Για gin lovers: Αυτό το bar στη Σιγκαπούρη έχει πάνω από 1.000 ετικέτες gin

Η μεγαλύτερη συλλογή του πλανήτη βρίσκεται σε έναν πολυτελέστατο χώρο στη νοτιοανατολική Ασία.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Ιουλίου 2018

Εκτός όλων των άλλων, η Σιγκαπούρη τυγχάνει να διαθέτει και μια πολύ σημαντική bar σκηνή. Manhattan (καλύτερο bar της Ασίας για το 2018), Tippling Club, Native, 28 HongKong Street, Operation Dagger και Employees Only είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά ποτάδικα που θα συναντήσει κάποιος στην νοτιοανατολική Ασία και, μάντεψε, όλα βρίσκονται στην πόλη-κράτος, νότια της Μαλαισίας. 

Για gin lovers: Αυτό το bar στη Σιγκαπούρη έχει πάνω από 1.000 ετικέτες gin

Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο, η Σιγκαπούρη έχει αποκτήσει ένα ακόμη ξεχωριστό bar. Το Atlas βρίσκεται στο κτίριο που οι ντόπιοι αποκαλούν Batman Building -εξαιτίας του μεγέθους και της ομοιότητάς του με τον κινηματογραφικό Wayne Tower- και εκτείνεται σε περίπου 690 τμ, με την Art Deco αισθητική και την κομψότητα να κυριαρχούν.

ΤΖΙΝ ΜΠΑΡ 1

Αυτό όμως που κάνει πραγματικά το Atlas να ξεχωρίζει είναι πως στον 60 σελίδων κατάλογό του υπάρχουν πάνω από 1.000 ετικέτες σε gin και όπως τονίζει η ιδιοκτήτριά του, Vicky Hwang, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή του πλανήτη. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να την αμφισβητήσουμε.

Οι πιο σπάνιες φιάλες είναι τοποθετημένες σε μια τριώροφη προθήκη στο κέντρο του χώρου.

Το ιαπωνικό Ki No Bi Kyoto Dry Gin ή το βέλγικο Forest Dry Gin Quersus που παλαιώνει σε βαρέλι λευκού κρασιού αλλά και η ευρύτερη γκάμα του πιστοποιούν πως εδώ υπάρχει ένα gin για τον οποιονδήποτε.

Ο gin master Jason Williams έχει επιλέξει με μεγάλη προσοχή τις ετικέτες και έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση ώστε όλες από αυτές να υπακούουν σε πολύ συγκεκριμένα standards ποιότητας.

ΤΖΙΝ ΜΠΑΡ 2

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως έχει ακριβώς τον ίδιο αριθμό φιαλών για κάθε ένα gin, ώστε να διασφαλίσει πως στο Atlas κανένα ποτό δεν πρόκειται να τελειώσει, αφήνοντας ανικανοποίητο τον επισκέπτη. 

ΤΖΙΝ ΜΠΑΡ 3

Εκτός από gin, o head bartender Roman Foltán έχει δημιουργήσει μια λίστα με πολύ ενδιαφέροντα cocktail που ανανεώνεται εποχικά, ενώ μεγάλη ποικιλία υπάρχει και σε ετικέτες σαμπάνιας.

ΤΖΙΝ ΜΠΑΡ 5

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί και στο φαγητό, με τρία διαφορετικά μενού που εκτείνονται από επιλογές για lunch break και συνοδευτικά πιάτα για το απογευματινό τσάι μέχρι τις κύριες επιλογές, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πανάκριβες κοπές wagyu και kobe και σπάνια χαβιάρια.


 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό