Αυτά είναι τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2018

Δύο ελληνικά στα World's 50 Best Bars.

Για ακόμη μια χρονιά ανακοινώθηκε η λίστα με τα 50 κορυφαία bars του πλανήτη, στον διαγωνισμό World's 50 Best Bars, στην οποίο συμπεριλαμβάνονται και δύο της Αθήνας (ναι, οι συνήθεις ύποπτοι) καθώς και ένα της Κύπρου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Clumsies (@the_clumsies) on

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη της λειτουργίας του, το Clumsies της οδού Πραξιτέλους βρίσκεται σε αυτή, συγκεκριμένα στην 7η θέση (πέρυσι βρέθηκε στο νο.6) ενώ το Baba au Rum ανέβηκε 8 θέσεις σε σχέση με την περασμένη χρονιά και φιγουράρει στο νο.22. Το Lost and Found Drinkery της Λευκωσίας βρέθηκε στην θέση νο.25.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baba Au Rum, Athens (@baba_au_rum) on

Στο νο.1 της φετινής λίστας βρίσκεται το λονδρέζικο Dandelyan (πέρυσι ήταν δεύτερο) του ξενοδοχείου Mondrian London, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο καινοτόμα μπαρ του κόσμου, χάρη στους head bartenders Ryan Chetiyawardana και Iain Griffiths. Ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό high end ντεκόρ του και -ασφαλώς- τα cocktails του. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το γεγονός πως σε λίγες μέρες κλείνει οριστικά. "Είναι σημαντικό να σταματήσουμε εδώ και να κάνουμε μια νέα αρχή με κάτι φωτεινότερο και καταλληλότερο για το μέρος που βρισκόμαστε τώρα" ανακοίνωνε πριν λίγες ημέρες μέσω social media o Chetiyawardana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dandelyan (@dandelyanbar) on

Πέφτοντας από την κορυφή της περσινής λίστας, στο νο.2 συναντάμε το The American Bar στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου, το οποίο συνεχίζει πλέον χωρίς τον κορυφαίο bartender Erik Lorincz. To συγκεκριμένο σερβίρει φιλοξενούμενους και επισκέπτες από τον 19ο αιώνα και είναι σχεδόν συνώνυμο με τα cocktail- έργα τέχνης. H θρυλική του bartender Ada Coleman δημιούργησε το Hanky-Panky, ενώ το The Savoy Bartender Book του Harry Craddock θεωρείται "Βίβλος" σχεδόν για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με το χώρο του ποτού παγκοσμίως.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Savoy (@thesavoylondon) on

Στην τρίτη θέση, το Manhattan της Σιγκαπούρης σκαρφάλωσε 4 θέσεις σε σχέση με το 2017. Το μπαρ του The Regent Hotel θεωρείται ένα κλασικό American bar, με ειδίκευση στις σταθερές αξίες των cocktails και ένα ενδιαφέρον μενού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν βιβλίο ιστορίας, ανατρέχοντας πίσω στο χρόνο, μέχρι το 1520. 

Μία θέση πιο κάτω υπάρχει το The NoMad (Νέα Υόρκη, νο3 πέρυσι). Σε αυτό, ο bar director Leo Robitschek εμπνέεται από τις κλασικές συνταγές, παρουσιάζοντάς τες με μια πιο φρέσκια ματιά, ενώ δεν διστάζει να πειραματιστεί με πραγματικά εξωτικά υλικά και spirits. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The NoMad Hotel (@thenomadhotel) on

Την πεντάδα συμπληρώνει το λονδρέζικο Connaught Bar (νο.4 το 2017), που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Mayfair. Σε αυτό, ο master mixologist Ago Perrone (που βρίσκεται στο πόστο του από την πρώτη στιγμή που άνοιξε) σερβίρει ένα από τα κορυφαία Martini του πλανήτη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Connaught (@theconnaught) on

Καλά ποτά σε όλους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796

Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Hennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025

Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.