Μπορείς να τρέξεις μισό μαραθώνιο πιο γρήγορα από τον Will Smith;

Μετά την ολοκλήρωση 20 και κάτι χιλιομέτρων στην Αβάνα, ο ηθοποιός ξεπέρασε ένα ακόμα φράγμα από τη λίστα της ζωής του.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 17 Δεκεμβρίου 2018

Στις 18 Νοεμβρίου, ο Will Smith έτρεξε -και τερμάτισε- στον ημιμαραθώνιο της Αβάνας, τον διεθνή Marabana Marathon. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα αγώνα, ο ηθοποιός ολοκλήρωσε τον αγώνα με χρόνο 2:29:04. Ο νικητής, Luis Angel, έκοψε την κορδέλα με χρόνο 1:11:32.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith) on

Ο πρώτος Marabana Marathon πραγματοποιήθηκε το 1987, αλλά εξαιτίας του ταξιδιωτικού "εμπάργκο" μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, κανείς Αμερικανός αθλητής ή ερασιτέχνης δρομέας μεγάλων αποστάσεων δεν μπορούσε να συμμετέχει νομίμως. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι αυστηροί περιορισμοί έγιναν χαλαρότεροι, επιτρέποντας σε κάθε δρομέα από τις Η.Π.Α. να μπει στο τριπάκι του εμβληματικού κουβανικού ημιμαραθωνίου. Φέτος, ανάμεσα στους 6.000 δρομείς απανταχού των ΗΠΑ, ο Will Smith ήταν ένας από τους runners - αναμφίβολα, ο πιο δημοφιλής.

"Βρίσκομαι στην Αβάνα. Στην καρδιά της Κούβας. Και είμαι έτοιμος να τρέξω τον αγώνα της ζωής μου", έγραψε ο Smith στο λογαριασμό του στο Instagram. "Είμαι ενθουσιασμένος. Η ενέργεια περισσεύει σ’ αυτό το μέρος".  

"Καθώς έτρεχα, ένιωθα ότι υπάρχει ένας άλλος, παράλληλος εαυτός μου, που στέλνει διαρκείς διαβολικές εντολές παραίτησης: "Κουράστηκες, τα πνευμόνια σου έχουν σκάσει, η καρδιά σου δεν αντέχει άλλο, παράτα τα". Αλλά απ’ την άλλη μεριά του μυαλού, ένας άλλος παράλληλος εαυτός μου, πιο αγγελικός και ευπροσήγορος, με παρότρυνε να συνεχίσω. Το μόνο που θυμάμαι: "Αν αυτή τη στιγμή ξεπεράσεις τον αρνητικό εαυτό σου, θα έχεις μάθει το νόημα της ζωής. Θα έχεις μάθει ότι δε πρέπει να τα παρατάς όταν όλα γύρω σου είναι αρνητικά".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Smith έχει αναφερθεί στην υπέρβαση του εαυτού του. Πίσω στο 2005, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στα βραβεία Kids’ Choice  της Nickelodeon, είχε πει ότι έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να ξεπεράσει πολλά από τα όρια που αποτελούν κλειδιά για μια επιτυχημένη ζωή –πολύ μακράν της εφήμερης φήμης και δόξας που μπορεί να σου χαρίσει το Χόλιγουντ. 

Προφανώς, ο Marabana Marathon ήταν για τον Smith ένα ακόμη σκαλοπάτι προς την αυτογνωσία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος