Αγγελίνα Τερλάκη, μία Ελληνίδα στη λίστα Forbes 30 Under 30 Asia 2023

H Αγγελίνα Τερλάκη ασχολείται με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη μείωση των εκπομπών ρύπων άνθρακα.

Μια Ελληνίδα περιλαμβάνεται στη λίστα του Forbes 30 Under 30 Asia 2023. Πρόκειται για την Αγγελίνα Τερλάκη η οποία ξεχώρισε στον κλάδο Enterprise Technology.

Η κ. Τερλάκη εργάζεται μαζί με τον Calvin Sun και τον καθηγητή Wen Yonggang (και οι δύο άνω των 30 ετών) στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη μείωση των εκπομπών ρύπων άνθρακα.

Η Red Dot Analytics

Η startup της, Red Dot Analytics, με έδρα τη Σιγκαπούρη δημιουργεί ψηφιακά αντίγραφα εγκαταστάσεων υποδομής, συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων, κέντρων δεδομένων και δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη συνέχεια αναλύει το εικονικό μοντέλο και προτείνει βελτιστοποιήσεις που δύνανται να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας πιο "πράσινης" λειτουργίας.

Η Red Dot Analytics έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της ADB Ventures.

Η Αγγελίνα Τερλάκη ξεκίνησε το επιχειρηματικό της ταξίδι σπουδάζοντας Επιχειρηματικότητα στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού της, πήρε την απόφαση να μετεγκατασταθεί στη Σιγκαπούρη και να προχωρήσει σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνοεπιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang (NTU). Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο NTU, συμμετείχε επίσης σε πρόγραμμα Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, ενισχύοντας την κατανόησή της για την επιχειρηματικότητα σε διάφορες ηπείρους.

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πατέντες που άλλαξαν τον κόσμο

Την επανάσταση την έφεραν το πρώτο iPhone, το Bluetooth, οι 3D εκτυπωτές, τα φωτοβολταϊκά πάνελ και η εικονική πραγματικότητα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To TikTok 'φλερτάρει' με δικό του AI Chatbot

Όλες οι εφαρμογές σιγά-σιγά αναζητούν τον δικό τους βοηθό τεχνητής νοημοσύνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν ο πατέρας του Woody Harrelson δολοφόνησε τον John F. Kennedy;

Μία θεωρία συνωμοσίας του χρεώνει τον φόνο, καθώς είχε εμπλακεί πολλάκις σε αντίστοιχες υποθέσεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Οι πιο εντυπωσιακές κουζίνες διασήμων στον κόσμο

Η Liv Tyler, ο Michael Kors αλλά και η Cara Delevingne έχουν τις πιο εντυπωσιακές κουζίνες στον πλανήτη.

Γιατί έκλεισε το εργοστάσιο της Nissan στον Βόλο

Το χρονικό μια επιχείρησης που ήταν σύμβολο για την ελληνική βιομηχανία.

Γραφει TopGear