Γιατί οι γυναίκες κάνουν καλύτερες επενδύσεις από τους άντρες

Νέες έρευνες σπάνε άλλο ένα παλιομοδίτικο στερεότυπο.

Ένα από τα τελευταία αντρικά άβατα είναι αυτό του χρηματιστηρίου. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε κρίνοντας από τις περισσότερες ταινίες του Χόλιγουντ όπου οι δαιμόνιοι brokers της Wall Street είναι σχεδόν απαραίτητα αρσενικού φίλου. Επειδή όμως τα στερεότυπα είναι για να σπάνε, ας δούμε τι έχουν να που μερικές έρευνες που αλλάζουν τα (παλιά) δεδομένα: Και όμως, όλα δείχνουν ότι οι γυναίκες κάνουν καλύτερες επενδύσεις από τους άντρες. Πώς και γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Ρισκάρουν λιγότερο

Σύμφωνα με την ολλανδική πλατφόρμα επενδύσεων IEX, οι γυναίκες δεν συνηθίζουν να βάζουν τα χρήματά τους σε εταιρείες που εμφανίζουν ξαφνική και απότομη άνοδο. Επίσης, μία έρευνα της ABN-AMRO δείχνει ότι είναι πολύ πιο συνετές από τους άντρες όσον αφορά τον τρόπο που διαχειρίζονται τα ποσά που διαθέτουν για επενδύσεις αλλά και αντίστοιχα και των κερδών. Ουκ εν τω πολλώ το ευ, δηλαδή, με την ασφάλεια να είναι το κύριο ζητούμενο.

Η παράδοση ενάντια στην απληστία

Η ίδια έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες προτιμούν να επενδύουν σε προϊόντα που είναι παραδοσιακά πιο σταθερά ενώ, αντίθετα, οι άντρες καθώς βιάζονται να βγάλουν γρήγορο κέρδος είναι πολύ πιο πιθανό να επενδύσουν σε κάτι που θα αποδειχθεί "φούσκα".

Είναι λιγότερο συναισθηματικές

Γιατί οι γυναίκες κάνουν καλύτερες επενδύσεις από τους άντρες

Η σαχλή ατάκα περί "αδύναμου φύλου" γίνεται χίλια κομμάτια καθώς οι έρευνες φανερώνουν ότι δεν είναι οι γυναίκες εκείνες που πιθανόν να επενδύσουν με βάση τα συναισθήματά τους αλλά οι άντρες. Άλλο ένα στερεότυπο, δηλαδή, που γίνεται σμπαράλια βάζοντας μας σε αρκετές σκέψεις για το πώς βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας..

Ακούν περισσότερο

Ο μέσος άντρας επενδυτής συνήθως δεν ακούει τους ειδικούς, εμπιστεύεται υπερβολικά πολύ τις δικές τους γνώσεις/συναισθήματα/προαίσθηση και είναι πολύ πιο πιθανό να χάσει κάποια σπουδαία ευκαιρία καθώς δε θα ακούσει τον χρηματιστή του. Οι γυναίκες από την άλλη κάνουν όλα τα προαναφερθέντα ανάποδα: Ακούν προσεκτικά τους ειδικούς, εμπιστεύονται τους χρηματιστές τους, δεν υπερεκτιμούν τις δικές τους δυνάμεις. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.