Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι είναι κοντά στην οριστική θεραπεία του hangover

Το θαυματουργό χάπι τους μιμείται τη λειτουργία του ήπατος και καθαρίζει το αίμα από το αλκοόλ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Ιουλίου 2018

Η ανθρωπότητα έχει κάνει πολλά σημαντικά βήματα προόδου, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.  Ένα από τα προβλήματα ωστόσο για τα οποία δεν υπάρχει ακόμη λύση είναι η θεραπεία του hangover. Ή μήπως όχι; 

Μια ομάδα ερευνητών από το UCLA με επικεφαλής τον καθηγητή χημικής μηχανικής  Yunfeng Lu, φέρεται να έχει δημιουργήσει ένα χάπι που καταπολεμά το hangover. Το συγκεκριμένο χάπι χρησιμοποιεί φυσικά ένζυμα που συνήθως συναντώνται στα ηπατικά κύτταρα και είναι σε θέση να ωθεί τον οργανισμό να επεξεργάζεται πολύ γρήγορα το αλκοόλ και να ανακουφίζει άμεσα από ναυτίες και πονοκεφάλους.

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι είναι κοντά στην οριστική θεραπεία του hangover

Η μελέτη του Lu με τίτλο "A Hepatocyte‐Mimicking Antidote for Alcohol Intoxication" αναφέρει μεταξύ άλλων πως η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με πολλές παθήσεις, οι θεραπείες των οποίων είναι ουσιαστικά υποστηρικτικές και δεν μπορούν ουσιαστικά να απομακρύνουν το οινόπνευμα από τον οργανισμό αποτελεσματικά. Γι' αυτό και πρέπει η έμφαση να δοθεί σε ένα αντίδοτο που θα έχει όντως θεραπευτικά οφέλη. 

Για να τεστάρει το χάπι του ο Lu εμβολίασε ποντίκια με τη σύνθεση του χαπιού, στα οποία είχε προηγουμένως είχε χορηγηθεί αλκοόλ. Τα ευχάριστα νέα είναι πως τα ποντίκια αντέδρασαν πολύ θετικά και έδειξαν να ξεπερνούν αμέσως τις παρενέργειες του αλκοόλ, με την ποσότητα της ακεταλδεΰδης στο αίμα (αυτή που προκαλεί όλα τα κακά του hangover) να βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Ακόμη, τα ποντίκια που κοιμήθηκαν γρήγορα και βαθιά μετά τη χορήγηση του αλκοόλ, ξύπνησαν σχεδόν αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους.

Οι δοκιμές σε ανθρώπους μοιάζουν ακόμη πολύ μακρινός στόχος, αλλά o Lu πιστεύει πως όχι μόνο θα έχει όντως αποτέλεσμα το χάπι του αλλά και θα μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει τη βάση για θεραπείες που θα σχετίζονται με τον εθισμό και σε άλλες ουσίες πέραν του αλκοόλ καθώς και στην άμεση καταπολέμηση των δηλητηριάσεων από αυτό.

Από: Esquire UK 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο σκύλος είναι ο καλύτερος προπονητής του ανθρώπου

Από τις ΗΠΑ έρχεται η τρελή μόδα προπόνησης: αύξηση αντοχής και σύσφιξη κοιλιακών παρέα με το σκυλί σου.

Πώς μια χούφτα ξηροί καρποί μπορούν να δυναμώσουν το σπέρμα

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι με 60 γραμμάρια ξηρών καρπών καθημερινά, αυξάνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων.