Τρεις φράσεις που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία σε μια συνέντευξη για δουλειά

Υπάρχουν ορισμένες φράσεις που θα μπορούσαν να σου κοστίσουν τη θέση.

Οι συνεντεύξεις για δουλειά μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτικές εμπειρίες, καθώς προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, μέσα στο στρες, είναι ζωτικής σημασίας να αποφεύγουμε ορισμένες φράσεις που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις πιθανότητες επιτυχίας μας.

Οι συνεντεύξεις συχνά προκαλούν ιδρώτα και ταχυκαρδία, καθώς προσπαθούμε να πλοηγηθούμε στις ερωτήσεις, κρύβοντας το άγχος μας. Παρά την πρόβα πιθανών απαντήσεων, υπάρχει πάντα ο φόβος να "σκοντάψουμε" κάποια στιγμή.

Το στρες μπορεί πράγματι να μας οδηγήσει σε λάθος δρόμο. Παρόλο που ο αυθορμητισμός είναι πολύτιμος, είναι σημαντικό να έχουμε προετοιμάσει τις συνήθεις ερωτήσεις και να έχουμε στρατηγικές για να αποδείξουμε γιατί ταιριάζουμε απόλυτα στη θέση, στην οποία στοχεύουμε. Η επίδειξη ενθουσιασμού για τη θέση και οι εύστοχες ερωτήσεις είναι βασικές τακτικές.

Πέρα από το τι πρέπει να λέμε, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε τι δεν πρέπει ποτέ να λέμε. Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές φράσεις που πρέπει να αποφεύγεις σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Τρεις φράσεις που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία σε μια συνέντευξη για δουλειάiStock

Είμαι υπερβολικά τελειομανής

Συχνά χρησιμοποιείται όταν ερωτάται κανείς για τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί. Αυτή η απάντηση μπορεί να φαίνεται σαν μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ένα θετικό χαρακτηριστικό ως ελάττωμα. Ωστόσο, μπορεί να φανεί ανειλικρινής και να μας παρουσιάσει ως άτομα απρόθυμα να αναγνωρίσουν τα ελαττώματά τους.

Οι εργοδότες αναζητούν υποψηφίους που γνωρίζουν τις ατέλειές τους και είναι πρόθυμα να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος.

Να κατηγορείς τους άλλους για τις εμπειρίες του παρελθόντος

Ανεξάρτητα από τη δυσαρέσκεια για προηγούμενες θέσεις, είναι ζωτικής σημασίας να μη μεταθέσεις ποτέ την ευθύνη σε άλλους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Η κριτική σε πρώην συναδέλφους, διευθυντές ή εταιρείες αντανακλά άσχημα τον επαγγελματισμό μας και την ικανότητά μας να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας.

Οι εργοδότες εκτιμούν τα άτομα που επιδεικνύουν ταπεινότητα, αναγνωρίζουν τις προσωπικές τους αδυναμίες και τονίζουν πώς έμαθαν και εξελίχθηκαν από τις προκλήσεις του παρελθόντος.

Δεν ξέρω

Αυτή η φράση υποδηλώνει ανασφάλεια και αδυναμία επίλυσης προβλημάτων, γεγονός που μπορεί να υπονομεύσει την αξιοπιστία μας. Ενώ είναι αποδεκτό να παραδεχόμαστε όταν δεν έχουμε εμπειρία ή γνώση, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε μια προληπτική προσέγγιση.

Αντί να μείνουμε στο "δεν ξέρω", θα πρέπει να προσφέρουμε πιθανές λύσεις ή να επιδείξουμε προθυμία να μάθουμε και να προσαρμοστούμε. Αυτό αναδεικνύει την επινοητικότητά μας και την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις κατά μέτωπο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.