Τα τρικ για να μην αργείς ποτέ το πρωί

Ιδιαίτερα χρήσιμα για όσους ξεσυνήθισαν να πηγαίνουν στη δουλειά λόγω τηλεργασίας.

Ποτέ δε θα σταματήσει να είναι επίκαιρο το πρόβλημα της αργοπορίας στη δουλειά. Πόσω μάλλον τώρα που: α. κατά πάσα πιθανότητα έχεις ξεσυνηθίσει να αλλάζεις χώρο εξαιτίας της τηλεργασίας, β. η κίνηση στους δρόμους είναι πραγματικά εξωφρενική και θυμίζει εποχές 2005. Οι περισσότεροι λοιπόν από εμάς, επιστρέφουμε στο γραφείο και γενικότερα στην παλιά ρουτίνα που σημαίνει ότι πρέπει να ξεσυνηθίσουμε να αφιερώνουμε το χρόνο μετάβασής μας στη δουλειά, στο κρεβάτι ή σε οτιδήποτε άλλο μας κάνει να χασομεράμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Η οργάνωση είναι όπως πάντα το παν, και στην προκειμένη περίπτωση ακολουθώντας τα παρακάτω 5 τρικ για τους μόνιμα αργοπορημένους θα μπορέσεις να προσαρμοστείς ευκολότερα στα νέα (παλιά) δεδομένα της καθημερινότητάς σου. 

1. Πήγαινε νωρίς στο κρεβάτι

Αυτονόητο, αλλά κυρίως απαραίτητο, όσο κι αν δε σου πολυαρέσει. Για να είσαι γρήγορος το πρωί, πρέπει να έχεις προλάβει να ξεκουραστείς και αυτό δεν πρόκειται να γίνει μόνο με 3 ώρες ύπνου επειδή έλιωσες μέχρι αργά στο Netflix. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ιδανικός τρόπος επαναφόρτισης είναι να κοιμόμαστε 6-7,5 ώρες τη νύχτα. Αν κοιμηθούμε 8, κινδυνεύουμε να ξυπνήσουμε ζαλισμένοι καθώς θα έχουμε διακόψει έναν κύκλο ύπνου (ο καθένας είναι 90 λεπτά). Είναι πολύ απλό: Αν το ξυπνητήρι πρόκειται να χτυπήσει στις 07:30, τότε πρέπει να κοιμηθείς τα μεσάνυχτα, όπως η Σταχτοπούτα. Επιπλέον, για να αποφύγεις το συνεχές snooze, βάλε κάπου αλλού το ξυπνητήρι (ή το τηλέφωνο) εκτός από το κομοδίνο, ώστε να πρέπει να σηκωθείς για να το απενεργοποιήσεις. 

2. Βγάλε πρόγραμμα

Προτού ξεκινήσεις από το σπίτι, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις πώς και πού θα χρησιμοποιήσεις το χρόνο σου, ώστε να μπορείς να βελτιωθείς και να μειώσεις τις άσκοπες περιπλανήσεις που 'τρώνε' λεπτά. Σκέψου πόση ώρα σου παίρνει να πάρεις το πρωινό σου, να κάνεις ντους, να ντυθείς και να μαζέψεις τα πράγματά σου και προσάρμοσε αναλόγως την ώρα που θα ξυπνήσεις.

Τα τρικ για να μην αργείς ποτέ το πρωί

3. Προετοίμασε κυριολεκτικά τα πάντα

Ο παλιός κανόνας της προετοιμασίας των ρούχων από το προηγούμενο βράδυ λειτουργεί πάντα και φαντάσου πόσο χρόνο ακόμη θα εξοικονομήσεις αν γνωρίζεις εξαρχής τι θα φορέσεις για όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Δε θα χάνεις πολύτιμα λεπτά επιλέγοντας επί τόπου πιθανά outfits μπροστά από τη ντουλάπα και κοιτώντας σε στον καθρέφτη μέχρι να σιγουρευτείς ότι σου ταιριάζουν. Επιπρόσθετα, ετοίμασε αποβραδίς τα ταπεράκια σου με το μεσημεριανό και τα σνακς σου, μία συνήθεια που θα σε βοηθήσει και στην αποταμίευση. 

4. Μία επιπρόσθετη προσθήκη

Υπάρχουν εκείνοι που αλλάζουν τσάντες μέρα παρά μέρα ανάλογα με το ντύσιμο, και φροντίζουν να έχουν όλες μέσα τα βασικά πράγματα που κουβαλούν, όπως φορτιστή κινητού, νερό, αντισηπτικό, αποσμητικό κλπ. Πέρα από το χρόνο που θα γλιτώσεις στη μεταφορά των πραγμάτων από τη μία τσάντα στην άλλη, ως tip θα βοηθήσει τους αφηρημένους να μην ξεχνούν τα βασικά "εργαλεία" της ημέρας. 

5. Υπολόγισε 10 λεπτά καθυστερήσεις

Οι καθυστερήσεις δεν υφίστανται μόνο στο ποδόσφαιρο. Πολύ περισσότερο τις νιώθουμε στο πετσί μας στην καθημερινότητά μας χωρίς να φταίμε, διότι όλο και κάτι απρόοπτο θα συμβεί στο οποίο δε θα μπορείς να επέμβεις. Το να έχεις περιθώριο 10 λεπτών είναι πάντα χρήσιμο: Εκείνα που είναι απρόβλεπτα άλλωστε, συνήθως κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά και κυρίως, δε μπορείς πάντα να τα "σερβίρεις" σαν δικαιολογία στη δουλειά σου.

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.