Σύμφωνα με νέες έρευνες ο καφές αδυνατίζει

Και το μυστικό βρίσκεται στον καφέ λιπώδη ιστό, λέει μελέτη.

Σύμφωνα με μια καινούργια μελέτη, υπάρχει μια σχέση μεταξύ του καφέ που πίνεις και των φυσικών "καυστήρων" λίπους που έχεις στο σώμα σου. Ο επικεφαλής της μελέτης Dr. Michael Symonds του Πανεπιστημίου του Nottingham, αναφέρει ως συμπέρασμα ότι η κατανάλωση καφέ τονώνει την παραγωγή του αποκαλούμενου καφέ λιπώδου ιστού, ο οποίος βοηθά τον οργανισμό να παράγει θερμότητα και βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε κάθε σημείο του σώματος.

"Μιλάμε για ένα είδος λίπους που έχει την ιδιότητα να καίει τον λευκό λιπώδη ιστό -ο οποίος αποθηκεύει το λίπος στο σώμα-, και όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα καφέ λιπώδους ιστού σε ένα άτομο τόσο ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι εκείνα τα άτομα, που τρώνε τα πάντα και δεν παχαίνουν ποτέ", λέει ο Symonds.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ενήλικες διαθέτουν κατά μέσο όρο 50 έως 100 γραμμάρια καφέ λίπους στο σώμα τους, και που όταν ενεργοποιηθεί παράγει 300 φορές περισσότερη θερμότητα από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία σώματος.

Σύμφωνα με νέες έρευνες ο καφές αδυνατίζει

Και ένας απλός τρόπος άμεσης ενεργοποίησης των καφέ λιποκυττάρων είναι η κατανάλωση καφέ. "Η καφεΐνη δρα με θεαματικό τρόπο στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού -έως και 29%- χάρη στην ενεργοποίηση του καφέ λίπους και αυτό μεταφράζεται σε διαρκή καύση θερμίδων και απώλεια βάρους", αναφέρει ο Symonds, ωστόσο προσθέτει: "Τρεις έως τέσσερεις καφέδες την ημέρα είναι υπεραρκετοί, αρκεί να μην προσθέτεις ζάχαρη. Μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ (και ζάχαρης), μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα".

 Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.