Για gin lovers: Αυτό το bar στη Σιγκαπούρη έχει πάνω από 1.000 ετικέτες gin

Η μεγαλύτερη συλλογή του πλανήτη βρίσκεται σε έναν πολυτελέστατο χώρο στη νοτιοανατολική Ασία.

Εκτός όλων των άλλων, η Σιγκαπούρη τυγχάνει να διαθέτει και μια πολύ σημαντική bar σκηνή. Manhattan (καλύτερο bar της Ασίας για το 2018), Tippling Club, Native, 28 HongKong Street, Operation Dagger και Employees Only είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά ποτάδικα που θα συναντήσει κάποιος στην νοτιοανατολική Ασία και, μάντεψε, όλα βρίσκονται στην πόλη-κράτος, νότια της Μαλαισίας. 

Για gin lovers: Αυτό το bar στη Σιγκαπούρη έχει πάνω από 1.000 ετικέτες gin

Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο, η Σιγκαπούρη έχει αποκτήσει ένα ακόμη ξεχωριστό bar. Το Atlas βρίσκεται στο κτίριο που οι ντόπιοι αποκαλούν Batman Building -εξαιτίας του μεγέθους και της ομοιότητάς του με τον κινηματογραφικό Wayne Tower- και εκτείνεται σε περίπου 690 τμ, με την Art Deco αισθητική και την κομψότητα να κυριαρχούν.

ΤΖΙΝ ΜΠΑΡ 1

Αυτό όμως που κάνει πραγματικά το Atlas να ξεχωρίζει είναι πως στον 60 σελίδων κατάλογό του υπάρχουν πάνω από 1.000 ετικέτες σε gin και όπως τονίζει η ιδιοκτήτριά του, Vicky Hwang, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή του πλανήτη. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να την αμφισβητήσουμε.

Οι πιο σπάνιες φιάλες είναι τοποθετημένες σε μια τριώροφη προθήκη στο κέντρο του χώρου.

Το ιαπωνικό Ki No Bi Kyoto Dry Gin ή το βέλγικο Forest Dry Gin Quersus που παλαιώνει σε βαρέλι λευκού κρασιού αλλά και η ευρύτερη γκάμα του πιστοποιούν πως εδώ υπάρχει ένα gin για τον οποιονδήποτε.

Ο gin master Jason Williams έχει επιλέξει με μεγάλη προσοχή τις ετικέτες και έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση ώστε όλες από αυτές να υπακούουν σε πολύ συγκεκριμένα standards ποιότητας.

ΤΖΙΝ ΜΠΑΡ 2

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως έχει ακριβώς τον ίδιο αριθμό φιαλών για κάθε ένα gin, ώστε να διασφαλίσει πως στο Atlas κανένα ποτό δεν πρόκειται να τελειώσει, αφήνοντας ανικανοποίητο τον επισκέπτη. 

ΤΖΙΝ ΜΠΑΡ 3

Εκτός από gin, o head bartender Roman Foltán έχει δημιουργήσει μια λίστα με πολύ ενδιαφέροντα cocktail που ανανεώνεται εποχικά, ενώ μεγάλη ποικιλία υπάρχει και σε ετικέτες σαμπάνιας.

ΤΖΙΝ ΜΠΑΡ 5

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί και στο φαγητό, με τρία διαφορετικά μενού που εκτείνονται από επιλογές για lunch break και συνοδευτικά πιάτα για το απογευματινό τσάι μέχρι τις κύριες επιλογές, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πανάκριβες κοπές wagyu και kobe και σπάνια χαβιάρια.


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.