Άρσεις θανάτου για σήμερα και αύριο και τώρα

Μερικοί βασικοί λόγοι που πρέπει να τις προσθέσεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου.

Οι άρσεις θανάτου βρίσκονται πλέον ανάμεσα στις δημοφιλέστερες ασκήσεις γυμναστικής και ολοένα και περισσότεροι γυμναστές την προσθέτουν στο πρόγραμμά τους, ασχέτως του σπορ που απασχολεί τον αθλούμενο. Είναι άσκηση που συνήθως αφορά τους γλουτούς, τους γοφούς και την πλάτη, αλλά μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, καθώς η άρση θανάτου ωφελεί την ευελιξία και τη σταθερότητά μας. 

Συνολικά, πολλές μυϊκές ομάδες εργάζονται όταν εκτελούμε τις άρσεις θανάτου. Ενώ η ποσότητα πίεσης που ασκείται σε κάθε μυϊκή ομάδα διαφέρει ανάλογα με την παραλλαγή που επιλέγουμε, οι μύες που χρησιμοποιούνται συνήθως αφορούν τους τετρακέφαλους, τους γλουτούς, τους οπίσθιους μηριαίους, τους γοφούς, τον πυρήνα και τους μύες της σπονδυλικής στήλης. Παρακάτω θα διαβάσεις για τα 7 οφέλη των άρσεων θανάτου στη ρουτίνα μας. 

Αυξάνουν την οστική πυκνότητα

Η προπόνηση αντίστασης μπορεί να προστατεύσει από την απώλεια της οστικής πυκνότητας. Η αύξηση της οστικής πυκνότητας παρατηρείται καλύτερα στις περιοχές που στοχεύει η προπόνηση, οι οποίες συχνότερα είναι τα πόδια και οι γοφοί.

Ενισχύουν το κάτω μέρος του σώματος

Οι άρσεις θανάτου είναι χρήσιμες όπως φαντάζεσαι για τη δύναμη του κάτω μέρους του σώματος. Κάνοντας αυτές τις προπονήσεις θα έχεις περισσότερη δύναμη στους γλουτούς και τους γοφούς, καθώς και στα πόδια και στο κάτω μέρος της πλάτης. Αυτό ενισχύει τους μύες των ποδιών και της πλάτης και υποστηρίζει τον πυρήνα. 

Σταθεροποιούν τον πυρήνα

Ένας σταθερός πυρήνας σημαίνει βελτιωμένη στάση του σώματος και ενισχυμένοι μύες της σπονδυλικής στήλης. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι μύες που λειτουργούν στο επίπεδο του αυχένα, των ώμων και της πλάτης. 

Ενισχύουν τον μεταβολισμό

Οι άρσεις θανάτου, όπως και οι υπόλοιπες ασκήσεις με αντιστάσεις, μπορούν να ενισχύσουν μέχρι και το μεταβολισμό, επειδή είναι αποτελεσματικά εργαλεία καύσης θερμίδων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας χτίζονται επίσης μύες, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην καύση θερμίδων σε κατάσταση ηρεμίας. 

Βελτιωμένη ευελιξία

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των ισχίων, όπως οι ρουμανικές άρσεις θανάτου, μπορούν να βοηθήσουν την ευελιξία και την κινητικότητα. Με την ενδυνάμωση των μυών το σώμα μπορεί να επιτύχει μεγαλύτερο εύρος κίνησης και ρευστότητα στις κινήσεις. Επιπλέον, η ευελιξία μπορεί να είναι ευεργετική για την κυκλοφορία και την προστασία από τραυματισμούς. 

Αναβαθμισμένη κινητικότητα

Καθώς αυξάνεται η ευελιξία, μπορούμε επίσης να δούμε μεγαλύτερη κινητικότητα. Με ανακούφιση από το σφίξιμο ή την ένταση των μυών και βελτιωμένο εύρος κίνησης, θα μπορείς να κινείσαι με περισσότερη ευκολία και να έχεις τον έλεγχο των αρθρώσεών σου. 

Καλύτερη λειτουργικότητα

Θα είσαι πιο λειτουργικός σε καθημερινές εργασίες, καθώς, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, οι άρσεις θανάτου θα σε βοηθήσουν για παράδειγμα όταν θέλεις να ανέβεις τις σκάλες χωρίς να κουράζεσαι, ακόμα και όταν θες να μαζέψεις κάποιο αντικείμενο που έχει πέσει στο πάτωμα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr