3 υπέροχα cocktails για την Ημέρα των Νεκρών

Ξέρουμε τι θα πιεις στις 2 Νοεμβρίου για να τιμήσεις σωστά τη μεξικανική κουλτούρα. Spoiler alert: Περιέχουν premium τεκίλα Don Julio.

Η "Ημέρα των Νεκρών” ή "Dia de Los Muertos” (02/11) είναι η σπουδαιότερη γιορτή της μεξικάνικης κουλτούρας, αλλά το μήνυμά της απευθύνεται σε όλους μας. Μας θυμίζει κάτι πολύ σημαντικό: Προφανώς και πρέπει να γιορτάζουμε την κάθε μας μέρα στη γη σα να είναι η τελευταία, αλλά να τιμάμε παράλληλα και το θάνατο ως μία ακόμη πτυχή της ζωής αυτής . Οι Μεξικανοί δηλαδή, ουσιαστικά γιορτάζουν την επιστροφή των νεκρών στη γη ως μία ακόμη ευκαιρία να "ανταμώσουν" ξανά με αγαπημένους συγγενείς και φίλους και να θυμηθούν υπέροχες στιγμές μαζί τους. 

Ναι, η 2η ημέρα του Νοέμβρη είναι μία γιορτή για να την πιεις στο ποτήρι και υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες, παραδοσιακές συνταγές από cocktails στις οποίες μόνο μία premium τεκίλα όπως η Don Julio μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να αποδώσει σωστά τη γεύση τους. 

Παρακάτω βρίσκεις, τις 3 καλύτερες:

Don Margarita

3 υπέροχα cocktails για την Ημέρα των Νεκρών

Υλικά

  • 50ml τεκίλα Don Julio Blanco*
  • 25ml Lime
  • 15ml Agave Syrup

Εκτέλεση

Ανακίνησε σε shaker με πάγο. Σερβίρεις σε χαμηλό ποτήρι - το στόμιο του οποίου έχεις περάσει από χοντρό αλάτι - με πάγο και γαρνίρεις με lime.

Don Repo

Don Julio_Reposado

Υλικά

  • 50ml τεκίλα Don Julio Reposado**
  • 15ml Lime

Εκτέλεση

Σερβίρεις σε ψηλό ποτήρι - το στόμιο του οποίου έχεις περάσει από χοντρό αλάτι - με πάγο. Γεμίζεις το ποτήρι με Grapefruit Soda και γαρνίρεις με αλατισμένο γκρέιπφρουτ.

Paloma Roja

Don Julio_Blanco

Υλικά

  • 50ml τεκίλα Don Julio Blanco*
  • 5ml Mezcal
  • 10ml Hibiscus cordial
  • 100ml Pink grapefruit soda

Εκτέλεση

Σερβίρεις σε ποτήρι collins – το στόμιο του οποίου έχεις περάσει από μαύρο αλάτι – με πάγο. Γεμίζεις το ποτήρι με Grapefruit Soda και γαρνίρεις με pink grapefruit wedge.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις με τη συνταγή ή προτιμάς να τη δοκιμάσεις από τα χέρια ενός επαγγελματία, πέρνα ανήμερα φυσικά της Dia de los Muertos (02/11) από το Loco Athens (Καλαμιώτου 15) όπου ο φετινός World Class Winner, Ιωσήφ Ζααλούκ, θα επιμελείται το εν λόγω signature cocktail της Ημέρας των Νεκρών.


*Don Julio Blanco

Μια μοναδική τεκίλα, με εξαιρετικά ισορροπημένη και απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο, με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων που αφήνει μια δροσερή, υφάλμυρη επίγευση.

**Don Julio Reposado

Παράγεται από 100% μπλε αγαύη. Υφίσταται διπλή απόσταξη και στη συνέχεια παλαιώνει για 8 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει έναν ελαφρύ, γλυκό χαρακτήρα. Ξεχωρίζει για τα αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας. Η επίγευσή της είναι διαρκής με γεύσεις από λευκά πιπέρια και μπισκοτένιο τελείωμα.

 

#DonJulioTequila #DiaDeMuertos

Απολαύστε υπεύθυνα.

"www.apolafste.ypeftina.eneap.gr"

eneap

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Monkey 47: Το μυστικό του Μέλανα Δρυμού

Κάπου ανάμεσα σε μύθους και ένα τερέν μοναδικής φυσικής ομορφιάς, η ουσία του Black Forest μοιάζει να χωρά σε μία φιάλη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς είπαμε ότι λέγεται το Bloody Mary στα ιαπωνικά;

Το βαθυκόκκινο umamίσιο cocktail κεντρίζει το ενδιαφέρον ακόμη και μετά τη δύση του ηλίου. Εξετάζουμε την τάση μέσα από μία εκ των πιο ιντριγκαδόρικων αθηναϊκών εκδοχών του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η πρώτη Margarita Week της Αθήνας έρχεται στο Barro Negro

Από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2024, οι επισκέπτες ενός εκ των κορυφαίων μπαρ της χώρας θα ζήσουν μια πολυδιάστατη εμπειρία γεύσης και διασκέδασης, με την Margarita στο επίκεντρο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Line για το πρώτο Fords Gin Festival

Μία ολοήμερη γιορτή του αρκευθούχου αποστάγματος σε ένα από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, με τη σφραγίδα του Fords Gin.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

O Romain Gavras απέκτησε δικό του wine bar στο Νέο Κόσμο

Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης είναι ανάμεσα στους ιδιοκτήτες του νέου hot spot της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας