Μερικοί τρόποι για να κοιμάσαι άνετα στον καύσωνα

Πώς θα καταφέρεις να κοιμηθείς καλά σε αυτές τις καυτές νύχτες.

Με τις θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έναν καύσωνα διαρκείας μέχρι το τέλος του μήνα. Με αυτήν τη ζέστη δεν είναι δύσκολη μόνο η μετακίνηση, αλλά, όπως πολλοί θα έχουν βιώσει, και ο ύπνος. Τι μπορείς να κάνεις προκειμένου να παραμείνεις ασφαλής και να μπορέσεις να κοιμηθείς κατά τη διάρκεια αυτών των καυτών καλοκαιρινών βραδιών; Ποιες είναι οι λύσεις για έναν σωστό ύπνο στον καύσωνα;

Προετοίμασε το κρεβάτι 

Το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις για να καταπολεμήσεις την υπερθέρμανση τη νύχτα είναι να προετοιμάσεις το κρεβάτι. Κράτα τα παράθυρα και τις κουρτίνες κλειστά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

> Διάβασε ακόμη: 10 tips για λιγότερο άγχος

Αυτό θα σταματήσει τη θερμότητα που εισέρχεται και θα μειώσει τη θερμοκρασία του δωματίου. Μόλις ο ήλιος δύσει, όμως, οι κανόνες αλλάζουν.  

Προτίμησε βαμβακερά (ή και καθόλου) ρούχα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φαρδιές βαμβακερές πιτζάμες είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς τα συνθετικά υλικά συνήθως κολλούν πάνω μας με τη ζέστη. Το βαμβάκι αντιθέτως, έχει ιδιότητες απορρόφησης της υγρασίας, άρα και του ιδρώτα.

Προτίμησε σεντόνια

Αξίζει να επενδύσεις σε ένα καλοκαιρινό πάπλωμα ή να βρεις ένα βαμβακερό σεντόνι για να μην σκάσεις από τη ζέστη. "Αλλάξτε σε ένα ελαφρύτερο σκέπασμα ή προτιμήστε απλά ένα σεντόνι. Τα κλινοσκεπάσματα που αναπνέουν είναι καλύτερα, οπότε επιλέξτε λινό ή μπαμπού ή βαμβάκι για μια πιο προσιτή επιλογή", λέει ο Dr Irshaad Ebrahim εκ μέρους του Phenergan Night Time.

Δρόσισε τα σεντόνια 

Αν είσαι αρκετά τυχερός και διαθέτεις έναν μεγάλο καταψύκτη, προετοίμασε τα κλινοσκεπάσματά εκ των προτέρων για να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα ή επένδυσε σε μερικά ψυκτικά κλινοσκεπάσματα. Σε συνθήκες ακραίας ζέστης, ο Dr Ebrahim προτείνει να βάλουμε τα σεντόνια στην κατάψυξη για λίγη ώρα, για μια έκρηξη δροσιάς. Δεν κάνουμε πλάκα!

Κλείσε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές

Η υγιεινή του ύπνου είναι απαραίτητη και το να μοιράζεστε το υπνοδωμάτιό σας με πολλές ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου. "Βγάλτε από την πρίζα ή απενεργοποιήστε όλες τις περιττές ηλεκτρικές συσκευές, καθώς θα εκπλαγείτε από τη θερμότητα που παράγεται από συσκευές όπως οι τηλεοράσεις και οι φορητοί υπολογιστές, ακόμη και οι λάμπες", λέει ο Dr Ebrahim. 

Επένδυσε σε έναν ανεμιστήρα γραφείου

Αν το άνοιγμα των παραθύρων δεν αποτελεί επιλογή, τότε αξίζει να επενδύσεις σε έναν μικρό ανεμιστήρα για να σε δροσίζει τη νύχτα. Οι ανεμιστήρες γραφείου διαθέτουν επίσης ένα απροσδόκητο τέχνασμα που ενισχύει τον ύπνο. "Ο λευκός θόρυβος ενός ανεμιστήρα που γυρίζει έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει πραγματικά στον ύπνο", λέει ο Dr Ebrahim.

> Διάβασε ακόμη: 7 πράγματα που εγγυώνται κακό ύπνο

Κοιμήσου μόνος

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να στριφογυρίζει όλη τη νύχτα και το άλλο σου μισό να εκπέμπει αρκετή θερμότητα, σκέψου το ενδεχόμενο χωριστών δωματίων για τη διάρκεια του καύσωνα. "Όχι μόνο οι σύντροφοι είναι πιο πιθανό να σας ενοχλήσουν τη νύχτα, αλλά η επιπλέον θερμότητα του σώματος μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον ύπνο τους καλοκαιρινούς μήνες", λέει ο Neil Robinson, Chief Sleep Officer της Sealy UK. Και εκτός αυτού, να σου θυμίσω ότι μόνος σου μπορείς να τεντώνεσαι και να βολεύεσαι όπως εσύ επιθυμείς!

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας