
Μαργαρίτα vs Μοχίτο, τι να προτιμήσεις για λιγότερο hangover
Την απάντηση, μπορεί και να την ξέρεις ήδη.
Θες να βγεις, να πιεις και να διασκεδάσεις αλλά δε θέλεις το πρωί να ξυπνήσεις με hangover. Σου αρέσουν τα cocktails και χάνεις το μέτρημα αλλά το κεφάλι σου δεν περνάει και πολύ καλά την επόμενη μέρα. Και μάλλον για όλα αυτά έκανες κλικ σε αυτό το άρθρο και μεταξύ μας, πολύ καλά έκανες γιατί φυσικά και σου έχουμε τη λύση, όπως πάντα άλλωστε.
Ειδικότερα, σήμερα είμαστε εδώ για να συγκρίνουμε δύο cocktails και να σου πούμε ποιο είναι αυτό που πρέπει να επιλέξεις για λιγότερο hangover. Λοιπόν, είσαι έτοιμος να δεις τη μάχη μεταξύ μαργαρίτας και μοχίτο;
Η διαχρονική μαργαρίτα έχει υψηλή συγκέντρωση σε αλκοόλ ενώ έχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων και παρουσιάσεων, ιδανική για όσους απολαμβάνουν ισχυρότερες και πιο τολμηρές γεύσεις.
Αντίστοιχα, το μοχίτο είναι πολύ πιο "απαλό" και αναζωογονητικό, ιδανικό για τις ζεστές μέρες. Η μέντα παρέχει μία έντονη πινελιά φρεσκάδας και αρώματος, ενώ έχει χαμηλότερη συγκέντρωση αλκοόλ.
Για να απαντήσουμε λοιπόν στο καυτό αυτό ερώτημα και δίλημμα, έχουμε να σου πούμε πως όλα, για ακόμα μία φορά, "παίζονται" στο μέτρο. Η υπερβολική ποσότητα θα σε κάνει να έχεις hangover το πρωί, ό,τι και αν πιεις, ενώ η αλήθεια είναι πως στη μάχη στήθος με στήθος, τα δύο αυτά cocktails δεν έχουν πολλές διαφορές. Εκτός, αν επιλέξεις να πιεις τη μαργαρίτα σου παγωμένη. Εκεί αλλάζει το πράγμα γιατί η εκδοχή της frozen margarita περιέχει περισσότερα σάκχαρα που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν το hangover.
Συμπέρασμα; Η επιλογή είναι ξεκάθαρα δική σου. Πιες ό,τι θέλεις, απόλαυσε υπεύθυνα, όμως αν ο σκοπός σου είναι το να αποφύγεις το hangover, πιες με μέτρο. Και μην ξεχάσεις να φας κάτι πριν πιεις και ανά διαστήματα να πίνεις άφθονο νερό. Το άδειο στομάχι δε βοήθησε ποτέ κανέναν, ούτε η αφυδάτωση. Γενικά και ειδικά.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες