Σύμφωνα με νέες έρευνες ο καφές αδυνατίζει

Και το μυστικό βρίσκεται στον καφέ λιπώδη ιστό, λέει μελέτη.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 11 Ιουλίου 2019

Σύμφωνα με μια καινούργια μελέτη, υπάρχει μια σχέση μεταξύ του καφέ που πίνεις και των φυσικών "καυστήρων" λίπους που έχεις στο σώμα σου. Ο επικεφαλής της μελέτης Dr. Michael Symonds του Πανεπιστημίου του Nottingham, αναφέρει ως συμπέρασμα ότι η κατανάλωση καφέ τονώνει την παραγωγή του αποκαλούμενου καφέ λιπώδου ιστού, ο οποίος βοηθά τον οργανισμό να παράγει θερμότητα και βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε κάθε σημείο του σώματος.

"Μιλάμε για ένα είδος λίπους που έχει την ιδιότητα να καίει τον λευκό λιπώδη ιστό -ο οποίος αποθηκεύει το λίπος στο σώμα-, και όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα καφέ λιπώδους ιστού σε ένα άτομο τόσο ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι εκείνα τα άτομα, που τρώνε τα πάντα και δεν παχαίνουν ποτέ", λέει ο Symonds.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ενήλικες διαθέτουν κατά μέσο όρο 50 έως 100 γραμμάρια καφέ λίπους στο σώμα τους, και που όταν ενεργοποιηθεί παράγει 300 φορές περισσότερη θερμότητα από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία σώματος.

Σύμφωνα με νέες έρευνες ο καφές αδυνατίζει

Και ένας απλός τρόπος άμεσης ενεργοποίησης των καφέ λιποκυττάρων είναι η κατανάλωση καφέ. "Η καφεΐνη δρα με θεαματικό τρόπο στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού -έως και 29%- χάρη στην ενεργοποίηση του καφέ λίπους και αυτό μεταφράζεται σε διαρκή καύση θερμίδων και απώλεια βάρους", αναφέρει ο Symonds, ωστόσο προσθέτει: "Τρεις έως τέσσερεις καφέδες την ημέρα είναι υπεραρκετοί, αρκεί να μην προσθέτεις ζάχαρη. Μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ (και ζάχαρης), μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα".

 Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η διατροφή του Henry Cavill για γραμμωμένους μυς

Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και βραδινό. Έτσι διατηρείται ο Superman στην καλύτερη φόρμα της ζωής του.