Ένα σημαντικό μέταλλο που χρειάζεται ο οργανισμός σου

Μπορεί να μην έχεις ακούσει ποτέ για το σελήνιο, αλλά αυτό το καταπληκτικό θρεπτικό συστατικό είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας.

Το σελήνιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο, που σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνεται μέσω της διατροφής. Χρειάζεται μόνο σε μικρές ποσότητες, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο σε σημαντικές διαδικασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού και της λειτουργίας του θυρεοειδούς.

Τα οφέλη του σεληνίου για την υγεία

1.  Δρα σαν ισχυρό αντιοξειδωτικό

Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις στα τρόφιμα που εμποδίζουν την καταστροφή των κυττάρων που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι φυσιολογικά υποπροϊόντα διεργασιών όπως ο μεταβολισμός που σχηματίζονται στο σώμα μας καθημερινά. Μπορεί να έχουν κακή φήμη, αλλά οι ελεύθερες ρίζες είναι απαραίτητες για την υγεία μας. Εκτελούν σημαντικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του οργανισμού από ασθένειες. Ωστόσο, πράγματα όπως το κάπνισμα, η χρήση αλκοόλ και το άγχος μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική ποσότητα ελεύθερων ριζών. Αυτό οδηγεί σε οξειδωτικό στρες, το οποίο βλάπτει τα υγιή κύτταρα. Το οξειδωτικό στρες έχει συνδεθεί με χρόνιες παθήσεις όπως οι καρδιακές παθήσεις, το Αλτσχάιμερ και ο καρκίνος, καθώς και με την πρόωρη γήρανση και τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Τα αντιοξειδωτικά όπως το σελήνιο βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες διατηρώντας τον αριθμό των ελεύθερων ριζών υπό έλεγχο.

2. Προστατεύει το θυρεοειδή

Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, καθώς τον προστατεύει από την οξειδωτική βλάβη και παίζει ουσιαστικό ρόλο στην έκκριση θυρεοειδοτρόπους ορμόνης. Ένας υγιής θυρεοειδής αδένας είναι σημαντικός, καθώς ρυθμίζει το μεταβολισμό και ελέγχει την ανάπτυξη και το σωματικό βάρος. Η ανεπάρκεια σεληνίου έχει συσχετιστεί με παθήσεις του θυρεοειδούς όπως η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, ένας τύπος υποθυρεοειδισμού στον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα.

3. Βελτιώνει τη διάθεση

Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων σεληνίου σύμφωνα με έρευνες μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της νόσου Hashimoto, και να βελτιώσει τη διάθεση, προάγοντας ένα αίσθημα ευεξίας.

4. Ενισχύει τις λειτουργίες του οργανισμού

Μια διατροφή πλούσια σε σελήνιο μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την καρδιά σου υγιή, καθώς τα χαμηλά επίπεδα σεληνίου έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

5. Υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου και της γνωστικής λειτουργίας

Η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι μια νόσος που προκαλεί απώλεια μνήμης και επηρεάζει αρνητικά τη σκέψη και τη συμπεριφορά. Το οξειδωτικό στρες πιστεύεται ότι εμπλέκεται τόσο στην εμφάνιση όσο και στην εξέλιξη νευρολογικών ασθενειών όπως η νόσος του Πάρκινσον, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος Αλτσχάιμερ, ενώ αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με νόσο του Αλτσχάιμερ έχουν χαμηλότερα επίπεδα σεληνίου στο αίμα. 

Kι αν έχεις έλλειψη;

Το ATOMIC SELENIUM σε spray με σελήνιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε διάφορες διαδικασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού και της λειτουργίας του θυρεοειδούς. 

Ένα σημαντικό μέταλλο που χρειάζεται ο οργανισμός σου

Αυτό που κάνει αυτό το προϊόν ξεχωριστό, είναι η 3D τεχνολογία, σύμφωνα με την οποία έχει σχεδιαστεί. Το προϊόν είναι ψεκαζόμενο, που σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητά του ανέρχεται στο 95% έναντι των κοινών συμπληρωμάτων διατροφής που είναι σε μορφή κάψουλας με αποτελεσματικότητα της τάξεως του 15%. Συνδυάζει ταυτόχρονα την μοναδική τεχνολογία προβιοτικών της Amhes, η οποία επιτρέπει την ισορροπία της χλωρίδας στην στοματική κοιλότητα με αποτέλεσμα την υγεία των σιελογόνων αδένων, άρα και την ολοκληρωμένη απορρόφηση των συστατικών μέσω αυτών. Ένα επιτυχώς δοκιμασμένο προϊόν που λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

*Οι πληροφορίες που δίδονται για τα συστατικά βασίζονται στις διεθνείς επιστημονικές μελέτες και βιβλιογραφία. Δεν αποτελούν θέση της εταιρίας και ιδιότητες των προϊόντων της.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.