Τι συμβαίνει με το six pack του Cristiano Ronaldo - όπως το εξήγησε ένας πλαστικός χειρουργός

Γιατί ζητούν να το αποκτήσουν οι περισσότεροι άντρες. Ο Nicola Standoli εξηγεί πόσο εύκολο είναι.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 01 Αυγούστου 2018

Κλείσε ένα ραντεβού με έναν καταξιωμένο personal trainer και ρώτησέ τον σε πόσο καιρό μπορείς να αποκτήσεις τους κοιλιακούς του Cristiano Ronaldo και αυτός θα σου πει με το χέρι στην καρδιά: "8 μήνες εντατικής προπόνησης -το λιγότερο 6- με βάρη και τρέξιμο, συν μια αυστηρή δίαιτα χωρίς ίχνος λιπαρών τροφών". Επισκέψου και έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό και άκου την απάντηση που θα λάβεις: "Σε μερικές ώρες". 

Κοιλιά-πλάκα σε μερικές ώρες;

Χωρίς δίαιτα και γυμναστική; Δίχως ιδρώτα, πόνο και αίμα; Ναι, το επιβεβαιώνουν όλες οι αναφορές σε επιστημονικά sites, μιλώντας για το μέλλον των επεμβάσεων στην λιπογλυπτική σώματος: "Αυτή είναι μια καινοτόμος ιατρική τάση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και εφαρμόζεται πλέον στην Ευρώπη από ειδικά εκπαιδευμένους πλαστικούς χειρουργούς", λέει ο Dr. Nicola Standoli, μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και κορυφαίος πλαστικός χειρουργός στην Ιταλία (εικόνα).

Τι συμβαίνει με το six pack του Cristiano Ronaldo - όπως το εξήγησε ένας πλαστικός χειρουργός

Διαβάζοντας ανάλογα επιστημονικά άρθρα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσεις ότι στο κοντινό παρελθόν, όντως οι πλαστικοί χειρουργοί μεταμόρφωναν την πλαδαρή κοιλιά ενός άντρα σε κάτι πολύ πιο επίπεδο, με την μέθοδο λιποαναρρόφησης σε όλη την κοιλιά. Αλλά σήμερα, η τεχνολογία επιτρέπει να αφαιρείται λίπος από στρατηγικά σημεία της περιοχής, με συνδυαστική χρήση λιποαναρρόφησης ακολουθούμενη από υπερήχους "χάραξης” των γραμμών ενός πλήρους πακέτου κοιλιακών. Πρόκειται για μια αναίμακτη επέμβαση που δεν παίρνει πάνω από 1 έως 2 ώρες. "Οι σύγχρονοι, πολυάσχολοι άντρες εκτιμούν ιδιαίτερα τις εξελιγμένες και λιγότερο επεμβατικές θεραπείες επειδή απ’ τη μια δεν υπάρχει πόνος και απ’ την άλλη η ανάκαμψη είναι σύντομη -σχεδόν δυο με τρεις μέρες, ανάλογα με το εύρος της επέμβασης", λέει ο Dr. Standoli.

Νέος ετών πενήντα 

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Εκτός της κοιλιοπλαστικής, μερικές ακόμη θεραπείες βρίσκονται ψηλά στην κορυφή των αντρικών προτιμήσεων. "Οι θεραπείες κατά της γήρανσης του προσώπου χωρίς νυστέρι είναι οι πιο περιζήτητες. Βλεφαροπλαστική, ανόρθωση ζυγωματικών, εξαφάνιση διπλοσάγονου και αφαίρεση ρυτίδων είναι πλέον υποθέσεις ρουτίνας τόσο για τον γιατρό όσο και τον ασθενή του. Η αίσθηση ενός προσώπου νεότερου κατά 5 ή 10 χρόνια είναι σημαντικός παράγοντας για την ψυχολογία, την επαγγελματική καριέρα και την ερωτική ζωή ενός άντρα που διανύει την τέταρτη ή πέμπτη δεκαετία της ζωής του", τονίζει ο Dr. Standoli.

Τι συμβαίνει ότι κάποιος άντρας αποφασίσει πως θέλει να φτιάξει six pack σαν του Ronaldo;

"Σχεδόν καθημερινά έρχονται άντρες στο ιατρείο με μια φωτογραφία ενός διάσημου  ηθοποιού ή αθλητή και μου λένε: "Θέλω να γίνω σαν κι αυτόν”. Πριν του δώσω τελική απάντηση θα εξετάσω τον ψυχισμό του ατόμου μέσα από τεχνικές ερωτηματολόγιου που ακολουθούν οι ψυχίατροι -όσο μπορώ- και κατόπιν θα εξετάσω κλινικά τις δυνατότητες που έχει ο συγκεκριμένος ασθενής με βάση το αισθητικό πρόβλημά του. Μου έχει συμβεί, ένας αρκετά νέος ασθενής να θέλει να υποβληθεί σε επέμβαση λιπογλυπτικής στην κοιλιά και τους θωρακικούς, δείχνοντάς μου μια σειρά φωτογραφιών του Cristiano Ronaldo χωρίς τη φανέλα".

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Ένας αιώνας απεγνωσμένων προσπαθειών να αποκτήσουν οι άντρες σφιχτή κοιλιά μέσω εξοντωτικής γυμναστικής, σήμερα παίρνει τέλος στο ιατρείο

"Ήταν ολοφάνερο ότι ο νεαρός είχε ψύχωση με το ίνδαλμά του και τον παρέπεμψα σε έναν συνάδελφο ψυχίατρο, ο οποίος διέγνωσε διαταραχές του φάσματος της σχιζοφρένειας", λέει ο Dr. Standoli και προσθέτει: "Πριν κλείσεις ένα τόσο σημαντικό ραντεβού με έναν πλαστικό, είναι σημαντικό να έχεις επίγνωση του προβλήματός σου". Ενώ οι εξελιγμένες τεχνικές κοιλιοπαστικής μπορούν να αφαιρέσουν έως και 5 λίτρα λίπους σε μια συνεδρία, οι άντρες που θα έχουν την ευτυχία να αποκτήσουν ένα καλοσμιλεμένο six pack είναι όσοι έχουν ήδη δουλέψει το σώμα τους προς αυτή την κατεύθυνση. "Όσο λιγότερο περιφερειακό πλεονάζον λίπος υπάρχει στην κοιλιά και όσο από κάτω οι μύες είναι τονωμένοι, τόσο πιο εύκολη και ανώδυνη είναι η επέμβαση και τόσο πιο μόνιμο το αποτέλεσμα", τονίζει ο Dr. Standoli.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος