
Ένα αληθινά οικολογικό μπαρ
Όταν το sustainability συναντά το green drinking.

Όσοι πέρασαν μία βόλτα από το Athens Bar Show και την Τεχνόπολη τον περασμένο Νοέμβριο, αποκλείεται να μην το πρόσεξαν. Η Stoli Vodka αποφάσισε να αποδείξει εμπράκτως πως δεν αντιμετωπίζει τον όρο sustainability απλά σαν μία catchy λέξη, αλλά επιχειρεί να πάει το θέμα μερικά βήματα πιο μακριά, με τον ορθότερο τρόπο.
Έτσι, σύστησε στο κοινό το πρώτο Stoli Eco Bar στην Ελλάδα. Για τι ακριβώς μιλάμε; Πρόκειται για την επιτομή του green thinking –προφανώς και drinking– και ένα μέρος στο οποίο ο καθένας μπορεί να μυηθεί σε μία νέα ολιστική φιλοσοφία, που πατά όμως πάντοτε στις βασικές αρχές του μπαρ: Ένα spot για να διασκεδάσεις και να πιεις το ποτό σου, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεις το περιβάλλον.


Το Stoli Vodka Eco Bar σχεδιάστηκε για να είναι λειτουργικό αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, έχοντας προσαρμοσμένα πάνελ στην οροφή του. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του είναι ανακυκλωμένα, σε ποσοστό άνω του 60%, με το μεγαλύτερο μέρος να έχει φτιαχτεί από υπολείμματα πεπιεσμένου ξύλου (OSB). Η χρήση των ανακυκλώσιμων υλικών δεν σταματά σε αυτό: Η βιοδιασπώμενη bar kit συλλογή από μπαμπού, η επιφάνεια κοπής, ακόμη και η θήκη για τις χαρτοπετσέτες είναι τέτοια.
Παράλληλα, σε αυτό χρησιμοποιούνται τοπικά –στην κυριολεξία– συστατικά, φυτεμένα σε ειδικές κατασκευές και γλάστρες, στον περιβάλλοντα χώρο του. Βότανα και μυρωδικά (μέντα, λεβάντα, δεντρολίβανο) έχουν πέρα από διακοσμητικό και πρακτικό ρόλο, καθώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται on the spot σε cocktails.


"Για τη Stoli Vodka, το sustainability δεν είναι ένα ακόμα trend, αλλά κάτι βαθιά ριζωμένο στον πυρήνα του brand DNA και συνιστά βασικό πυλώνα του. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, γεννήθηκε η ιδέα του Stoli Eco Bar, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Athens Bar Show 2021. Μια καινοτόμα ιδέα, που σε αυτή θέλουμε να βλέπουμε το μέλλον των bars. Το πρώτο στο είδος του Stoli Vodka Eco Bar έρχεται για να μας μυήσει σε μία νέα ολιστική φιλοσοφία, κατά την οποία μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε και να διασκεδάζουμε απολαμβάνοντας το ποτό μας, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα. Για αρχή, λοιπόν, θα λειτουργήσει σαν Mobile Bar, και σύντομα, μέσα από ένα Roadshow, θα επιδιώξουμε να διαδώσουμε τη φιλοσοφία και τη λογική του", αναφέρει σχετικά ο Δημήτρης Ανδρέου, Group Brand Manager της WS KAROULIAS SA.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες