
Στο πρώτο grappa bar της Αθήνας θα πιεις σαν αυθεντικός Ιταλός
Το φινετσάτο ιταλικό απόσταγμα απέκτησε τη δική του γωνιά στην πόλη.

Η αθηναϊκή σκηνή στον χώρο του ποτού δεν σταματά στιγμή να εξελίσσεται αλλά και να πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια, με προτάσεις που -ενδεχομένως κυριολεκτικά- καλύπτουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό λάτρη του ποτού. Αυτή τη φορά λοιπόν, το Domotel Kastri σε συνεργασία με τη Grappa Nonino δημιούργησαν στους χώρους του ξενοδοχείου των βορείων προαστίων μια γωνιά όπου κάποιος μπορεί να γνωρίσει, να μυηθεί και να απολαύσει το κομψό και φινετσάτο ιταλικό απόσταγμα. Στο Nonino Grappa Corner έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις όλη τη γκάμα της Nonino, καθώς και το ritual serving proposition του δροσιστικού aperitivo.

Φυσικά, δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη grappa αλλά για ένα απόσταγμα που η μέθοδος παραγωγής της είναι μοναδική στον κόσμο. Η απόσταξή της γίνεται σε 66 μικρούς, χάλκινους άμβυκες ατμού, με σεβασμό στην παράδοση και τους ρυθμούς της βιοτεχνίας, ενώ η παλαίωση σε μικρά βαρέλια (Nevers, Limousin, Gresigne, Ex-Sherry) υπό την αυστηρή επίβλεψη του τελωνείου και του μονοπωλίου.

Ο Benito και η Giannola Nonino, έφεραν επανάσταση στον τρόπο παραγωγής της grappa και επανα-σύστησαν την κατηγορία, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας grappa από μία μόνο ποικιλία: την Monovitigno Nonino, αποστάζοντας τα στέμφυλα της σπάνιας ποικιλίας Picolit ξεχωριστά, κάτι που την καθιστά και τόσο καινοτόμα.

Μάλιστα, ιδανικότερη ημέρα για να απολαύσεις στο έπακρο την εμπειρία είναι η Πέμπτη, καθώς τότε φιλοξενείται ένα mini aperitivo event με guest bartender τον (ειδικό επί του αποστάγματος) Παναγιώτη Φράγκο, που φτιάχνει cocktails με τις grappas Nonino - όπως το άκρως δροσιστικό Nonino Spritz.
Μην παραλείψεις να περάσεις μια βόλτα και από το εστιατόριο του ξενοδοχείου, Kastri Bistro. Εκεί, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος παρέδωσε τη σκυτάλη στον Δημήτρη Καράμπαμπα και αυτός δίνει ένα περισσότερο bistro-oriented χαρακτήρα στην κουζίνα.

Πιάτα όπως ο τόνος σε κρούστα μυρωδικών, το πράσινο ριζότο με αρωματικά χόρτα και το φιλέτο Rubia Gallega ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Αφού ολοκληρώσεις το γεύμα σου, φυσικά κλείνεις με μια ακόμη -τι άλλο;- grappa Nonino.
Info
Domotel Kastri
Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, τηλ. 210 3507100
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες