O Romain Gavras απέκτησε δικό του wine bar στο Νέο Κόσμο

Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης είναι ανάμεσα στους ιδιοκτήτες του νέου hot spot της πόλης.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Φεβρουαρίου 2024

Αν έχεις επισκεφθεί τη Σίφνο τα τελευταία καλοκαίρια, αποκλείεται να μην έχεις περάσει κάποιο βράδυ (ή και περισσότερα) στο Κάστρο και τη 'Loggia'. Το wine bar του νησιού είναι, δίχως υπερβολή, ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη των Κυκλάδων. Κάπου εκεί, υπάρχει και το εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων. Αυτά, δείχνουν να αρκούν για να γίνει η σύνδεση με την Αθήνα και το νέο wine bar του Νέου Κόσμου. Οι 'Επτά Μάρτυρες' άνοιξαν επισήμως τις πόρτες τους κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και είναι από εκείνα τα μέρη που γίνονται αντικείμενο συζήτησης αμέσως.

Οι Nώντας Παππάς και Ορέστης Φαληρέας της 'Loggia' είναι η ακόμη πιο προφανής συνθήκη σύνδεσης με την πανέμορφη Κυκλάδα, μαζί με τον Σεραφείμ Αθανασίου, τον υπεύθυνο για την κουζίνα του σιφνέικου σποτ - πλέον, κάτι αντίστοιχο πράττει και στον Νέο Κόσμο.

Οι τρεις τους ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Γιώργο και Νάνο Μπαλαμώτη, καθώς και με τον Romain Gavras (ναι, τον γνωστό Romain Gavras) για ένα ολόφρεσκο σποτ που είναι οινόμπαρο (ψηλοτάβανος χώρος με μεγάλη μπάρα + διάσπαρτα τραπεζάκια εντός και εκτός) αλλά προχωρά και λίγο πιο μακριά από εκεί, μπαίνοντας ελαφρώς στα χωράφια του συνοικιακού μεζεδοπωλείου, του γαλλικού μπιστρό ή του εκτός έδρας βολιώτικου τσιπουράδικου. 

Η συνέχεια στο Athinorama

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες