Το Έβερεστ σε ένα ποτήρι ουίσκι
Η Δανή designer Nina Bruun βρήκε ένα τρομερά καλαίσθητο τρόπο για να απογειώσει το νερό της φωτιάς.
Η Δανή ντιζάινερ Nina Bruun κατασκεύασε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή ένα μοντέλο του Όρους Έβερεστ – σε κλίμακα 1 προς 230.000 – μέσα σε ένα ποτήρι ουίσκι με στόχο να απογειώσει τη γευστική εμπειρία του "νερού της φωτιάς" (σ.σ: το ουίσκι δηλαδή όπως ονομαζόταν στον ύστερο Μεσαίωνα), όπως αναφέρει ο Βασίλης Τσεκούρας για το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το γυάλινο ποτήρι παγώνει το αγαπημένο ποτό εντός 18 δευτερολέπτων μέσω του πατενταρισμένου συστήματος παγώματος που διαθέτει και το οποίο ενεργοποιείται με το να παραμείνουν τα ποτήρια στο ψυγείο πριν τη χρήση τους. Για να απελευθερώσει ο ρέκτης τα αρώματα του ποτού αρκεί να το στροβιλίσει γύρω από το "Έβερεστ", και ο ενσωματωμένος αερισμός του "ξεκλειδώνει" με φυσικό τρόπο τις ευωδιές.
Το ποτήρι
"Πιστεύουμε ότι το να πίνει κανείς ουίσκι είναι μια ιερή εμπειρία" σχολίασε, μιλώντας στο Designboom, o Peng Lin, ιδρυτής της Liiton για την οποία η Nina Bruun σχεδίασε το ποτήρι ουίσκι. "Και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει καλύτερο το να πίνεις ουίσκι" πρόσθεσε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.