Το 2022 ίσως πάρεις τον πρώτο σου μισθό σε κρυπτονόμισμα

Μπήκαμε στη χρονιά που οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με κρυπτονομίσματα.

Γράφει: Esquire Editors 03 Ιανουαρίου 2022

Πριν μιλήσουμε για τα κρυπτονομίσματα, ας αναφέρουμε ότι πέρυσι οι εταιρείες αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για να βρουν εργαζόμενους. Μετά από χρόνια όπου οι άνθρωποι θεωρούνταν δεδομένοι, η πανδημία ανέτρεψε την αγορά εργασίας. Υπήρχαν περίπου 11 εκατομμύρια διαθέσιμες θέσεις εργασίας και μία έλλειψη ανθρώπων που ήταν πρόθυμοι να τις αναλάβουν. 

Στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν και να προσλάβουν ταλέντα, οι επιχειρήσεις έπρεπε να προβούν σε θεμελιώδεις αλλαγές. Προσέφεραν υψηλότερους μισθούς, μπόνους εγγραφής, απομακρυσμένες, υβριδικές και ευέλικτες μορφές εργασίας, ατομική καθοδήγηση και δωρεάν δίδακτρα στο κολέγιο. Ακόμα και με αυτές τις διευκολύνσεις, οι θέσεις έμεναν κενές.

Το δέλεαρ του Bitcoin

Υπάρχει ένα άλλο δέλεαρ που ορισμένες επιχειρήσεις εξετάζουν για να προσελκύσουν ανθρώπους να ενταχθούν στις επιχειρήσεις τους, το να πληρώνουν σε Bitcoin και κρυπτονομίσματα. Το 2021 είδαμε τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να σημειώνουν παραβολική πορεία. Ο αριθμός των νέων έργων με κρυπτονομίσματα και η απίστευτη άνοδος της αξίας αυτής της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων τράβηξε την προσοχή της Αμερικής και του κόσμου. 

Για ορισμένους ανθρώπους, η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θεωρήθηκε ως αντιστάθμισμα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ που υποτιμάται λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και των αμφισβητήσιμων πολιτικών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων. Άλλες ομάδες, ιδίως οι νέοι, είδαν τα κρυπτονομίσματα ως μια 'συναλλαγή YOLO' (ζεις μόνο μία φορά) που θα μπορούσε να τους κάνει πλούσιους γρήγορα. 

Επιβαρυμένοι με βαριές πληρωμές χρεών για τα δίδακτρα των κολεγίων, υπέρογκες τιμές διαμερισμάτων και σπιτιών, σε συνδυασμό με έναν ανησυχητικό πληθωρισμό που αυξάνει τις τιμές όλων των αγαθών, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έμοιαζαν ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουν οικονομικά.

Εάν πληρώνεστε σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται ο πληθωρισμός, η αξία της επιταγής σας μειώνεται. Πρόσφατα στοιχεία από το  Bureau of Labor Statistics στις ΗΠΑ αναδεικνύουν αυτή την αύξηση του κόστους.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Σεπτέμβριο εκτοξεύτηκε κατά 5,4% υψηλότερα το 2021. Η αύξηση ήταν τόσο γρήγορη και οργιώδης που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε αύξηση κατά σχεδόν 6% στα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.  

Το 2022 ίσως πάρεις τον πρώτο σου μισθό σε κρυπτονόμισμαGetty Images

Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι αν δεν λάβατε μια γερή αύξηση το 2021 και ο πληθωρισμός παραμείνει ο ίδιος ή συνεχίσει να οργιάζει υψηλότερα, θα δείτε στην πραγματικότητα μείωση του μισθού σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία σας πληρώνει λιγότερα, αλλά ότι η αγοραστική δύναμη από τον μισθό σας δεν έχει την ίδια αξία όπως κάποτε. Είναι σαν ένας αγώνας δρόμου στον οποίο εσείς στέκεστε ακίνητοι και όλοι τρέχουν δίπλα σας. Κάθε δολάριο που έχετε απαξιώνεται και χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να αγοράσετε τα ίδια προϊόντα σε σχέση με πριν από ένα χρόνο περίπου.

Η αλλαγή είναι εδώ

Βλέπουμε σημάδια αλλαγής στις πληρωμές. Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρεζ δήλωσε ότι θα έπαιρνε έναν μισθό '100% σε Bitcoin' και πως θα προσφέρει κρυπτονομίσματα και στους δημόσιους υπαλλήλους.  Ο Έρικ Άνταμς, ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ομοίως ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώνει τους ανθρώπους σε Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, και θα δεχτεί τις τρεις πρώτες του μισθοδοσίες σε Bitcoin. Οι αστέρες του αθλητισμού Russell Okung, Odell Beckham Jr και Aaron Rodgers δήλωσαν ότι θα πληρώνονται τουλάχιστον εν μέρει σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Με την επικράτηση της εξ αποστάσεως εργασίας, οι εταιρείες στρέφονται σε εξωτερικούς συνεργάτες για να τις βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πληρωμών, των φόρων και της συμμόρφωσης με τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Ο Alex Bouaziz, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Deel, μίας εταιρείας που διαχειρίζεται τέτοια θέματα, προσφέρει την πληρωμή εργαζομένων και εργολάβων με κρυπτονομίσματα. Η Deel μπορεί να παραδώσει τις πληρωμές απευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ψηφιακά πορτοφόλια, συμπεριλαμβανομένων των PayPal, Payoneer και Revolv, ή απευθείας στον υπάλληλο.

Αν δέχεστε μισθό σε κρυπτονόμισμα, πρέπει να έχετε γερό στομάχι' και να νιώθετε άνετα να βλέπετε ισχυρά κέρδη μαζί με τρομακτικές βουτιές στην αξία τους. Οι πληρωμές σε κρυπτονομίσματα δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια σε αυτόν τον χώρο.

Το 2021 η τιμή του Bitcoin έφτασε τα 67.000 δολάρια και στη συνέχεια έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια και στη συνέχεια αναπήδησε ξανά. Το Ethereum είδε υψηλά ρεκόρ γύρω στα 4.800 δολάρια την 1η Δεκεμβρίου για να  διαπραγματεύεται στη συνέχεια χαμηλότερα γύρω στα 3.600 με 3.900 δολάρια. Εάν πληρώθηκες σε Bitcoin, Ethereum ή άλλα κρυπτονομίσματα όταν είχαν υψηλότερη αξία και στη συνέχεια η τιμή κατέρρευσε, θα οφείλεις φόρους με βάση την υψηλότερη αξία που πληρώθηκες.

Για τους ανθρώπους που πιστεύουν με θέρμη στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων, είναι ανοιχτοί στη μεταβλητότητα και τον κίνδυνο και έχουν μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, η πληρωμή σε Bitcoin μπορεί να είναι ένας συναρπαστικός νέος τρόπος για να ενισχύσετε τον πλούτο τους.

Από: Capital.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτούν δεύτερη ζωή

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποκτήσουν δεύτερη ζωή -ίσως και στο σπίτι σου- και δεν θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή.

Γραφει TopGear

Η αγάπη του Σταύρου Ξαρχάκου για τη μουσική δεν έχει όρια

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συγκινεί καθώς διήθυνε παιδιά που έπαιζαν μουσική σε ταβερνάκι της Σύρου.

H πολυτελής έπαυλη του Bruce Willis στα Turks & Caicos

Πού αποφάσισε να επενδύσει την περιουσία του o Bruce Willis, λίγο μετά την απόσυρσή του.

H BMW M4 GT4 συζητιέται πολύ, δικαίως

Οι εικόνες του νέου αγωνιστικού της BMW "κόβουν την ανάσα".

Γραφει TopGear