Δημιουργώντας το signature martini του Oppenheimer
Το Martini του J. Robert Oppenheimer το λες και "επιστήμη".
Έφτιαχνε τα πιο δροσιστικά και γευστικότατα Martinis κάποια στιγμή εξομολογήθηκε η Pat Sherr, γυναίκα του θεωρητικού φυσικού J. Robert Oppenheimer, σύμφωνα με το Los Alamos National Laboratory.
Μέχρι τη σημερινή πρεμιέρα της ταινίας Oppenheimer στη χώρα μας, πιστεύουμε πως θα έχουμε μάθει μέχρι και τι νούμερο παπούτσι φορούσε ο αινιγματικός εφευρέτης και δημιουργός της πρώτης ατομικής βόμβας. Ωστόσο, έχουμε καιρό μέχρι τότε. Προς το παρόν, θα εστιάσουμε στα drinking habits, όπως λένε και στο χωριό μας, του J. Robert Oppenheimer.
Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια του Manhattan Project, του άκρως απορρήτου αγγλο-αμερικανικού προγράμματος παραγωγής πυρηνικών όπλων (1942-1946) στο Los Alamos του Νέου Μεξικού, ο J. Robert Oppenheimer, επικεφαλής του project, έβρισκε πάντα την ευκαιρία να στήνει πάρτι και κοινωνικές συγκεντρώσεις στο σπίτι του. Πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ο Oppenheimer δε δίσταζε να μοιραστεί την αγάπη του για το Martini με τους καλεσμένους του και μάλιστα έφτιαχνε για όλους το δικό του signature κοκτέιλ, shaken και όχι stirred. Και όπως φαίνεται ήταν πολύ δυνατό.
'Μετά από το δείπνο, με δυσκολία σηκωνόμασταν από το τραπέζι για να πάμε στο σπίτι' γράφει ο βρετανός φυσικός Sir Rudolph Peierls στα απομνομονεύματά του με τίτλο 'Bird of Passage: Recollections of a Physicist'. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου επισκέφτηκε με τη γυναίκα του τον Oppenheimer στο Los Alamos και ένιωσε για τα καλά το Martini του αμερικανού επιστήμονα.
Η περίφημη συνταγή για ένα Martini Oppenheimer
Όσο για τη συνταγή; Δεν είναι τόσο μυστική σαν το Manhattan Project: Πρόσθετε τέσσερα μέρη τζιν και μια δόση βερμούτ σε ένα παγωμένο ποτήρι, ενώ ένα συνηθισμένο Martini περιέχει 2 με 2.5 μέρη τζιν ή βότκα. Το χείλος του ποτηριού ήταν βουτηγμένο σε ένα μείγμα μελιού και χυμού λάιμ. Πώς να μην κάνουν 'κεφάλι' οι καλεσμένοι;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό
To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςSt-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
