Το Zebra είναι ένα μπαρ που θα συζητηθεί

Για όλους τους σωστούς λόγους.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Σεπτεμβρίου 2021

Μία επιβλητική μπάρα, ένα όμορφο εσωτερικό, cool ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές, νόστιμα ποτά και πολλά υποσχόμενο bar food. Συν μερικά εξωτικά twists. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί με λίγες μόλις λέξεις το τι ακριβώς είναι το Zebra, το ολόφρεσκο μπαρ που ήρθε να προστεθεί πρόσφατα στην πιάτσα του Νέου Ψυχικού.

O χώρος

Το εσωτερικό του Zebra είναι κάτι παραπάνω από προσεγμένο, την ίδια στιγμή που βγάζει σχεδόν αμέσως μία αίσθηση οικειότητας. Τα πάντα έχουν προσεχθεί στην εντέλεια από την DKarchitects που έχει επιμεληθεί το project ενώ εξίσου μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στο κομμάτι της διακόσμησης, που φέρει την υπογραφή της Αθηνάς Συνεσίου - η ταπετσαρία που απεικονίζει σε μεγέθυνση τα φτερά μίας πεταλούδας είναι από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες αυτής. 

Παράλληλα, υπάρχει και ο χώρος της αυλής, στο πίσω μέρος, για όλους όσοι θέλουν να περάσουν αρκετά πιο χαλαρά το χρόνο τους εδώ.

Το Zebra είναι ένα μπαρ που θα συζητηθεί
ZEBRA BAR ΨΥΧΙΚΟ 2

Για να σου δώσω να καταλάβεις ακριβώς, θα μπορούσε να είναι ένα σποτ όπου θα συναντούσες τον James Bond να πίνει το Martini του και ακριβώς δίπλα του πιτσιρικάδες με Vans να πίνουν την μπύρα τους. Ένα μέρος που γίνεται στέκι αλλά με την ίδια ευκολία σου προσφέρει και εξαιρετικά fun βραδιές, χωρίς να χάνει τον χαρακτήρα του.

Το μπαρ

Η επιμέλεια του μπαρ ανήκει στον Χρήστο Χουσέα, ενώ πίσω από την (εξαιρετικά φτιαγμένη, χάλκινη) μπάρα του βλέπουμε γνώριμα πρόσωπα της αθηναϊκής σκηνής όπως τον Ηλία Μαρινάκη. 

ZEBRA BAR ΨΥΧΙΚΟ 3

Η κάρτα των cocktails προς το παρόν περιλαμβάνει κάποιες κλασικές προτάσεις και twisted εκδοχές τους. Παράλληλα, υπάρχει και φροντισμένο bar food (λίγα πιάτα προς το παρόν), με το τελικό μενού να αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου.

H μουσική

Μία σημαντική επένδυση που έχει γίνει στο Zebra αφορά και τον ήχο -από τους πιο 'καθαρούς' της πόλης- καθώς και τη μουσική, που ακολουθεί κυρίως funk και soul κατευθύνσεις (κάτι που μαρτυρά και το εικαστικό ακριβώς δίπλα από το μπαρ), χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτές. Αρκετοί και διαφορετικοί DJs συμπεριλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα (που θα εμπλουτιστεί), όπως ο Quentin που έχει ήδη ξεκινήσει να παίζει εδώ (κάθε Τετάρτη προς το παρόν).

Το Zebra θα μπει σε φουλ ρυθμούς από τις αρχές Οκτωβρίου. Τα πρώτα δείγματα ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από θετικά.

 


Info

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό

Tηλ. 6986 391009

Instagram: Zebra Bar Athens

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.