύτη όσο αυξάνεται η ηλικία, υπάρχει μία ξεκάθαρη και πολύ συγκεκριμένη οπτική. 

Η ανάπτυξη του σκελετού του προσώπου συνολικά ολοκληρώνεται κατά την εφηβεία. Από εκεί και μετά, οι ιστοί του προσώπου –δέρμα, χόνδροι και μύες– χαλαρώνουν σταδιακά και ως εκ τούτου η μύτη δεν έχει την ίδια στήριξη, σε σχέση με τα νεανικά χρόνια. Έτσι με την πάροδο των ετών μοιάζει μεγαλύτερη και σε πτωτική τάση.

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική διορθώνει τη "γήρανση" της μύτης

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να προσφέρει: α) επαναφορά της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης στην προγενέστερη μορφή της, β) αισθητική διόρθωση των εξωτερικών χαρακτηριστικών της που, ούτως ή άλλως, ενοχλούσαν ανέκαθεν τους ασθενείς, γ) αισθητική και λειτουργική διόρθωση της μύτης με στόχο τη βελτίωση της εμφάνισης και την αποκατάσταση της ρινικής αναπνοής. 

Η καμπούρα (ύβος), η λοξή μύτη, η εικόνα πτώσης της κορυφής προς το στόμα, το δυσαρμονικό μήκος ή τα πολύ ανοιχτά ρουθούνια είναι τα αμιγώς αισθητικά προβλήματα που διορθώνονται οριστικά μέσω της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης λειτουργικών προβλημάτων – όταν εντοπίζουμε πως αυτά συνυπάρχουν- όπως είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, η υπερτροφία των ρινικών κογχών, η παρουσία ρινικών πολυπόδων, η χρονία ιγμορίτιδα και η δυσλειτουργία των ρινικών βαλβίδων

Ο κατάλληλος ρινοχειρουργός, με εμπειρία και γνώση των ανατομικών δομών της μύτης αλλά και άρτια αισθητική αντίληψη, έχει τη δυνατότητα να επιτύχει για εσάς ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα, που δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά και την ιδιοσυγκρασία σας. Το μόνο που έχετε να κερδίσετε είναι να γυρίσετε το χρόνο πίσω, με μια μύτη καλλίγραμμη, αρμονική και 100% λειτουργική.

 


INFO

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη, M.D., PHD, Χειρούργο Ωτορινολαρυγγολόγο, Διευθύντρια του τμήματος Λειτουργικής Ρινοπλαστικής της κλινικής ΙΑΣΩ. (https://orlplastic.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι συμβουλές της επιστήμης για να κάψεις λίπος

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να χάσεις λίπος εκτός από το να λιώσεις στο γυμναστήριο;

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Από πού πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά

Από πού προέρχεται η λέξη Μήλος, τι σημαίνει Νάξος, ποιος ήταν ο Τήνος και άλλες ιστορίες από τα πελάγη της χώρας.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Τα πιο εμβληματικά μοντέλα 7 κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών

Εκείνα που θα συνέχιζαν να κατασκευάζουν αν ένας περίεργος νόμος τις υποχρέωνε να παράγουν ένα μόνο μοντέλο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τρωτός ο Google Chrome, πρέπει να ενημερωθεί άμεσα

Hackers επιτίθενται σε δύο σημαντικές ευπάθειες στο πρόγραμμα.