Πώς να αναβαθμίσεις τη διατροφή σου την άνοιξη

Η εποχή αυτή είναι η ιδανική για να ακολουθήσεις μία ανάλαφρη, θρεπτική και σούπερ υγιεινή διατροφή, πανεύκολα.

Η ιδέα του ανοιξιάτικου detox δεν είναι καινούργια: Με τον πιο ζεστό καιρό έρχεται μια καθολική επιθυμία να ανανεώσουμε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. Αυτό μπορεί να είναι η τακτοποίηση ενός σπιτιού ή η αλλαγή μιας γκαρνταρόμπας, όμως η ιδέα να κάνεις μια ανανέωση και μια νέα αρχή με τις συνήθειές σου μπορεί να επεκταθεί και στο κομμάτι της διατροφής.

Καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, επιλέγεις ζεστά ροφήματα, ζεστό και πιο βαρύ φαγητό για να αντιμετωπίσεις τις χαμηλές θερμοκρασίες. Από την άλλη, η άνοιξη είναι μια εξαιρετική στιγμή για να φρεσκάρεις τη διατροφή σου και υπάρχουν πέντε τρόποι που θα στο κάνουν εύκολο. 

1.Aνανέωσε τη λίστα των λαχανικών/φρούτων σου με προϊόντα εποχής

Το να αγοράσεις τρόφιμα ανάλογα με την εποχή τους, δεν είναι μόνο ιδανικό για τη δημιουργία νόστιμων γευμάτων, αλλά μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη θρεπτική αξία των πιάτων. Τα εποχιακά προϊόντα μπορεί να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γεύση, δεδομένου ότι συλλέγονται κατά την περίοδο ωρίμανσής τους. Η άνοιξη προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από πολύχρωμες επιλογές όπως βερίκοκα, φράουλες και ρόκα που προσθέτουν φυτικές ίνες και χρώμα στο πιάτο σου. Όσο πιο ποικιλόμορφο είναι το πιάτο σου, τόσο πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είναι πιθανό να είναι.

2. Αρωμάτισε τα γεύματά σου με βότανα

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ενισχύσεις το γευστικό προφίλ οποιουδήποτε βαρετού πιάτου είναι πασπαλίζοντας βότανα στο μείγμα. Εάν έχεις διάθεση, η δημιουργία ενός κήπου με βότανα στην κουζίνα σου είναι μια διασκεδαστική ευκαιρία για να παρασκευάσεις τα δικά σου καρυκεύματα για πιο νόστιμα γεύματα πιο πλούσια σε μικροθρεπτικά συστατικά. Τα φρέσκα βότανα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις φυσική γεύση στα πιάτα ή τα ποτά σου. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις φρέσκο ​​κόλιανδρο σε σαλάτες με κινόα ή να βάλεις βασιλικό σε ανοιξιάτικα ροφήματα. Ακόμη και οι πιο μικρές αλλαγές μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της διατροφής σου.

Η συνέχεια στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος