Τα γοητευτικότερα speakeasy bars σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Τα ομορφότερα κρυμμένα bars αυτού του κόσμου θα τα βρεις σε barber shops, video clubs, ανθοπωλεία, ακόμη και μέσα σε πλυντήρια.

Κάποια από τα πιο συναρπαστικά bars του πλανήτη βρίσκονται σε τοποθεσίες που δεν είχες ποτέ φανταστεί, χρησιμοποιώντας ως "βιτρίνες" κάποιο video club ή κάποιο ανθοπωλείο. Αυτό είναι όμως που τα κάνει ακόμη πιο ξεχωριστά. Ορίστε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα που υπάρχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Adults Only, Λος Άντζελες

Τα γοητευτικότερα speakeasy bars σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Ένα σύγχρονο dive bar στο Hollywood, του οποίου η είσοδος κρύβεται πίσω από τον adults only τομέα ενός βίντεο κλαμπ, στη διασταύρωση Sunset Boulevard και La Brea Avenue. Στο εσωτερικό του, που θυμίζει ρετρό screening room, παλιά πόστερ κρέμονται στους τοίχους, ενώ από τον προτζέκτορα θα δεις κάποια καλτ ταινία απολαμβάνοντας το cocktail σου.

BackDoor 43, Μιλάνο

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 2

Όσοι το γνωρίζουν, κάνουν λόγο για το μικρότερο bar του πλανήτη και ενδεχομένως να έχουν δίκιο, καθώς μιλάμε για έναν χώρο που μετά βίας ξεπερνά τα 2x2 μ. Σερβίρει 4 άτομα κάθε φορά και έχεις στη διάθεσή σου το πολύ δύο ώρες για να πιεις τα ποτά σου. Αρκεί να χτυπήσεις την ξύλινη πόρτα στη γειτονιά του Naviglio Grande και να πεις το συνθηματικό.

The Garrett, Νέα Υόρκη

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 3

Το συναντάς πίσω από κρυφές πόρτες σε δυο καταστήματα των (κορυφαίων) burgerάδικων Five Guys στο West Village. Eκτός από ποτά όπως το First Lady (με gin, combier, πράσινο τσάι, λεμόνι, ασπράδι αυγού και βασιλικό), έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και burgers που δεν υπάρχουν στο μενού του Five Guys.

Jules Basement, Πόλη του Μεξικό

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 4

Σε ένα κατάστημα που πουλά tacos βρίσκεται αυτό το speakeasy, μόνο που για να βρεθείς στο εσωτερικό του θα πρέπει να ψάξεις την cool είσοδό του. Κυριολεκτικά, καθώς αυτή είναι η πόρτα του καταψύκτη. Στο Jules Basement θα δεις γυάλινα τραπέζια με νεκροκεφαλές και θα πιεις από mezcal και σαμπάνια μέχρι επιλεγμένα malts και κονιάκ.

Floreria Atlantico, Μπουένος Άιρες

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 5

Η είσοδός του βρίσκεται σε ένα κατάστημα που πουλά άνθη και κρασιά, τις σκάλες του οποίου κατεβαίνει κάποιος για να βρεθεί στο ζεστό και φιλόξενο bar του υπογείου. Ποτά από όλο τον κόσμο και ενδεχομένως τα καλύτερα cocktails της αργεντίνικης πρωτεύουσας.

Spirito, Ρώμη

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 6

Το σαντουιτσάδικο Premiata Panineria al Pigneto στη Via Fanfulla da Lodi δεν φημίζεται μόνο για τα εδέσματά του. Κι αυτό γιατί πίσω από μια τυχαία πόρτα υπάρχει αυτό το casino-themed bar όπου τα ποτά και τα cocktails σερβίρονται σε τραπέζια χαρτοπαιξίας και ρουλέτας.

The Vault @ Milroy’s, Λονδίνο

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 7

Ξέρεις τι κάνει ακόμη πιο γαμάτο το πιο παλιό κατάστημα πώλησης ουίσκι στο Λονδίνο; Το κρυμμένο πίσω από μια βιβλιοθήκη bar του, στο οποίο κατεβαίνεις από την επίσης κρυφή σκάλα.

Sunshine Laundromat and Pinball, Νέα Υόρκη

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 8

Με μια πρώτη ματιά αυτό το quirky μέρος στο Μεγάλο Μήλο φαίνεται απλά ένα κατάστημα με πλυντήρια για το κοινό που απλά τυχαίνει να έχει και μερικά "φλιπεράκια" για να περνά η ώρα. Δεν είναι όμως έτσι, καθώς πίσω από τα δύο pinballs στο βάθος κρύβεται το bar, που σερβίρει μπύρα, κρασί και πολύ καλή πίτσα.

La Trastienda, Γρανάδα

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 9

Το όνομά του στα ισπανικά σημαίνει "πίσω δωμάτιο" και στην περίπτωσή του είναι κυριολεκτικό. Στο κατάστημα που πουλά τυριά και αλλαντικά, ο πίσω χώρος λειτουργούσε κάποτε ως μανάβικο. Πλέον, λειτουργεί σαν bar όπου μεταξύ άλλων θα γευθείς υπέροχα ισπανικά κρασιά με νόστιμη συνοδεία.

Trillby & Chadwick, Ελσίνκι

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 10

Με ύφος ποτοαπαγόρευσης και διακόσμηση που θυμίζει γραφείο ντετέκτιβ στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1920, θα το βρεις στην περιοχή Katariinankatu και θα δηλώσεις την παρουσία σου από το κόκκινο τηλέφωνο δίπλα από το καλυμμένα παράθυρα. Στα ποτά του θα βρεις ασυνήθιστα συστατικά όπως ποπ κορν, αφρό ρεβυθιού και αβοκάντο.

The Croft Institute, Mελβούρνη

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 11

Αν ποτέ ο δρόμος σου σε οδηγήσει στην Μελβούρνη, μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα από την Chinatown της. Εκεί, σε ένα σοκάκι γεμάτο graffiti, θα συναντήσεις το τριών ορόφων bar που θυμίζει εργαστήριο κάποιου τρελού επιστήμονα στο ισόγειο και γυμναστήριο στον δεύτερο - ο πρώτος όροφος είναι οι τουαλέτες.

Panda and Sons, Εδιμβούργο

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 12

Ένα old-school barber shop στην Queen Street είναι η "βιτρίνα" του Panda and Sons, ενώ η είσοδός του κρύβεται πίσω από ένα ράφι. Αρκεί να βρεις το σωστό βιβλίο να τραβήξεις για να οδηγηθείς στον χώρο του. Τα cocktails εδώ έχουν tiki κατευθύνσεις.

The Hobo Club, Ντουμπάι

ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡ 13

Σίγουρα δεν περίμενες να βρεις ένα τέτοιο bar στον τέταρτο όροφο ενός γκαράζ, κοντά στο Nassima Royal Hotel. Δυστυχώς, το έχουν ανακαλύψει αρκετοί hipster και το έχουν κάνει στέκι τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.