3 tips για δυνατό ανοσοποιητικό

Οι πρακτικές που βοηθούν να αποκτήσουμε ένα πιο ισορροπημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Γράφει: Esquire Editors 17 Απριλίου 2022

Το σώμα σου καθημερινά βρίσκεται σε διαρκή δράση προκειμένου να ισορροπήσει τις πηγές του (βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία κ.ά.) οι οποίες προορίζονται για την άμυνα του οργανισμού σου. "Καθημερινά το ανοσοποιητικό σύστημα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων" λέει η Julienne Bower, PhD, ερευνήτρια στο Cousins Center Psychoneuroimmunology του UCLA. "Μια υψηλή απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο. Για κάποιες από τις διαδικασίες του οργανισμού αυτό που θέλεις είναι πιο χαμηλή ανοσολογική απόκριση, για άλλες θέλεις κάτι πιο στιβαρό, σίγουρα πάντως κάθε φορά η σωστή αντίδραση έχει να κάνει με τις ανάγκες του οργανισμού και όσα έχει να αντιμετωπίσει" προσθέτει η ίδια.  

Οι παρακάτω πρακτικές θα σε βοηθήσουν να έχεις πιο ισορροπημένο ανοσοποιητικό σύστημα: 

Σταμάτα την κακή επίδραση του στρες

Το ψυχικό στρες σχετίζεται με φλεγμονή στο σώμα και προκαλεί μια χρήσιμη ανοσοαπόκριση η οποία σε προφυλάσσει σε μια περίπτωση όπου υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για την υγεία σου. Εάν όμως δεν υπάρχει πραγματικός λόγος, απλά σπαταλά τους πόρους του οργανισμού σου, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σου. "Γενικά, αυτό που θέλεις για να είσαι υγιής είναι χαμηλά επίπεδα φλεγμονής και, όταν υπάρξει ανάγκη, μια στοχευμένη, χρονικά περιορισμένη, φλεγμονώδη απόκριση" τονίζει η Bower. Με άλλα λόγια, αν δεν υπάρχει κάποια μόλυνση, δε χρειάζεται το ανοσοποιητικό σου σύστημα να δουλεύει στο φουλ. Οι καθημερινές μικρές δόσεις αυτογνωσίας και ενσυνείδησης θα σε βοηθήσουν, όπως και ο διαλογισμός. 

Η συνέχεια στο Shape.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.