Πώς μπορεί ένα κοκτέιλ να είναι Zero Waste;

Απόλαυσε τα πιο "πράσινα" κοκτέιλ στην πόλη σου

Γράφει: Esquire Editors 18 Ιουλίου 2022

Τα Zero waste κοκτέιλ αναφέρονται σε μια νέα, πρωτότυπη ενέργεια, η οποία έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους bartenders και τους καταναλωτές και να τους μυήσει σε ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Κοκτέιλ, τα οποία δε θα αφήνουν αποτύπωμα σημαίνει, κοκτέιλ που δε δημιουργούν σκουπίδια και που δεν αφήνουν υπολείμματα όπως κοτσάνια φρούτων, φλούδες και φύλλα. 

 

Για δύο μήνες λοιπόν, σε 25 επιλεγμένα bars στην Ελλάδα θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις μια "πράσινη” εμπειρία made in Nicaragua που θα αλλάξει τη νοοτροπία σου, πίνοντας κοκτέιλ, τα οποία αφήνουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στη γη. Η δράση αυτή, στοχεύει όχι απλά στη δοκιμή, αλλά στο να γίνουν οι άνθρωποι πραγματικοί εκπρόσωποι μιας αλλαγής που θα εμπνεύσει για ένα πιο "πράσινο” μέλλον. Με λίγα λόγια, νοιάζομαι για τον πλανήτη, πίνοντας κοκτέιλ.

 

Τα "πράσινα” ή αλλιώς Zero Waste Sustainable κοκτέιλ θα έχουν ως βάση το ρούμι Flor de Cana. Το Flor de Cana rum 12 αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα ποτά υψηλής ποιότητας και γεύσης… βραβευμένης, το οποίο απολαμβάνεται σκέτο αλλά και ως βάση σε καλοκαιρινά κοκτέιλ. Το premium ρούμι παλαιώνει για 12 ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα να προσφέρει νότες από ξύλο, βανίλια και ψημένα μήλα που γαργαλούν τους γευστικούς σου κάλυκες και αρώματα από κόκκινα φρούτα, μέλι και ψημένους καρπούς που σε ταξιδεύουν στη μακρινή Νικαράγουα. Ωστόσο, το Flor de Cana δεν είναι μόνο απολαυστικό, αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον, αφού ολόκληρη η διαδικασία της παραγωγής ενός ρουμιού ακολουθεί τα πρότυπα της βιωσιμότητας. 

Πώς μπορεί ένα κοκτέιλ να είναι Zero Waste;

Το Flor de Cana φτιάχνεται από 100% ανανεώσιμη ενέργεια, η οποία χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της απόσταξης. Οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα επίσης, ανακυκλώνονται για να παράγουν ενέργεια, ενώ τα υπολείμματα των ζαχαροκάλαμων καίγονται και παράγουν ατμό, ο οποίος ενεργοποιεί τις τουρμπίνες ηλεκτρισμού. Η Flor de Cana σε μια προσπάθεια να προστατέψει την άγρια φύση και τις πηγές νερού διεξάγει κάθε χρόνο ενέργειες δεντροφύτευσης σε διάφορες περιοχές της Νικαράγουας και γύρω από το αποστακτήριο της. Ένα "πράσινο” brand που σέβεται το περιβάλλον. 

ποτο

Ανακάλυψε τα premium ποτά της Sky Spirits, εδώ. 

Τα πλούσια αρώματα και η βαθιά του γεύση σε μεταφέρουν σε εξωτικούς προορισμούς, τους οποίους οι γευστικά ανήσυχοι θα εκτιμήσουν δεόντως. Μια δροσερή έκρηξη στο στόμα σου. Ένα απολαυστικό splash στον ουρανίσκο. 

ποτο

Βρες το Flor de Cana στην Sky Spirits

Η ιστορία του Flor de Cana τοποθετείται κοντά στο 1890, όταν ο νεαρός τότε εξερευνητής Alfredo Francisco Pellas Canessa από την Ιταλία, διακινδύνευσε τα πάντα να για να ταξιδέψει στην εξωτική Νικαράγουα. Εκεί, στους πρόποδες του ηφαιστείου San Cristobal, ανακάλυψε το ιδανικό μέρος για το αποστακτήριο του Flor de Cana. Το πιο ψηλό και ενεργό ηφαίστειο της Νικαράγουα δημιουργούσε το πιο κατάλληλο έδαφος για τη νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα. Η γονιμότητα των γύρω περιοχών, το εμπλουτισμένο νερό και το καυτό ηφαιστειακό κλίμα αποδείχτηκαν καθοριστικοί παράγοντες για το Flor de Cana. Κάπως έτσι, το λουλούδι της Νικαράγουα γεννήθηκε και η γεύση του ταξίδεψε και μάγεψε τον κόσμο.

Παρακάτω δες όλα τα μαγαζιά που μπορείς να το απολαύσεις:

αθηνα

θεσσαλονικη
ποτο
ποτο
ποτο

Αν ωστόσο δεν βρίσκεσαι στην πόλη, αλλά θέλεις να ανακαλύψεις αυτήν τη μοναδική γεύση, το Flor de Cana που χρησιμοποιείται στη βάση των "πράσινων” κοκτέιλ διατίθεται και από την Sky Spirits, την πιο… ψαγμένη εισαγωγική εταιρεία premium ποτών στην Ελλάδα και να διοργανώσεις ένα κοκτέιλ πάρτι στο δικό σου μπαλκόνι με άφθονα ποτά και φίλους. Ή μπορείς να το γευτείς και μόνος σου, κλείνοντας τα μάτια και μυρίζοντας τα πιο σαγηνευτικά αρώματα. 

Ανακάλυψε τα premium ποτά της Sky Spirits, εδώ. 


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.