Ένα από τα ομορφότερα bars του καλοκαιριού θα το βρεις στη Βουλιαγμένη

Στο Umi Bar του Matsuhisa κάθε θερινή νύχτα μετατρέπεται σε εμπειρία.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Ιουλίου 2018

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Matsuhisa Athens επανήλθε ανανεωμένο στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων, για να κάνει ξανά αυτό που όλοι μέχρι τώρα γνωρίζουν: να σκορπίσει υψηλού επιπέδου γαστρονομικές συγκινήσεις.

Ένα από τα ομορφότερα bars του καλοκαιριού θα το βρεις στη Βουλιαγμένη

Στην κουζίνα του θα βρίσκεται ο Νίκος Σκαμνάκης, κατευθείαν από τα Matsuhisa Badrutt’s Palace Saint Moritz και  Matsuhisa Μύκονου, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Executive Chef, ενώ ο Τόνι Βρατσάνος ως sushi chef manager συμπληρώνει 10 χρόνια στο Matsuhisa Athens. Η πραγματική έκπληξη στη φετινή σεζόν ωστόσο έρχεται από το καινούριο infinity bar -το πρώτο bar με την υπογραφή του Matsuhisa- στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου.

ΟΥΝΙ ΜΠΑΡ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 2

Το Umi Bar φροντίζει αρχικά να τιμήσει το όνομά του (το umi μεταφράζεται από τα ιαπωνικά ως θάλασσα) με άπλετη θέα στο γαλάζιο και το πιο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της Αθήνας στο πιάτο -ή μάλλον στο ποτήρι- προτού το background παραδώσει τη σκυτάλη στην κάρτα cocktail που υπογράφει η ομάδα των bartenders, με επικεφαλής τον Χάρη Γεωργόπουλο.

ΟΥΝΙ ΜΠΑΡ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 3

Μάλιστα, το launching του Umi Bar συνοδεύτηκε και με guest της διεθνούς φήμης mixologist Monica Berg, η οποία, δίχως υπερβολή έφτιαξε ένα από τα καλύτερα ποτά που έχω πιει στη ζωή μου: το Last Spring, με Kinobi Kyoto Gin, Tio Pepe Sherry, Lillet Blanc και Palo Santo (ξύλο από ένα άγριο δέντρο του Αμαζονίου, το οποίο έχει αποστάξει και χρησιμοποιήσει σαν υλικό). Αν δεν είναι αυτή η ιδανική πρώτη εντύπωση, τότε ποια;

 

A post shared by Babis Doukas (@its_the_duke_dude) on

 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως κάθε Πέμπτη, στην κονσόλα του Umi Bar θα εναλλάσσονται γνωστοί Έλληνες DJs.

Info

Matsuhisa Athens

Astir, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

Τηλ. 210 8960510


 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Cocktails

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πού θα πιεις τα πιο απροσδόκητα tiki cocktails στην Αθήνα

Μερικά βήματα από την πλατεία Συντάγματος για καλοκαιρινά ποτά με essence Πολυνησιακής κουλτούρας.