Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και η ζωή ανάμεσα από ποτά, φυτά και sex toys

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος μιλά για το success story που ακούει στο όνομα Polyamorous, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Σεπτεμβρίου 2023

Λίγα μαγαζιά έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν τέτοιο γκελ στην Αθήνα, όπως αυτό του Polyamorous, τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, το concept store των Εξαρχείων το έχει καταφέρει δίχως να είναι μπαρ ή εστιατόριο. Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, μαζί με τη σύζυγό του Ελένη Νικολούλια (δημοσιογράφο και partner στο Difford's Guide for Greece and Cyprus, συνδιοργανώτρια στα Aegean Cocktails & Spirits, Rum & Whisky Festival και Athens Cocktail Festival & Week) έχουν δημιουργήσει ένα από τα talk of the town αυτής της χρονιάς – ένα μέρος που αποθεώνει κάθε πτυχή του έρωτα, πουλώντας άνθη/φυτά, premium ποτά και κρασιά και εξίσου premium ερωτικά παιχνίδια και αξεσουάρ.

Ο πολυτεχνίτης Γκικόπουλος είναι μία larger than life persona, ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media αλλά και πολύ πιο πέρα από αυτά. Βλέπεις, αποτέλεσε επί σειρά ετών έναν από τους πιο αγαπητούς και ταλαντούχους bartenders της πόλης, είναι ένας εξαιρετικά αξιόπιστος bar consultant και brand ambassador, μαγειρεύει εκπληκτικά cheeseburgers και γενικότερα ψήνει τα πάντα μαεστρικά, ζωγραφίζει, στέλνει ευχές σαν Confessions Guy του Starfan και προσεχώς θα τον δεις και στην τηλεόραση σε ένα πολύ ευχάριστο concept. Δεν είναι και λίγα.

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και η ζωή ανάμεσα από ποτά, φυτά και sex toys© Λεωνίδας Τούμπανος

Εκτός από αυτά, όμως, τον βρίσκεις να φτιάχνει πανέμορφες ανθοδέσμες, να σε καθοδηγεί όσον αφορά τα ρούμια ή ό,τι άλλο θέλεις να πιεις και έχει τις όποιες πληροφορίες χρειάζεται κανείς πριν από την απόκτηση κάποιου "παιχνιδιού". 

Έρωτας, σε κάθε πτυχή

Πώς προέκυψε το Polyamorous;

Είναι κάτι που οραματιστήκαμε και φτιάξαμε από την αρχή με τη γυναίκα μου την Ελένη, δίνοντας προσοχή σε όλες τις πτυχές του Polyamorous. Έχει βγει κάτι πραγματικά όμορφο. Νιώθουμε πως οι Αθηναίοι αρχίζουν και παίρνουν πάλι λουλούδια, όχι φυσικά λόγω του μαγαζιού μας, αλλά γενικότερα. Είναι μία συνήθεια που πάντοτε είχε τη γοητεία της. Εμείς τους το υπενθυμίζουμε, με τρόπο άμεσο, ωραίο, οικονομικό και κατανοητό. Μία ωραία ανθοδέσμη κάνει λίγο πιο όμορφη τη ζωή και όλοι χαμογελούν όταν δέχονται μία τέτοια. Όλα για ένα χαμόγελο γίνονται άλλωστε.

Αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες του Polyamorous, φαντάζομαι. 

Σίγουρα!

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous 1© Λεωνίδας Τούμπανος
Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous 2© Λεωνίδας Τούμπανος
Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous 3© Λεωνίδας Τούμπανος

Το ευρύ κοινό σε γνωρίζει από τα μπαρ. Πώς προέκυψαν στη ζωή σου;

Τυχαία, λόγω ενός φίλου που εργαζόταν ως DJ σε διάφορα μαγαζιά. Κάποια στιγμή ξεκίνησε να δουλεύει και σε ένα μπαρ. Εγώ τον ακολουθούσα στο μπαρ, συνήθως με αρκετές φίλες μας. Ένα βράδυ των Χριστουγέννων του 2004, στην τρυφερή ηλικία των 18 ετών, το εν λόγω μπαρ είχε ανάγκη από προσωπικό. Καμία από τις φίλες μας δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να εργαστεί, οπότε βρέθηκα εγώ –αρχικά στο ρόλο του σερβιτόρου– στο Καλούα, στα Μελίσσια. Για την ιστορία, το μπαρ δεν υπάρχει πια. 

> Διάβασε ακόμη: Κάθε κορυφαίο παγωτό στην Αθήνα

Πώς είδες τη σκηνή των μπαρ να αλλάζει όλα αυτά τα χρόνια;

Βρέθηκα στα μπαρ αρχικά όταν φάνηκε κάτι να διαφοροποιείται. Αλλά, κυρίως, πρόλαβα την όλη φάση πάνω στο απόγειό της. Έτρεχα για να πιάσω κι εγώ το κύμα όπως όλοι, πιστεύω πως σε ικανοποιητικό βαθμό τα κατάφερα. Ξέρεις, ήταν η εποχή που όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με τους διαγωνισμούς των cocktails, που έψαχναν το διαφορετικό. Άλλοι με τον σωστό τρόπο και άλλοι με τον εύκολο. 

Και τι κάνει τελικά ένα μπαρ σημαντικό; Ή διαφορετικό, αν θέλεις. 

Οι λεπτομέρειες και η προσοχή που δίνεται στο καθετί. Έπειτα, η συνέπεια, που τη θεωρώ πολύ σπουδαίο πράγμα. Ακόμη και στο ωράριο που ανοίγεις. Θέλει ο άλλος, ρε παιδί μου, να ξέρει ότι είσαι εκεί. Να γνωρίζει πως θα σε βρει τη σωστή ώρα κάθε φορά. 

Εργάζεσαι πια ως bar consultant και brand ambassador. Πώς ήταν αυτή η μετάβαση; Σου λείπει η νύχτα και το μπαρ;

Μάλλον εύκολη, θα τη χαρακτήριζα. Γενικότερα, όποια δουλειά κι αν κάνω, δίνω ακριβώς αυτό το μέρος του εαυτού μου που χρειάζεται ώστε να γίνει σωστά. Βοηθούσε και βοηθά σε αυτό πάντοτε πως αναζητώ καλές συνθήκες. 

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous 5© Λεωνίδας Τούμπανος

Επίσης αρκετός κόσμος σε γνωρίζει από τα social media.

Η "περσόνα" –αν μπορούμε να το πούμε έτσι– στα social media και έτυχε και πέτυχε, θα έλεγα. Τα ξεκίνησα για πλάκα και συνεχίζονται για πλάκα. Ποτέ δεν τα πήρα πιο σοβαρά απ’ όσο πρέπει και ίσως αυτό να είναι το μυστικό.

Έχεις μία ιδιαίτερη αδυναμία στο καλό φαγητό. Από πού προήλθε αυτό;

Από πάρα πολύ μικρό, οι γονείς μου με πήγαιναν πάντοτε, μαζί με τον αδερφό μου, σε ωραία μέρη για φαγητό. Μεγαλώνοντας, συνέχισα solo την αναζήτηση για εκείνα τα σημεία όπου θα τρως πάντοτε καλά. Και κάπως έτσι εξελίχθηκε όλο αυτό, ψάχνω πάντοτε κάτι που μου αρέσει, κάτι που μου κάνει.

Γι’ αυτό και μαγειρεύεις τα πράγματα που σου αρέσουν περισσότερο; 

Ακριβώς. Και θα σου πω και κάτι, το σπιτικό φαγητό σχεδόν μου τη σπάει. Γιατί βλέπω συχνά να μην το μαγειρεύουν σωστά ή ακόμη και να το κακοποιούν. 

Σου αρέσει περισσότερο, λοιπόν, να μαγειρεύεις ή να τρως; 

Να τρώω, σίγουρα. Καμιά φορά μπορεί και να βαρεθώ μαγειρεύοντας. Είναι ωραίο βέβαια, μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να δοκιμάζουν και να καταλαβαίνω από τη φάτσα τους πως κάτι έχει γίνει σωστά. Όταν πάλι δεν συμβαίνει αυτό, ξενερώνω. Είναι το ίδιο πράγμα με το μπαρ, αν φτιάξεις ένα καλό ποτό, θα γυρίσει ο άλλος και θα σου κάνει ένα νεύμα ή κάτι τέτοιο. Ευτυχώς, μαγειρεύω για φίλους οπότε έχω αντίληψη τι πήγε καλά και τι όχι.

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous 6© Λεωνίδας Τούμπανος

Να μαγειρεύεις ή να φτιάχνεις ποτά; 

Πλέον, νομίζω να μαγειρεύω. Γενικά μου αρέσει να δημιουργώ, όπως έχεις καταλάβει. Για τον ίδιο λόγο ασχολούμαι περιστασιακά και με τη ζωγραφική, για παράδειγμα.

> Διάβασε ακόμη: Έτσι χτίστηκε η αθηναϊκή μπαρ κουλτούρα

Στην τηλεόραση θα σε δούμε; 

Κάτι βρίσκεται στα σκαριά αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα ακόμη. Θα είναι σε ωραίο ύφος πάντως.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί οι celebrities το γύρισαν στην τεκίλα

Οι διασημότητες του μάταιου τούτου κόσμου αγάπησαν την αγαύη και στρέφουν το βλέμμα στο Μεξικό. Τι παίζει, όμως, πέρα από αυτά;

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το μεγαλύτερο μουσείο ουίσκι βρίσκεται στην Αργεντινή

Ο Miguel Ángel Reigosa άνοιξε αυτό το μουσείο-μπαρ έχοντας ένα μονάχα κίνητρο. Το πάθος του για το ουίσκι.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το Athens Bar Week 2023 θα μείνει στη μνήμη μας για καιρό

Για την ακρίβεια, μέχρι το επόμενο που πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 7 Νοεμβρίου του 2024.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Το The Lost Explorer mezcal εντυπωσίασε για 2η χρονιά στο Athens Bar Show

Για ακόμα μια χρονιά, πρωταγωνιστής ήταν το premium The Lost Explorer mezcal.

Ο Joeri Visser είναι ο elit™ Master 2023

Ο βέλγος bartender ξεχώρισε ανάμεσα σε 25 κορυφαίους bartenders, στο διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.