Η νέα σκηνή του μπαρ
Aπό το tequila sunrise στην εποχή του mixology.
Το bartending γενικότερα και η ελληνική μπαρ σκηνή ειδικότερα, δείχνουν να διανύουν -με αναπόφευκτη διακοπή το πολύ δύσκολο διάστημα λόγω πανδημίας- μία εξαιρετική περίοδο την τελευταία δεκαετία. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πίνουμε πια καλύτερα από ποτέ, με τη μετάβαση από την εποχή των αμφιλεγόμενων cocktails και των ακόμη πιο αμφιλεγόμενων ποτών σε εκείνη του ουσιαστικού fine drinking, που ακολουθεί τις τάσεις του σύγχρονου ευ ζην και ταυτόχρονα παρουσιάζει περιβαλλοντικές ανησυχίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα και το food waste.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα και η αθηναϊκή μπαρ σκηνή, με μερικά από τα κορυφαία bars του πλανήτη (κάποια επισήμως, κάποια άλλα όχι) να βρίσκονται σε απόσταση λίγων λεπτών το ένα από το άλλο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη βαριά βιομηχανία της χώρας, δηλαδή αυτή του τουρισμού, το καθένα με το δικό του μοναδικό τρόπο. Σπουδαία μαγαζιά εμφανίστηκαν, Έλληνες bartenders συμμετέχουν/διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς, άλλοι κάνουν και guest εμφανίσεις σε πραγματικά σπουδαία spots του πλανήτη και –last but not least– πίνoυμε καλά ποτά και περνάμε όμορφα. Με τρόπο πολύ διαφορετικό από ό,τι στο παρελθόν. Ξέρεις τότε που ποτά σαν το Long Island iced tea ή το Tequila sunrise αποσκοπούσαν σε πολύ διαφορετικούς σκοπούς από εκείνους που εξυπηρετεί κάθε ποιοτικό spirit, ετικέτα κρασιού ή μπίρας. Πώς φτάσαμε λοιπόν έως εδώ; Ποιοι είναι οι παράγοντες που διαμόρφωσαν το μπαρ όπως το γνωρίζουμε και το αγαπάμε σήμερα;
Η συνέχεια στο Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Cocktails για να συνοδεύσεις τα θαλασσινά
Το pairing της Σαρακοστής. Ή περίπου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤα σωστά κρασιά για τη Σαρακοστή
Σαρακοστή με οινικές πινελιές, αλλά και ποιοτικά αποστάγματα.
Όλα όσα χρειάζεσαι για να γιορτάσεις την St. Patrick's Day
Και μάλιστα δίχως να είσαι Ιρλανδός.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤα πάντα για το Riesling
Ένα πλήρες guide για μία από τις πιο δημοφιλείς λευκές ποικιλίες του κόσμου, με αφορμή τη σημερινή International Riesling Day.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςVamma, ένα διαφορετικό ελληνικό βερμούτ
Έντονος χαρακτήρας, πικρά και γλυκά στοιχεία, άνθη, οξύτητες και μεγάλη πολυπλοκότητα, σε ένα ξεχωριστό ποτό.
Γραφει Μπαμπης Δουκας