Οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

O Elon Musk δεν λέει να πέσει από την κορυφή.

Γράφει: Esquire Editors 05 Αυγούστου 2023

Οι δισεκατομμυριούχοι από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στη Γη, ασκώντας σημαντική επιρροή σε τεράστια τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας και διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο σε όλα τα πεδία: από τη διεθνή πολιτική σκηνή και τα ΜΜΕ μέχρι τη φιλανθρωπία και την επιστημονική καινοτομία. Πολλοί έχουν δημιουργήσει εταιρείες που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και βρίσκονται πίσω από τις πιο γνωστές μάρκες, όπως η Microsoft, η Amazon, η Tesla, η Google και η Nike.

Η πλειονότητά τους είναι αυτοδημιούργητοι. Άλλοι, όπως ο Rupert Murdoch και ο Mukesh Ambani, είχαν εξαρχής ένα προβάδισμα μπαίνοντας στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις, αλλά κατάφεραν να διεύρυναν σημαντικά τις περιουσίες τους και συνέχισαν να δημιουργούν αυτοκρατορίες στους αντίστοιχους κλάδους όπου δραστηριοποιούνται.

Το Forbes παρακολουθεί τους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως από το 1987. Φέτος, εντόπισε 2.640 για την ετήσια λίστα του. Πολλοί δισεκατομμυριούχοι κατέχουν μεγάλο μέρος της καθαρής τους περιουσίας σε μετοχές της εταιρείας που ίδρυσαν. Καθώς η τιμή της μετοχής αυτής μεταβάλλεται, αντιστοίχως μεταβάλλεται και το ύψος της περιουσίας τους. Για το μεγαλύτερο μέρος του 2023, ο Γάλλος μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας Bernard Arnault ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αυτό άλλαξε στις 8 Ιουνίου 2023, όταν ο CEO της Tesla, Elon Musk, ξεπέρασε τον Arnault και έγινε και πάλι το Νο 1 στον κόσμο, με την αξία του να υπερβαίνει τα 241 δισ. δολάρια. 

Την 1η Αυγούστου 2023, ο Musk εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - θέση που κατείχε επίσης για μεγάλο μέρος του 2022.

Η άνοδος της μετοχής της Meta Platform -στην οποία ανήκουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp- επανέφερε τον Mark Zuckerberg στην πρώτη 10άδα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου φέτος το καλοκαίρι (είχε βγει εκτός λίστας τον Ιανουάριο του 2022). Πλέον ο Zuckerberg βρίσκεται στο Νο7 παγκοσμίως, με την αξία του να ανέρχεται περίπου στα 113 δισ. δολάρια, κερδίζοντας 11 δισ. δολάρια και δύο θέσεις πιο πάνω σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με την εκτίμηση του Forbes.

Ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, επιστρέφει στο Top-10 τον Αύγουστο, καθώς η μετοχή της μητρικής εταιρείας Alphabet ενισχύθηκε κατά σχεδόν 10%. Πλέον βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας, μια θέση κάτω από τον συνιδρυτή της εταιρείας Larry Page.

Το Top-10 των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο

1. Elon Musk              $241,3 δισ.
2. Bernard Arnault    $226,8 δισ.
3. Jeff Bezos             $156,3 δισ.
4. Larry Ellison          $147,5 δισ.
5. Bill Gates               $119,2 δισ.
6. Warren Buffett      $117,9 δισ.
7. Mark Zuckerberg  $112,8 δισ.
8. Larry Page             $112,0 δισ.
9. Sergey Brin            $106,3 δισ.
10. Steve Ballmer     $102,8 δις

Από: Capital.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα