Σε αυτά τα νέα μπαρ πίνει τώρα η Αθήνα
Τα πιο φρέσκα μπαρ της πόλης έχουν ουσία, κρατούν χαμηλό προφίλ, σερβίρουν ωραία πράγματα σε πιάτα και ποτήρια, γαρνίροντάς τα με ψαγμένες μουσικές και cool crowd.
Η άνοιξη μπήκε πια για τα καλά, φέρνοντας μαζί της και νέα μπαρ για τις εξόδους μας. Πιο πρόσφατη άφιξη ασφαλώς είναι το "Quinn's" του Ηλία Μαρινάκη, στον μικρό αλλά πολύ ενδιαφέροντα πεζόδρομο της οδού Μαιάνδρου.
Εδώ, αφού εντυπωσιαστείς από την πιστή απεικόνιση του "Κήπου των Επίγειων Απολαύσεων" του Ιερώνυμου Μπος ακριβώς πάνω από την πανέμορφη μπάρα, θα δοκιμάσεις τοπ ποτά (σε άψογα παγωμένα ποτήρια, by the way) και, προσεχώς, θα τα πλαισιώνεις με ωραίο bar food με την υπογραφή του Περικλή Κοσκινά της γειτονικής "Cookoovaya".
Λίγο πριν, στην Καισαριανή, είχε κάνει την εμφάνισή του ένα... σαλούν. ΟK, η Αθήνα δεν θυμίζει ακριβώς Άγρια Δύση, αλλά το εν λόγω μέρος το κάνει. Στο "Lucky Look" σερβίρει από αρχές Μαρτίου, με τους δημιουργούς του να επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής στον δικό τους παιδικό κόμικς ήρωα με έναν ξεχωριστό τρόπο.
Εδώ θα βρεις ένα "ξαδερφάκι" της παμπ, ένα μέρος για να πιεις χαλαρά την αγαπημένη σου μπίρα, να παίξεις μια παρτίδα μπιλιάρδου, ακόμα και να χαζέψεις τα φώτα νέον που υπάρχουν στο χώρο ή να χορέψεις.
© Λεωνίδας ΤούμπανοςΚάτι από Καραϊβική και Λατινική Αμερική έφεραν στη Νέα Φιλαδέλφεια στις αρχές Μαρτίου οι Στέλιος Παπαδόπουλος και Γιώργος Καβακλής ("Barro Negro Athens"), που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Δημήτρη Κίμωνα (των τοπικών σουξέ "Baratin" και "B-kouti"), παρουσιάζοντας το "Fonda Cubana". Τα πάντα εδώ παραπέμπουν στην από εκεί πλευρά του Ατλαντικού, με hero drink, προφανώς, το ρούμι.
© Λεωνίδας ΤούμπανοςΤο ποτό της χαράς πλαισιώνεται από μια ενημερωμένη κάβα και μπόλικα λατινοαμερικάνικα αποστάγματα, συν κρασιά από Αργεντινή και Χιλή, αλλά και τον εγχώριο αμπελώνα, σε μια πλήρη ευ πίνειν πρόταση. Δοκιμάζεις δίχως φόβο και πάθος επιλογές σαν τα Negroni, Punch και Old Fashioned με ρούμι, αλλά και άκρως αντιπροσωπευτικές προτάσεις της φάσης σαν τα Hotel Nacional, Daiquiri και Mojito. Για τους πιο μινιμαλιστικά μερακλήδες σερβίρεται και ένα εξαιρετικά φροντισμένο ρούμι-κόλα.
Η συνέχεια στο Αθηνόραμα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.
