Πώς να πάρεις περισσότερη βιταμίνη D από τον ήλιο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πώς οι ηλιόλουστες μέρες μπορεί να δώσουν το απαραίτητο boost στην υγεία σου.

Γράφει: Esquire Editors 06 Φεβρουαρίου 2022

Ο ήλιος είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης D για το ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ποσότητα της βιταμίνης D που μπορεί να συνθέσει το σώμα ενός ατόμου από την έκθεση στον ήλιο, όπως η ώρα της ημέρας, η γεωγραφική θέση, το χρώμα του δέρματος και αν φορά αντηλιακό.

Η βιταμίνη D είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το σώμα. Ο οργανισμός χρειάζεται βιταμίνη D για να απορροφήσει το ασβέστιο, ενώ παίζει επίσης ρόλο στην ανάπτυξη και επούλωση των οστών και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τους παράγοντες που επηρεάζουν πόση βιταμίνη D λαμβάνει ένα άτομο από τον ήλιο

Ώρα της ημέρας. Το δέρμα παράγει περισσότερη βιταμίνη D όταν εκτίθεται στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας που εκείνος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του ουρανού. Είναι σημαντικό όταν κάποιος περνά πολύ χρόνο εκτεθειμένος στον ήλιο να φορά αντηλιακό και να παραμένει ενυδατωμένος.

Η συνέχεια στο Shape.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης