Η δύναμη της φύσης στην ανθρώπινη υγεία

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει κάτι που ήξερες αλλά δεν κάνεις: μία βόλτα στο πάρκο σου φτιάχνει τη διάθεση.

Από μικρή ηλικία πάντα άκουγες φράσεις όπως "βγες έξω να παίξεις" και "σταμάτα να κλείνεσαι επιτέλους μέσα στο δωμάτιο". Το ίδιο και σήμερα που σίγουρα υπάρχει κάποιος φίλος που επιμένει ότι οι εκδρομές κάνουν πραγματικά καλό στην υγεία. Ή ότι θα έπρεπε να βάλεις γλάστρες στο μπαλκόνι σου ή να πας μία βόλτα στο κοντινότερο πάρκο ή ακόμα καλύτερα να πεταχτείς για ένα μπάνιο το Σαββατοκύριακο. Δυστυχώς, όλα αυτά, συνήθως ακούγονται σαν στερεοτυπικές συμβουλές χωρίς ουσία.

Ίσως, βέβαια, αυτό να είναι απλά αυτό που θέλεις να πιστεύεις γιατί μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία δείχνει τη δύναμη της φύσης και το πόσο επηρεάζει την ψυχολογία μας. Μερικές ώρες, τουλάχιστον δύο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στην εξοχή, στο δάσος ή στην παραλία είναι ικανές να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτεροι αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητές μας για μία καλύτερη υγεία.

Η δύναμη της φύσης στην ανθρώπινη υγεία

Η έρευνα πήρε δείγμα από ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και εθνικότητας (αν και όλοι είναι κάτοικοι Μεγάλης Βρετανίας) βεβαιώνοντας ότι όσοι είχαν κάποια σχέση με τη φύση παρουσιάζουν πολύ καλύτερη ψυχολογία αλλά και υγεία. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και μία βόλτα στο πάρκο αποτελεί boost για τον ψυχισμό μας όπως τονίζει η έρευνα. Έτσι, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου το πράσινο στον αστικό ιστό βρίσκεται σε έλλειψη, τέτοιες έρευνες δείχνουν την επιτακτική ανάγκη για λίγο περισσότερη φύση στην καθημερινότητά μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος