Οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο

200 χιλιάρικα ετήσιο εισόδημα δεν είναι και λίγα. Δες τι δουλειά πρέπει να κάνεις για να τα βγάλεις.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 14 Σεπτεμβρίου 2022

Σκέφτεσαι να αλλάξεις ζωή; Στο χέρι σου είναι. Όπως και το να βγάζεις πάρα πολλά λεφτά από τη δουλειά που κάνεις, αρκεί να είναι η σωστή. Για να σε βοηθήσουμε σε αυτό το task, είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στις καλύτερα αμειβόμενες δουλειές του κόσμου αλλά και στο τι πρέπει να κάνεις για να πληρώνεσαι καλά αν κάνεις ήδη μία από αυτές (spoiler: να μεταναστεύσεις).

Οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμοiStock

Το να βγάζεις 20 χιλιάδες Ευρώ τον μήνα -όχι τον χρόνο, τον μήνα- μπορεί να σου φαίνεται ουτοπικό. Ίσως μάλιστα να θεωρείς ότι κάτι τέτοιο το καταφέρνουν μόνο οι γιατροί-σταρ, οι καπάτσοι δικηγόροι, οι ντίλερς ψυχότροπων ουσιών, οι ποδοσφαιριστές ή οι λαϊκοί τροβαδούροι. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες "κανονικές δουλειές" που μπορεί μια χαρά να σε κάνουν πλούσιο, αρκεί να είσαι ένας καλός επαγγελματίας στο σωστό σημείο της Γης.

Τα επαγγέλματα που πληρώνουν το βάρος σου σε χρυσάφι

Σύμφωνα με το ιταλικό Esquire, στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, ένας αναισθησιολόγος βγάζει κατά μέσο όρο 208 χιλιάδες Ευρώ τον χρόνο. Υπάρχουν, βέβαια, κι άλλες δουλειές που μπορούν να σου εξασφαλίσουν ένα μέλλον πλούσιο.

Στην ίδια χώρα, ναι, αυτή της Γης της Επαγγελίας, ένας οδοντίατρος, ένας οικονομικός σύμβουλος, ένας πιλότος, ένας manager σε κατάστημα που απασχολεί πάνω από 30 υπαλλήλους, ένας αναλυτής δεδομένων, ένας ειδικός επί θεμάτων ασφαλείας, τη βγάζουν ζωή και κότα. 

> Διάβασε ακόμα: Η ιαπωνική τεχνη του να κοιμάσαι στη δουλειά

Οι χώρες που ισχύουν οι παχυλοί μισθοί

Το ίδιο συμβαίνει στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, την Ελβετία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τις Κάτω Χώρες - να μη μιλήσουμε για το τι πάρτυ γίνεται στο Λουξεμβούργο

> Διάβασε ακόμα: Σταμάτα να κάνεις τώρα αυτά τα πράγματα στο γραφείο

Οι μεγάλοι μισθοί δεν είναι, βέβαια, ίδιον της Δύσης. Αν κάνεις ένα από τα περιζήτητα επαγγέλματα που αναφέραμε, μπορείς να μετακομίσεις και στη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα ή την Ιαπωνία. Στην Αφρική μόνο μην πας με τους Μασάι, γιατί ελληνικά κανείς τους δεν μιλάει.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης