Στο πρώτο grappa bar της Αθήνας θα πιεις σαν αυθεντικός Ιταλός

Το φινετσάτο ιταλικό απόσταγμα απέκτησε τη δική του γωνιά στην πόλη.

Η αθηναϊκή σκηνή στον χώρο του ποτού δεν σταματά στιγμή να εξελίσσεται αλλά και να πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια, με προτάσεις που -ενδεχομένως κυριολεκτικά- καλύπτουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό λάτρη του ποτού. Αυτή τη φορά λοιπόν, το Domotel Kastri σε συνεργασία με τη Grappa Nonino δημιούργησαν στους χώρους του ξενοδοχείου των βορείων προαστίων μια γωνιά όπου κάποιος μπορεί να γνωρίσει, να μυηθεί και να απολαύσει το κομψό και φινετσάτο ιταλικό απόσταγμα. Στο Nonino Grappa Corner έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις όλη τη γκάμα της Nonino, καθώς και το ritual serving proposition του δροσιστικού aperitivo.

Στο πρώτο grappa bar της Αθήνας θα πιεις σαν αυθεντικός Ιταλός

Φυσικά, δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη grappa αλλά για ένα απόσταγμα που η μέθοδος παραγωγής της είναι μοναδική στον κόσμο. Η απόσταξή της γίνεται σε 66 μικρούς, χάλκινους άμβυκες ατμού, με σεβασμό στην παράδοση και τους ρυθμούς της βιοτεχνίας, ενώ η παλαίωση σε μικρά βαρέλια (Nevers, Limousin, Gresigne, Ex-Sherry) υπό την αυστηρή επίβλεψη του τελωνείου και του μονοπωλίου.

ΓΚΡΑΠΑ ΜΠΑΡ 3

Ο Benito και η Giannola Nonino, έφεραν επανάσταση στον τρόπο παραγωγής της grappa και επανα-σύστησαν την κατηγορία, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας grappa από μία μόνο ποικιλία: την Monovitigno Nonino, αποστάζοντας τα στέμφυλα της σπάνιας ποικιλίας Picolit ξεχωριστά, κάτι που την καθιστά και τόσο καινοτόμα.

ΓΚΡΑΠΑ ΜΠΑΡ 2

Μάλιστα, ιδανικότερη ημέρα για να απολαύσεις στο έπακρο την εμπειρία είναι η Πέμπτη, καθώς τότε φιλοξενείται ένα mini aperitivo event με guest bartender τον (ειδικό επί του αποστάγματος) Παναγιώτη Φράγκο, που φτιάχνει cocktails με τις grappas Nonino - όπως το άκρως δροσιστικό Nonino Spritz.

​Μην παραλείψεις να περάσεις μια βόλτα και από το εστιατόριο του ξενοδοχείου, Kastri Bistro. Εκεί, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος παρέδωσε τη σκυτάλη στον Δημήτρη Καράμπαμπα και αυτός δίνει ένα περισσότερο bistro-oriented χαρακτήρα στην κουζίνα.

ΓΚΡΑΠΑ ΜΠΑΡ 1

Πιάτα όπως ο τόνος σε κρούστα μυρωδικών, το πράσινο ριζότο με αρωματικά χόρτα και το φιλέτο Rubia Gallega ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Αφού ολοκληρώσεις το γεύμα σου, φυσικά κλείνεις με μια ακόμη -τι άλλο;- grappa Nonino.


Info

Domotel Kastri

Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, τηλ. 210 3507100

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις