Ποια ώρα της ημέρας παίρνεις τα μέγιστα από τον καφέ σου

Η επιστήμη έχει αλγόριθμο ακόμα και για αυτό.

Μπορεί οι ειδικοί, οι γιατροί αλλά ακόμα κι οι φίλοι κι οι γνωστοί να συμβουλεύουν πολλές φορές ενάντια στους 4 με 5 καφέδες που πίνεις την ημέρα, όμως η αλήθεια είναι πώς έχεις εθιστεί πια.

Ίσως για αυτό να φταίει ότι δεν εκμεταλλεύεσαι την καφεΐνη τις κατάλληλες ώρες. Εκείνες τις στιγμές δηλαδή που θα σου δώσει τη μέγιστη ενέργεια. Αν τώρα απορείς με αυτό που σου γράφουμε, να σου αποκαλύψουμε πώς ο αμερικανικός στρατός -ναι, καλά διάβασες- ανακάλυψε έναν αλγόριθμο που σου δείχνει ακριβώς αυτό, όπως γράφει η ανταπόκριση του LiveScience.

Οι επιστήμονες μετά από πολλές προσπάθειες βρήκαν τον αλγόριθμο που μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του καφέ μέχρι και 64%, χωρίς όμως να καταναλώνουμε τίποτα περισσότερο από μια φυσιολογική δόση. Αντίστοιχα τώρα για τους περισσότερο εθισμένους, μπορεί να τους βοηθήσει να μειώσουν την κατανάλωση καφεΐνης μέχρι και 65% χωρίς να έχουν έλλειψη ενέργειας ή να νυστάζουν.

Ποια ώρα της ημέρας παίρνεις τα μέγιστα από τον καφέ σου

Χρειάστηκαν βέβαια πολλές δοκιμές, πολλά πειράματα και μεγάλη εκπαίδευση του αλγόριθμου ώστε να αντιδράει σωστά στα δεδομένα που του δίνουν χωρίς να εκφράζει τρέλες. Φαίνεται όμως πώς τα κατάφεραν καλά.

"Αναπτύξαμε αλγόριθμους που δουλεύουν συνδυαστικά και μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε πότε και πόση καφεΐνη χρειάζεται κάθε ξεχωριστός άνθρωπος για να λειτουργήσει στο peak των δυνατοτήτων: στον κατάλληλο χρόνο, στην κατάλληλη ένταση και την κατάλληλη διάρκεια" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της έρευνα Jaques Reifman.

Δηλώσεις που μπορούν εύκολα να μπουν στα καλά νέα της ημέρας, μιας και πάντα ψάχναμε τη μαγική συνταγή για λιγότερο καφέ αλλά περισσότερη ενέργεια, χωρίς σχεδόν ποτέ να τη βρίσκουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου