Στο πρώτο grappa bar της Αθήνας θα πιεις σαν αυθεντικός Ιταλός

Το φινετσάτο ιταλικό απόσταγμα απέκτησε τη δική του γωνιά στην πόλη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Ιουνίου 2018

Η αθηναϊκή σκηνή στον χώρο του ποτού δεν σταματά στιγμή να εξελίσσεται αλλά και να πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια, με προτάσεις που -ενδεχομένως κυριολεκτικά- καλύπτουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό λάτρη του ποτού. Αυτή τη φορά λοιπόν, το Domotel Kastri σε συνεργασία με τη Grappa Nonino δημιούργησαν στους χώρους του ξενοδοχείου των βορείων προαστίων μια γωνιά όπου κάποιος μπορεί να γνωρίσει, να μυηθεί και να απολαύσει το κομψό και φινετσάτο ιταλικό απόσταγμα. Στο Nonino Grappa Corner έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις όλη τη γκάμα της Nonino, καθώς και το ritual serving proposition του δροσιστικού aperitivo.

Στο πρώτο grappa bar της Αθήνας θα πιεις σαν αυθεντικός Ιταλός

Φυσικά, δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη grappa αλλά για ένα απόσταγμα που η μέθοδος παραγωγής της είναι μοναδική στον κόσμο. Η απόσταξή της γίνεται σε 66 μικρούς, χάλκινους άμβυκες ατμού, με σεβασμό στην παράδοση και τους ρυθμούς της βιοτεχνίας, ενώ η παλαίωση σε μικρά βαρέλια (Nevers, Limousin, Gresigne, Ex-Sherry) υπό την αυστηρή επίβλεψη του τελωνείου και του μονοπωλίου.

ΓΚΡΑΠΑ ΜΠΑΡ 3

Ο Benito και η Giannola Nonino, έφεραν επανάσταση στον τρόπο παραγωγής της grappa και επανα-σύστησαν την κατηγορία, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας grappa από μία μόνο ποικιλία: την Monovitigno Nonino, αποστάζοντας τα στέμφυλα της σπάνιας ποικιλίας Picolit ξεχωριστά, κάτι που την καθιστά και τόσο καινοτόμα.

ΓΚΡΑΠΑ ΜΠΑΡ 2

Μάλιστα, ιδανικότερη ημέρα για να απολαύσεις στο έπακρο την εμπειρία είναι η Πέμπτη, καθώς τότε φιλοξενείται ένα mini aperitivo event με guest bartender τον (ειδικό επί του αποστάγματος) Παναγιώτη Φράγκο, που φτιάχνει cocktails με τις grappas Nonino - όπως το άκρως δροσιστικό Nonino Spritz.

​Μην παραλείψεις να περάσεις μια βόλτα και από το εστιατόριο του ξενοδοχείου, Kastri Bistro. Εκεί, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος παρέδωσε τη σκυτάλη στον Δημήτρη Καράμπαμπα και αυτός δίνει ένα περισσότερο bistro-oriented χαρακτήρα στην κουζίνα.

ΓΚΡΑΠΑ ΜΠΑΡ 1

Πιάτα όπως ο τόνος σε κρούστα μυρωδικών, το πράσινο ριζότο με αρωματικά χόρτα και το φιλέτο Rubia Gallega ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Αφού ολοκληρώσεις το γεύμα σου, φυσικά κλείνεις με μια ακόμη -τι άλλο;- grappa Nonino.


Info

Domotel Kastri

Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, τηλ. 210 3507100

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Cocktails

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα θα ήθελες να κάνεις σε ένα bar πριν πεθάνεις

Για δικό σου καλό ωστόσο, μην επιδιώξεις τα περισσότερα από αυτά.