Αυτά είναι τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2018

Δύο ελληνικά στα World's 50 Best Bars.

Για ακόμη μια χρονιά ανακοινώθηκε η λίστα με τα 50 κορυφαία bars του πλανήτη, στον διαγωνισμό World's 50 Best Bars, στην οποίο συμπεριλαμβάνονται και δύο της Αθήνας (ναι, οι συνήθεις ύποπτοι) καθώς και ένα της Κύπρου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Clumsies (@the_clumsies) on

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη της λειτουργίας του, το Clumsies της οδού Πραξιτέλους βρίσκεται σε αυτή, συγκεκριμένα στην 7η θέση (πέρυσι βρέθηκε στο νο.6) ενώ το Baba au Rum ανέβηκε 8 θέσεις σε σχέση με την περασμένη χρονιά και φιγουράρει στο νο.22. Το Lost and Found Drinkery της Λευκωσίας βρέθηκε στην θέση νο.25.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baba Au Rum, Athens (@baba_au_rum) on

Στο νο.1 της φετινής λίστας βρίσκεται το λονδρέζικο Dandelyan (πέρυσι ήταν δεύτερο) του ξενοδοχείου Mondrian London, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο καινοτόμα μπαρ του κόσμου, χάρη στους head bartenders Ryan Chetiyawardana και Iain Griffiths. Ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό high end ντεκόρ του και -ασφαλώς- τα cocktails του. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το γεγονός πως σε λίγες μέρες κλείνει οριστικά. "Είναι σημαντικό να σταματήσουμε εδώ και να κάνουμε μια νέα αρχή με κάτι φωτεινότερο και καταλληλότερο για το μέρος που βρισκόμαστε τώρα" ανακοίνωνε πριν λίγες ημέρες μέσω social media o Chetiyawardana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dandelyan (@dandelyanbar) on

Πέφτοντας από την κορυφή της περσινής λίστας, στο νο.2 συναντάμε το The American Bar στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου, το οποίο συνεχίζει πλέον χωρίς τον κορυφαίο bartender Erik Lorincz. To συγκεκριμένο σερβίρει φιλοξενούμενους και επισκέπτες από τον 19ο αιώνα και είναι σχεδόν συνώνυμο με τα cocktail- έργα τέχνης. H θρυλική του bartender Ada Coleman δημιούργησε το Hanky-Panky, ενώ το The Savoy Bartender Book του Harry Craddock θεωρείται "Βίβλος" σχεδόν για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με το χώρο του ποτού παγκοσμίως.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Savoy (@thesavoylondon) on

Στην τρίτη θέση, το Manhattan της Σιγκαπούρης σκαρφάλωσε 4 θέσεις σε σχέση με το 2017. Το μπαρ του The Regent Hotel θεωρείται ένα κλασικό American bar, με ειδίκευση στις σταθερές αξίες των cocktails και ένα ενδιαφέρον μενού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν βιβλίο ιστορίας, ανατρέχοντας πίσω στο χρόνο, μέχρι το 1520. 

Μία θέση πιο κάτω υπάρχει το The NoMad (Νέα Υόρκη, νο3 πέρυσι). Σε αυτό, ο bar director Leo Robitschek εμπνέεται από τις κλασικές συνταγές, παρουσιάζοντάς τες με μια πιο φρέσκια ματιά, ενώ δεν διστάζει να πειραματιστεί με πραγματικά εξωτικά υλικά και spirits. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The NoMad Hotel (@thenomadhotel) on

Την πεντάδα συμπληρώνει το λονδρέζικο Connaught Bar (νο.4 το 2017), που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Mayfair. Σε αυτό, ο master mixologist Ago Perrone (που βρίσκεται στο πόστο του από την πρώτη στιγμή που άνοιξε) σερβίρει ένα από τα κορυφαία Martini του πλανήτη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Connaught (@theconnaught) on

Καλά ποτά σε όλους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.