H περιπετειώδης ζωή του δισεκατομμυριούχου Larry Connor

Αυτός ο ξεχωριστός τύπος θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο διάστημα και θα βρεθεί στον πυθμένα της θάλασσας. Mέσα στην ίδια χρονιά.

Τι θα κάνεις φέτος; Πού θα πας διακοπούλες; Γιατί ο Larry Connor, επικεφαλής της κτηματομεσιτικής The Connor Group, όχι μόνο θα κάνει διαστημικό τουρισμό με το SpaceX Crew Dragon αλλά και θα βρεθεί στο πιο βαθύ σημείο των ωκεανών, στην Τάφρο των Μαριανών, με μία άλλη, λιγότερο γνωστή αποστολή. Μήπως, ξαφνικά, ένιωσες κι εσύ, όπως εμείς, ότι τα σχέδιά σου είναι λίγο βαρετά;

Πήγε στον Παράδεισο, κράτησε την Άβυσσο

Στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανατολικά των παραδεισένιων Μαριάνων νήσων, βρίσκεται η Τάφρος των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και την ίδια στιγμή το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης.

Για να πάρεις μία ιδέα για το τι μεγέθη μιλάμε, φαντάσου πως όταν κολυμπάς στην επιφάνεια αυτής της σκοτεινής θάλασσας και βάζεις το κεφάλι σου μέσα στο νερό, αντικρίζεις, στο περίπου, 10.920 μέτρα αβύσσου.

Για μία θέση στο πλήρωμα του DSV Limiting Factor

Ο Connor, γι’ αυτή την αποστολή, έχει να βασίζεται στους ειδικούς της ομάδας υποβρύχιας εξερεύνησης EYOS Expeditions και το υποβρύχιο DSV Limiting Factor. Η ευκαιρία γι’ αυτό το ταξίδι, προέκυψε μετά την ανακοίνωση του επιχειρηματία ότι θα ταξίδευε στο διάστημα.

Με το που έγιναν γνωστά τα σχέδιά του, οι υπεύθυνοι της EYOS Expeditions διαισθάνθηκαν το πάθος του για τις extreme αποστολές και του ζήτησαν να τους βοηθήσει να καλύψουν τα έξοδα του προγράμματός τους και, ως αντάλλαγμα, να του εξασφαλίσουν μία θέση μαζί τους.

Η επιστημονική έρευνα της αβύσσου

"Τα τελευταία δύο χρόνια, διεξάγουν μία επαναστατική έρευνα στην Τάφρο των Μαριανών και θέλουν να τη συνεχίσουν, αλλά κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά κοστοβόρο", δήλωσε γι' αυτούς ο Connor.

"Ειλικρινά, μέχρι τότε δεν ήξερα τίποτα σχετικά με την εξερεύνηση των βυθών, αλλά όσο περισσότερα πράγματα μάθαινα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απόλυτα επαγγελματίες, θα κάνουν τα πάντα με ασφαλή τρόπο και η έρευνά τους θα αποδειχθεί πολύτιμη". Πριν από εκείνον, στην ίδια θέση έχουν βρεθεί μόνο δύο άνθρωποι.

> Διάβασε ακόμα: Τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου που βρίσκονται πάνω στο νερό

Ο Connor και οι ερευνητές, θα χαρτογραφήσουν τον πυθμένα του ωκεανού και θα εξερευνήσουν το άγνωστο, επιβαίνοντας σε ένα υποβρύχιο από τιτάνιο το οποίο θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τις τρομακτικές πιέσεις των βυθών.

Το ταξίδι στο διάστημα

Από την άλλη, η αποστολή της Space X, θα αποτελέσει την πρώτη προγραμματισμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμο. "Θα προχωρήσουμε σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν θέσει οι επαγγελματίες αστροναύτες και θα περάσουμε από όλη την εκπαίδευση. Νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας μία μοναδική ευκαιρία και απαιτείται να κάνουμε τα πάντα σωστά", σχολίασε ο περιπετειώδης δισεκατομμυριούχος.

H περιπετειώδης ζωή του δισεκατομμυριούχου Larry ConnorRobyn Beck / Getty Images

Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Michael López-Alegría, πρώην αστροναύτης της NASA, και στο πλήρωμα θα βρίσκονται και δύο επαγγελματίες της τάξεως του Ισραηλινού πολεμικού πιλότου Eytan Stibbe και του Καναδού επενδυτή Mark Pathy.

> Διάβασε ακόμα: Διαστημικός τουρισμός σε τιμή ευκαιρίας

Νταμπλ

Κι έτσι, με αυτό τα νταμπλ, ο Larry Connor θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα ταξιδέψει τόσο στο διάστημα όσο και στο πιο βαθύ σημείο των ωκεανών μέσα σε 12 μήνες. Τουλάχιστον, δεν πρόκειται να βαρεθεί.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear

Η ανησυχία του Elon Musk για την Ελλάδα

"Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα...".

Συμβουλές για να διατηρήσεις το σώμα σου εκεί κοντά στα 40

Ξέρουμε όλα όσα πρέπει να κάνεις και τα μοιραζόμαστε μαζί σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα Huawei FreeClip είναι τα πιο ξεχωριστά ακουστικά στην κατηγορία τους

Δοκιμάσαμε τα νέα ασύρματα ακουστικά της Huawei και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έρχοναι μαζικές απολύσεις στην Tesla για 'περισσότερη παραγωγικότητα' λέει ο Elon Musk

Αναμένεται να ξεπεράσουν του 10% του εργατικού δυναμικού της.