O Jake Gyllenhaal και η προπόνηση που τον έκανε άλλο άνθρωπο για το Road House

O διάσημος ηθοποιός χρειάστηκε πολλή δουλειά για να μπει στο κινηματογραφικό σύμπαν του... UFC.

Ο Jake Gyllenhaal εμφανίστηκε στην εκδήλωση του UFC με σκοπό να προμοτάρει το ριμέικ του κλασικού Road House του 1989 και μάλλον τα κατάφερε πολύ καλά, αφού γνώρισε την αποθέωση από θρύλους του αθλήματος, όπως ο Conor McGregor. Ο Gyllenhaal έδειξε την αλλαγή του κορμιού του και δύσκολα τον ξεχώριζε κανείς ανάμεσα στους αθλητές.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την αρχική ταινία, το Road House ακολουθεί έναν πρώην μαχητή του UFC που πιάνει δουλειά ως πορτιέρης σε ένα roadhouse, όπου αναγκάζεται να προστατεύει το μπαρ από τους ταραξίες θαμώνες και τους διεφθαρμένους επιχειρηματίες. Στο ριμέικ του 2023, ο Gyllenhaal υποδύεται τον Elwood Dalton και για τις ανάγκες του ρόλου του, αντιμετωπίζει τον ηθοποιό και πρώην μαχητή του UFC Jay Hieron, τον Jax Harris δηλαδή, στην ταινία. Η ένταση μεταξύ τους υπήρξε μεγάλη, οι δύο ηθοποιοί συγκρούστηκαν και ο Gyllenhaal κατέληξε να χαστουκίσει τον Hieron στο πρόσωπο.

Η ρουτίνα του Jake Gyllenhaal για να γίνει ταύρος στο "Road House".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jake Gyllenhaal γυμνάζεται για τη μεγάλη οθόνη. Το 2015, "φούσκωσε" για την ταινία 'Southpaw'. Σε ένα διαφημιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από την πρεμιέρα του "Southpaw", ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua αποκάλυψε ότι όταν ο Gyllenhaal για την ταινία, του είπε ότι για να παίξει σα μαχητής, έπρεπε να προπονηθεί σα μαχητής.

Για τον Fuqua, αυτό σήμαινε να πηγαίνει στο γυμναστήριο δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα, ακόμα και τις Κυριακές. Ο Fuqua τον έφερε μάλιστα σε επαφή με τον έμπειρο προπονητή πυγμαχίας Terry Claybon, του LB4LB Boxing Gym στο Λος Άντζελες, για να βεβαιωθεί ότι ο Gyllenhaal τα έκανε όλα τέλεια. Ο Claybon είχε προπονήσει μέχρι και τον Muhammad Ali.

Έντονη προπόνηση Cardio και ενδυνάμωση

Όταν όλα τελείωσαν, ο Gyllenhaal πήρε πάνω από 8 κιλά μυικής μάζας για το ρόλο του στο Southpaw. Αλλά αυτή η αύξηση ήρθε χωρίς να αποκλείσει την αερόβια άσκηση από την προπόνησή του. Πώς το έκανε; Ο Gyllenhaal ξεκινούσε το πρωινό του - κάθε πρωί - με ένα τρέξιμο 12 χιλιομέτρων, συν 1.000 καθίσματα. Δε σταματούσε εκεί. Ο Claybon τον έβαλε να κάνει 15 λεπτά σχοινάκι.

Η πρόσθετη προπόνηση φυσικής κατάστασης και δύναμης περιελάμβανε, κατά μέσο όρο, άλλα 1.000 καθίσματα, περισσότερες από 100 έλξεις, ασκήσεις τρικεφάλων και push-ups.

Η έξτρα προπόνηση για το Road House

Φέτος, ο Gyllenhaal έπρεπε επίσης να κάνει 1.000 με 2.000 κοιλιακούς την ημέρα, καθώς και μια ποικιλία σύνθετων ασκήσεων που θα ενίσχυαν τον κορμό του. Και φυσικά δεν τελείωναν εκεί τα βάσανα. 

Αφού δούλεψε με ειδικές προπονήσεις στα πόδια, συνέχισε με το shadow boxing. Έξι γύροι - συνολικά 18 λεπτά - στους οποίους έμαθε την κίνηση προς τα εμπρός, έριξε γροθιές, δούλεψε πάνω σε συνδυασμούς και έμαθε όλες τις κινήσεις που απαιτούνταν για την ταινία. Στο τέλος, έκανε προπόνηση με σάκους. Ο Gyllenhaal δούλεψε όχι μόνο την ακρίβεια στη γροθιά του, αλλά εξασκήθηκε επίσης και σε τεχνικές όπως ο συνδυασμός επίθεσης και άμυνας. Με απλά λόγια, έμαθε πώς να δέρνει.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης