Σε ποιες επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσεις, σύμφωνα με τον Bill Gates

Οι συμβουλές του Bill Gates, σίγουρα δεν πάνε χαμένες.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 26 Φεβρουαρίου 2024

Ο Bill Gates, διάσημος φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft, δεν είναι μόνο ένα λαμπρό μυαλό στον τεχνολογικό τομέα αλλά και ένας οραματιστής στον κόσμο των επενδύσεων και της βιωσιμότητας.

Σήμερα λοιπόν, ρίχνουμε μία ματιά στις συμβουλές του Gates σχετικά με τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις του σήμερα, με κύριο σκεπτικό τη βελτίωση της παγκόσμιας ποιότητας ζωής και την επείγουσα ανάγκη για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια

Ο Bill Gates υπογραμμίζει τη σημασία της καθαρής ενέργειας έχοντας διαθέσει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτές. Από τα ηλεκτρικά οχήματα έως τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η επένδυση σε τεχνολογίες επεξεργασίας μετάλλων με ηλεκτρισμό παρουσιάζεται ως μια κρίσιμη ευκαιρία. 

Γεωργία για το μέλλον

Αναφορικά με τον αγροτικό τομέα, ο μεγιστάνας υποστηρίζει την ανάγκη ανάπτυξης πιο βιώσιμων και αποδοτικών τομέων τροφίμων. Μέσα από παραδείγματα όπως η επιτυχία της Ζιμπάμπουε με τις ανθεκτικές ποικιλίες αραβοσίτου, ο Gates υπογραμμίζει τη σημασία της εξέτασης των μακροπρόθεσμων τοπικών προβλέψεων. Σε έναν κόσμο με αυξανόμενο πληθυσμό, η περιβαλλοντικά υπεύθυνη σκέψη παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο.

Πράσινες εταιρείες

Ο Gates λέει ότι οι εταιρείες που επικεντρώνονται στην οικολογία και τη βιωσιμότητα παρουσιάζουν σήμερα τις μεγαλύτερες ευκαιρίες κερδοφορίας. Επισημαίνει τη σημασία της επένδυσης σε νέα υλικά και συστήματα περίφραξης για την επίτευξη βιώσιμων πόλεων. Παραδείγματα όπως το ισπανικό "φωτονικό σκυρόδεμα" δείχνουν καινοτομίες που όχι μόνο ωφελούν τον πλανήτη, αλλά βελτιώνουν και την ποιότητα ζωής.

Συμβουλές επενδύσεων

Ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο Gates μοιράζεται τρεις βασικές συμβουλές για την προσωπική οικονομική διαχείριση. Από τη συνεπή αποταμίευση και επένδυση έως τη σημασία του οικονομικού αλφαβητισμού και της σύνεσης στο χρέος, αυτές οι αρχές παρέχουν πολύτιμη καθοδήγηση για όσους επιδιώκουν να ευημερήσουν οικονομικά ακολουθώντας το παράδειγμα ενός από τους ηγέτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα